براساس گزارش اولیه از اجرای طرح غربالگری
یک میلیون دانشآموز مشکل نشاط و امید دارند
سرپرست وزارت آموزشوپرورش با اشاره به اجرای طرح غربالگری 3 میلیون دانشآموز گفت: حداقل یکسوم دانشآموزان از لحاظ نشاط، امید و خوشبینی دچار مشکل هستند که اگر کمی عمیقتر نگاه کنیم این آمار بیشتر هم میشود. به گزارش تسنیم، سیدجواد حسینی در آیین افتتاحیه طرح ملی نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان تصریح کرد: اگر خانواده و مدرسه در موضوع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی خوب کار کنند، پیشگیری رشدمدارانه تولید خواهد شد و ساختار جامعه قبل از ایجاد آسیب ساخته میشود. حسینی مدرسه را مهمترین مکان و نگاه پیشگیرانه را مهمترین نگاه برشمرد و افزود: با تمام اعتقاد میگویم مدرسه جعبه سیاه جامعه است و حد جامعه از حد توان معلمانش بالاتر نمیرود. وی نشاط جمعی را یکی از حلقههای مبارزه با آسیبهای اجتماعی دانست و افزود: در جامعه ما سیر شادی در روابط فردی ظهور و بروز پیدا میکند اما در ساختار جامعه این سیر معکوس است؛ هیجانات غمگنانه بدون هیچ مشکلی در سطح اجتماع ظهور میکند اما هیجانات شادمانه جمعی برای بروز در جامعه با مشکل روبهرو است و سعی میشود با روشی سنتی و کلیشهای ارائه شود که مسنترها موافق این روش هستند اما جوانان این روش را نمیپسندند، بنابراین جوانان برای هیجانات شادمانه خود را به شکل ساختارشکنانه یا به صورت زیرزمینی ظهور و بروز میدهند. وی تاکید کرد: متاسفانه دین و زندگی دانشآموزان را در قالب تست قرار دادهایم و چنین تعلیم و تربیت تکساحتی، نشاط جمعی را از بین برده است.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
مصرف لبنیات ماهانه شده است
پایین بودن میزان مصرف لبنیات ایرانیان همواره یکی از دغدغههای اصلی وزارت بهداشت و دستاندرکاران حوزه سلامت بوده، بنابراین باید منتظر بالا رفتن هزینههای ناشی از درمان کمبود مصرف لبنیات باشیم. سپیده دولتی، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به هرم غذایی ایرانی گفت: طبق این هرم غذایی سفارش میشود افراد سالم روزانه ۲ تا ۳ واحد لبنیات مصرف کنند. وی میزان کلسیم در یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست را حدود ۳۰۰ میلیگرم تخمین زد و افزود: در عین حال باید توجه کرد جذب کلسیم از منابع حیوانی که همان لبنیات است، بسیار بیشتر از دیگر منابع است. طبق مطالعه بررسی سبد مطلوب غذایی در سال ۹۰، میانگین مصرف روزانه لبنیات در کشور ما ۱۹۰ گرم در روز گزارش شد؛ یعنی کمتر از یک لیوان شیر، در حالی که مقدار مصرف شیر و لبنیات پیشنهادی در سبد مطلوب حداقل ۲۵۰ گرم و حداکثر ۴۵۰ گرم در روز در نظر گرفته شده است. وی تصریح کرد: با نگاه به آمار جهانی درمییابیم سرانه مصرف لبنیات در سال ۲۰۱۶ در ایران در حالی ۲۷ لیتر گزارش شده که این سرانه مصرف در ایرلند و فنلاند به ترتیب ۱۲۵ و ۱۲۰ لیتر بوده است. وی اختصاص یارانه به لبنیات به منظور کاهش قیمت لبنیات را عامل بالا رفتن سهم مصرفکننده در خرید این ماده غذایی دانست و افزود: در سالهای اخیر با افزایش قیمت لبنیات، سهم خرید لبنیات در سبد غذایی خانوار کاهش یافته و شاهد هستیم که حتی برخی خانوادهها مصرف لبنیاتشان به صورت هفتگی یا ماهانه شده است. باید در نظر داشت تأمین امنیت غذایی برای همه مردم جامعه یکی از اهداف اصلی دولت است. در واقع با افزایش قیمت مواد غذایی، قدرت خرید اقشار متوسط و ضعیف کمتر میشود که از این قاعده، لبنیات نیز مستثنا نیست. وی افزود: باید توجه داشت غنیسازی روغن با ویتامین D طرح خوبی است اما مردم باید توجه کنند نیاز روزانه آنها به ویتامین D فقط از طریق مصرف این روغن تأمین نمیشود.