printlogo


کد خبر: 216182تاریخ: 1398/11/19 00:00
نیویورک تایمز : آمارهای اعلام شده از سوی حزب دموکرات درباره نتایج انتخابات آیووا با یکدیگر جور نیست
سندرز: من برنده آیووا هستم/ حزب دموکرات: بوتیچیچ برنده است

گروه بین‌الملل: انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها برای رقابت‌های ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا در حالی در ایالت آیووا به پایان رسید که حزب دموکرات مدعی شد بوتیچیچ با یک دهم درصد بیشتر از برنی سندرز به پیروزی رسید. 
در آماری که روز چهارشنبه گذشته اعلام شده بود، سندرز 2‌درصد از بوتیچیچ عقب بود اما در آمار نهایی این عقب‌افتادگی در نهایت به یک‌دهم درصد رسید. پیروزی بسیار ناچیز بوتیچیچ در آیووا برای سندرز یادآور شکست مشکوک و پرحرف و حدیث 4 سال پیش وی از هیلاری کلینتون در همین ایالت بود. کلینتون در آن سال 84/49 درصد آرا را از آن خود کرد و برنی سندرز 59/49 درصد.  این در حالی است که میان خبرگزاری‌های غربی بر سر اعلام برنده انتخابات آیووا اختلاف نظرهایی وجود داشت؛ به عنوان مثال خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرده بود نمی‌تواند برنده‌ای را برای انتخابات درون‌حزبی آیووا معرفی کند اما خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت بوتیچیچ با ۴۳،۱۹۵ رأی یعنی 2/26 درصد از کل آرا پیروز انتخابات آیوواست. به نوشته رویترز، دفتر حزب دموکرات در آیووا با اعلام شمارش تمام آرا در این ایالت گفت سناتور برنی سندرز با اختلاف یک‌دهم درصدی نسبت به بوتیچیچ (1/26 درصد) و تعداد ۴۵،۸۲۹ رأی در رتبه دوم قرار گرفته است.
دلیل پیشی گرفتن یک‌دهم درصدی بوتیچیچ از سندرز به‌رغم تعداد رأی کمتری که دارد، میزان بیشتر سهم نامزد از آرای درون‌ایالتی هر حوزه انتخابیه به تعداد ۵۶۴ در برابر ۵۶۲ است.
رتبه‌های بعدی نامزدهای دموکرات در انتخابات درون‌حزبی آیووا به سناتور الیزابت وارن با ۱۸ درصد، جو بایدن با 8/15‌درصد و سناتور اِیمی کلوبوچار با 3/12 درصد اختصاص دارد.
آنچه سبب شگفتی همه تحلیلگران شد، شکست دور از انتظار بایدن با وجود حمایت تمام‌قد دولتمردان دولت اوباما از وی بود. جان کری، باراک اوباما و هیلاری کلینتون در چند ماه گذشته به صراحت از جو بایدن حمایت کرده بودند. حالا بی‌توجهی مردم آیووا به حمایت‌های آنها می‌تواند پیامی برای مردم سایر ایالت‌های آمریکا ارسال کند.  آیووا برای دموکرات‌ها از این جهت اهمیت زیادی دارد که از سال ۱۹۷۲ تاکنون، در ۱۲ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، ۹ بار کسی کاندیدای اصلی حزب دموکرات بوده که رای نخست را در ایالت آیووا کسب کرده و همین امر اهمیت ویژه‌ای به انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در این ایالت بخشیده است.
 
* سندرز: من برنده‌ام
برنی سندرز پنجشنبه شب به وقت تهران در یک سخنرانی اعلام پیروزی کرد و گفت: «ما الان در جایگاهی هستیم که گزارش شده است در حدود ۹۷ درصد ازحوزه‌ها با ۶ هزار آرای اولیه مردمی (الکترال) بیشتر در حال برنده شدن هستیم. به عبارت دیگر، حدود ۶ هزار نفر بیشتر از ساکنان آیووا در شب مجمع عمومی بیرون آمدند تا از نامزدی من به جای نامزدی هرکس دیگری حمایت کنند. وقتی که ۶ هزار نفر بیشتر برای شما در انتخابات نسبت به رقیب نزدیک شما بیایند، ما از اینجا اعلام پیروزی می‌کنیم». با این حال وی ساعتی بعد در یک توئیت که در همین گزارش تصویر آن را مشاهده می‌کنید به طور رسمی اعلام پیروزی کرد.  
 
* شائبه‌های دستکاری در نتایج
تاخیر در اعلام نتایج انتخابات آیووا اولین حرف و حدیث‌ها درباره آن را سبب شد. پیروزی بوتیچیچ که در همه نظرسنجی‌های قبل از انتخابات آیووا در بهترین حالت رتبه سوم دموکرات‌ها را در این ایالت دارا بود، سبب شد زمزمه‌های رسانه‌ها شکل جدی‌تری به خود بگیرد. در نهایت گزارش روز چهارشنبه گذشته گاردین که در آن صراحتا از مشکلات نرم‌افزاری و کدنویسی در اپلیکیشن رأی‌دهی نوشته بود، سبب جدی‌تر شدن حرف و حدیث‌ها شد. 
شائبه‌های دستکاری در آمار واقعی انتخابات دموکرات‌ها وقتی جدی‌تر شد که یک مقام حزب دموکرات روز پنجشنبه در گفت‌وگو با رویترز، از اتفاقات عجیب و غریب ستاد دموکرات‌ها در شب انتخابات سخن گفت. یک مقام این حزب روز پنجشنبه گفت: حزب دموکرات آیووا تماس‌های داخلی بسیار زیاد و غیرمعمولی را در خط تماس اصلی حوزه خود در شب دوشنبه دریافت کرد که از افرادی بود که بلافاصله بعد از وصل شدن تماس‌شان را قطع می‌کردند و نیز از حامیان رئیس‌جمهور ترامپ که برای ابراز نارضایی از حزب تماس گرفته بودند و از ساکنان آیووا که خواستار تایید نتایج بودند. این مقام گفت: کارکنان این حزب برای مسدود کردن تماس‌گیرندگان تکراری که به نظر به دنبال اختلال در خط تماس حزب و دخالت در اعلام نتایج بودند، تلاش کردند. این تعداد تماس نسبت به انتخابات‌های درون‌حزبی قبلی در آیووا بسیار غیرمعمول بود.
 
* درخواست بازبینی انتخابات آیووا
ادعای باخت سندرز به عنوان شانس اول دموکرات‌ها در ایووا از بوتیچیچ که نفر سوم این لیست بود آن هم با یک دهم درصد سبب شد فشارها بر دموکرات‌ها در افکارعمومی بیشتر شود. با توجه به سابقه ضدیت نگاه حاکم بر حزب دموکرات نسبت به سندرز، باز هم ماجرای تقلب 2016 در اذهان تداعی شد و این بار هم طرفداران سندرز باور دارند آرای کاندیدای آنها خوانده نشده یا اصطلاحا دموکرات‌ها دارند سر سندرز را زیر آب می‌کنند. همین امر سبب شد «تام پرز» رئیس کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا در حساب توئیتر خود بنویسد: «دیگر بس است. با توجه به مشکلاتی که در زمینه انتخاب نمایندگان حزب دموکرات به وجود آمده و به منظور حصول اطمینان از اعتماد عمومی به نتایج، از حزب دموکرات در آیووا می‌خواهم که فورا بررسی انتخابات درون‌حزبی را آغاز کند».
 
* نیویورک‌تایمز: نتایج آیووا ناسازگار است
نتایج انتخابات داخلی اردوگاه دموکرات‌ها در آیووا سبب شد رسانه‌های آمریکایی که تا پیش از این در قبال این نتایج سکوت پیشه کرده بودند، به بررسی فرآیند رأی‌گیری و اعلام نتایج انتخابات پرداخته و آن را زیر سوال ببرند. نیویورک‌تایمز در این ارتباط نوشت: وقتی انتخابات درون‌حزبی در ایالت آیووا آغاز شد، سخنگوی حزب دموکرات در این ایالت اعلام کرد اعلام نتایج برای بررسی مسائل مربوط به کنترل کیفی به تعویق افتاده است اما با گذشت چند روز از آن موقع به نظر می‌رسد این مسائل کیفی هنوز حل نشده و مشکلات پابرجاست. این روزنامه افزود: نتایجی که دفتر حزب دموکرات در ایالت آیووا روز چهارشنبه اعلام کرده، در موارد بسیاری ناسازگارند یا معایب دیگری دارند. تحلیلی که این روزنامه انجام داده نشان می‌دهد در نتایج مربوط به بیش از ۱۰۰ حوزه انتخاباتی ناسازگاری‌هایی وجود دارد و ارقام، به گونه‌ای است که گویا برخی اطلاعات حذف شده‌اند یا با یکدیگر جور در نمی‌آیند. نیویورک‌تایمز در توضیح بیشتر نوشته است: در پاره‌ای موارد جمع آرا با یکدیگر جور نیست یا در مواردی دیگر، تعداد وکلای انتخاباتی (آرای ایالتی) که حوزه‌ها به برخی نامزدها اختصاص داده‌اند، اشتباه است. در موارد معدودی هم نتایج اعلام‌شده از سوی دفتر حزب دموکرات در ایالت آیووا با نتایج اعلام‌شده از سوی حوزه‌های انتخابی همخوانی ندارد. اهمیت روایت نیویورک‌تایمز از انتخابات وقتی بیشتر می‌شود که برنی سندرز فقط و فقط با یک دهم درصد آرای کمتر از بوتیچیچ نفر دوم انتخابات شده است. بنابراین نمی‌شود اتفاقات روایت شده از سوی نیویورک‌تایمز را موضوعات جزئی و طبیعی دانست. 
 
* مخالفت لابی قدرت دموکرات‌ها با سندرز
برنی سندرز با وجود عضویت در حزب دموکرات، محبوبیت چندانی نزد لابی‌های قدرتمند این حزب ندارد و در برخی برهه‌های حساس همچون انتخابات 2016 یا دور کنونی همه لابی‌ها برای شکست دادن وی بسیج شده‌اند. همین مخالفت‌ها هم سبب شده شکست سندرز آن هم با یک دهم درصد اختلاف از نفر سوم نظرسنجی‌ها، شائبه‌برانگیزتر از همیشه باشد. بر اساس آنچه تاکنون رسما منتشر شده 3 عضو بزرگ دولت قبلی آمریکا (هیلاری کلینتون، باراک اوباما و جان کری) تلاش گسترده‌ای را برای شکست خوردن وی آغاز کرده‌اند.
هیلاری کلینتون دیروز دوباره در برنامه تلویزیونی یک مجری مشهور آمریکایی به نام «الن دجنرس» سخنان قدیمی‌اش درباره سندرز را تکرار کرد و گفت: همچنان به اظهارنظر سابقم مبنی بر اینکه هیچ‌کس برنی سندرز را دوست ندارد، اعتقاد دارم. این دومین اظهارنظر منتشرشده از هیلاری کلینتون در یک ماه گذشته علیه سندرز بوده است. کلینتون ماه پیش گفته بود: سندرز سال‌هاست در کنگره حضور دارد اما هیچ کاری را به سرانجام نرسانده است. او در این سال‌ها تنها حمایت یک سناتور را جلب کرده و هیچ‌کس او را دوست ندارد. جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا هم هفته پیش با حمایت از جو بایدن، بدون اشاره به پیشتازی سندرز در انتخابات گفت: دوست خوب من جو بایدن که انتخابات درون‌حزبی را می‌برد، دونالد ترامپ را شکست می‌دهد و یک رئیس‌جمهور عالی و برجسته خواهد شد. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا هم با تشکیل کمپین جو بایدن در کمپین او حضور یافت و توصیه‌هایی برای پیروزی به او کرده بود.
 در عین حال فاکس‌نیوز ششم آذر امسال گزارش داد که باراک اوباما گفته است برای جلوگیری از پیروزی سناتور برنی سندرز در انتخابات داخلی حزب دموکرات‌ها برای تعیین نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری دخالت خواهد کرد. 
 
نتایج نهایی ایالت آیووا به روایت رسمی حزب دموکرات آمریکا
 
 

Page Generated in 0/0067 sec