printlogo


کد خبر: 216727تاریخ: 1398/12/3 00:00
سی‌و‌‌پنجمین جشنواره موسیقی فجر به کار خود پایان داد
نت پایانی با تجلیل از بزرگان

گروه فرهنگ و هنر: سی‌و‌پنجمین جشنواره موسیقی فجر با برپایی مراسم اختتامیه در تالار وحدت به کار خود پایان داد. جشنواره موسیقی فجر در حالی  از ۲۴ الی ۳۰ بهمن‌ماه در سراسر کشور برگزار شد که در آن گروه‌های موسیقی کشورمان در تالار رودکی، تالار وحدت، فرهنگسرای نیاوران، سالن سوره، برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه تهران روی صحنه رفتند. 
پخش کلیپ مخصوص سپهبد شهید قاسم سلیمانی آغازگر مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر بود و پس از آن ارکستری به رهبری نصیر حیدریان اجرای خود را با سرود جمهوری اسلامی ایران در حالی که جمعیت ایستاده بودند، آغاز کرد. «سرود پیروزی» با آهنگسازی همایون رحیمیان، قطعه «۱۷۶» به یاد جانباختگان هواپیمای اوکراینی با آهنگسازی بهزاد عبدی و قطعه کلاسیک با آهنگسازی آنتونین دورژاک قطعات اجرایی در این بخش بود. 
در ادامه آیین اختتامیه سی‌و‌پنجمین جشنواره موسیقی فجر، توضیحاتی درباره اقدامات جشنواره درباره سیل سیستان‌و‌بلوچستان از سوی مجری برنامه ارائه شد. بعد از آن گروه «گلداز» سیستان‌و‌بلوچستان روی صحنه رفت. گل‌محمد بلوچی خواننده، خداداد شکل‌زهی نوازنده غیچک، رضوان بادروزه نوازنده دهلک و نصیر احد ملازهی نوازنده تنبورک از اعضای این گروه بودند.
 
* ترانه‌ای با موضوع «جانبازان» بهترین اثر سال
در ادامه کلیپ بخش اهدای جایزه بهترین ترانه سال پخش شد و اسماعیل امینی، محمدعلی بهمنی، مجید افشاری، مسلم نادعلی‌زاده، محمود اکرامی‌فر و ناصر فیض گروه اهداکننده جوایز بودند که پس اعلام برگزیدگان توسط مجری، جوایز را در میان تشویق حاضران به آنها دادند. «رو تخت تو هنوزم جنگه» با موضوع جانبازان (امید صباغ نو)، «تو دور میشی» (حسین غیاثی) و «تقویم کهنه» (بنیامین دیلم کتولی) برگزیدگان بخش ترانه بودند که حسین غیاثی و بنیامین دیلم کتولی حضور نداشتند و امید صباغ نو به نمایندگی از حسین غیاثی جایزه وی را نیز دریافت کرد.
در ادامه مراسم، گروه موسیقی نواساز (کوارتت تار) به سرپرستی علی‌اصغر عربشاهی روی صحنه دعوت شدند. علی‌اصغر عربشاهی، مسعود آزین و آناهیتا رمضانی، تار‌ و سهیل کاکاوند، بم تار نواختند.
پس از اتمام اجرای موسیقی بخش دستگاهی این گروه، دومین بخش گزارش تصویری امور جشنواره پخش شد. در این گزارش صحبت‌های معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سیدمحمدمجتبی حسینی) و رئیس جشنواره (محمد‌الله‌یاری) شنیده شد. در این گزارش هر دو مسؤول تاکید کردند سعی شده سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر بر اساس آیین‌نامه‌ای که تدوین شده است، برگزار شود.
 
* تجلیل از بزرگان موسیقی ایران
تصاویری از بزرگان موسیقی ایران که شامل هوشنگ ظریف، افلیا پرتو، نادر مشایخی و عاشیق حسن اسکندری بود، در کلیپ بزرگداشت پخش شد. در طول اجرای سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، 4 ویدئوی مستند از 4 هنرمند بزرگ ایران اکران شد. در آیین اختتامیه مختصری از این 4 ویدئو برای حاضران در تالار وحدت به نمایش درآمد تا از این هنرمندان تجلیل شود. در این بخش از استاد هوشنگ ظریف، استاد افلیا پرتو، استاد حسن اسکندری و استاد نادر مشایخی تقدیر به عمل آمد.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: من قصد سخنرانی ندارم و فقط چند کلمه‌ای صحبت می‌کنم. موسیقی در همه جوامع انسانی دارای جایگاه خاصی است و به عنوان سند هویت ملت‌ها، نقش بسیاری در زبان ارتباطی ملت‌ها دارد. 
وی ادامه داد: اما موسیقی برای ما ایرانیان علاوه بر نقش‌هایی که برای دیگر ملت‌ها دارد، نقش‌های دیگری نیز دارد. از یک سو ایران عزیز به رنگین‌کمان اقوام شناخته می‌شود. بخش قابل توجهی از این خط و رنگین‌کمان آوایی ایران با زبان موسیقی همراه است، یعنی هم زبان ارتباط و هم زبان تنوع ملت ایران است و ما با این نگاه موسیقی را در تاریخ چند هزار ساله خودمان می‌شناسیم.
 
* ۹۲ درصد مردم ایران موسیقی گوش می‌دهند
وزیر ارشاد در ادامه صحبت‌های خود افزود: موسیقی در تاریخ ملت ما، حافظه ادبیات بزرگ ایران بوده است. بخش قابل توجهی که در ذهن و روان ما از ادبیات فاخر ایران باقی می‌ماند، در فضای موسیقی شکل گرفته است. ما با زبان موسیقی امروز بخشی از زندگی روزمره‌مان را می‌گذرانیم. آمار‌های جاری نشان می‌دهد موسیقی در زندگی‌ها نقش قابل توجهی پیدا کرده است. طبق آخرین آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری، ۹۲ درصد مردم ایران موسیقی گوش می‌دهند. همچنین میانگین مصرف روزانه مردم ایران در سن ۱۵ تا ۲۲ سال، ۹۲ درصد است. مردم ایران روزانه یک ساعت و 12 دقیقه و در سن ۱۵ تا ۲۹ سال 2 ساعت به موسیقی گوش می‌دهند. در واقع زندگی ما به گونه‌ای با موسیقی عجین شده است و اینگونه نیست که مصرف موسیقی شامل حال طبقه خاصی باشد. موسیقی دارد در تار و پود وجود ما راه پیدا می‌کند و هر روز بیشتر از گذشته بر اهمیت آن افزوده می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دیگر مصرف موسیقی حاشیه نیست و همین موارد موجب می‌شود به رویداد‌هایی که به موسیقی تعلق دارد بیش از گذشته توجه نشان دهیم. جشنواره فجر فرصتی است که هر سال بهتر از سال قبل به آن بپردازیم. من از دست‌اندرکاران جشنواره سپاسگزارم، زیرا جشنواره امسال با نوآوری‌هایی همراه بوده است اما ما با راهی که رفته‌ایم و راهی که باید برویم، فاصله بسیاری داریم. به همت شما اساتید و جوانان این مرز و بوم، این راه را طی خواهیم کرد.
در ادامه مجری برنامه، بخش موسیقی و رسانه را اعلام کرد، سپس کلیپ مختص به آن پخش شد. سجادی از مسعود کوثری درخواست کرد روی صحنه بیاید و بیانیه هیات داوران بخش موسیقی و رسانه را که متشکل از مسعود کوثری، علی‌اکبر قاضی‌زاده، فریدون صدیقی، امیرعباس ستایشگر و علیرضا میرعلی‌نقی بود، قرائت کند.
سپس کوارتت زهی «خلیج فارس» به سرپرستی امین غفاری، روی صحنه آمدند. امین غفاری ویولن اول، فرشاد شیرانی ویولن دوم، مهدی منادی ویولا و کورش کشاورز ویولنسل نواختند و هماهنگ با یکدیگر قطعات این گروه را به اجرا درآوردند. اجرای موسیقی بخش کلاسیک و کوارتت زهی خلیج‌فارس پایان آیین اختتامیه بود. سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الله‌یاری مدیرکل دفتر موسیقی، هادی مظفری مدیرکل اداره هنر‌های تجسمی، همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت هنری، امین مؤیدی مشاور برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی معاونت هنری، علی ثابت‌نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، حسن ناهید، رازمیک اوحانیان، محمد سریر، محمدعلی بهمنی، فرزام شکاری، محمدجلیل عندلیبی، حسن ریاحی، صدیق تعریف، داوود گنجه‌ای، اسماعیل کوثری، علیرضا میرعلی‌نقی، امیرعباس ستایشگر، قاسم افشار، هادی آذر، محمد طباطبایی و... از جمله میهمانان و مسؤولان حاضر در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر بودند.

Page Generated in 0/0054 sec