printlogo


کد خبر: 216737تاریخ: 1398/12/3 00:00
روایت جدید رویترز از شدت ضربات وارده به سربازان آمریکایی بر اثر حمله موشکی ایران
هدایت‌گران پهپادها بیشترین آسیب‌دیدگان عین‌الاسد هستند

گروه بین‌الملل: بعد از گذشت بیش از 40 روز از حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد، همچنان روایت‌های جدیدی از آنچه در آن لحظات بر سر سربازان آمریکایی حاضر در این پایگاه آمریکایی آمد، منتشر می‌شود. 
به گزارش «وطن امروز»، خبرگزاری رویترز که در راستای جنگ روانی دولت آمریکا تلاش فراوانی را برای پنهان کردن میزان واقعی تلفات آمریکا انجام داده است، گزارشی به نقل از سربازان حاضر در عین‌الاسد منتشر کرد. 
بعد از حمله موشکی ایران به عین‌الاسد، ترامپ که پیش از آن گفته بود هرگونه حمله از سوی ایران را پاسخ خواهد داد، جلوی دوربین‌ها آمد و مدعی شد در این حمله هیچ‌کس آسیب ندیده و همه‌ چیز روبه‌راه است. وی بعد از اعلام آمار بخشی از آسیب‌دیدگان در این حمله، مدعی شد آسیب مغزی چیز مهمی نیست و بیشتر شبیه یک سردرد است. چند روز بعد از ادعای ترامپ، پنتاگون آمار زخمی‌ها را 11 تن اعلام کرد اما آرام‌آرام این تعداد را به 109 نفر رساند. به گزارش منابع آمریکایی، بسیاری از زخمی‌های عین‌الاسد طی چند مرحله به کویت و آلمان منتقل شده و برخی هم در نهایت به آمریکا اعزام شدند. خبرگزاری رویترز به نقل از برخی سربازان حاضر در عین‌الاسد نوشت: شدت آسیب‌های وارده به نظامیان آمریکایی در پی حملات موشکی ایران به حدی بود که برخی احساس می‌کردند یک کامیون به آنها برخورد کرده است. تشبیه تصادف با کامیون نشان‌دهنده شدت ضربات وارد شده به سربازان آمریکایی حاضر در این پایگاه است. 
در مقدمه این گزارش به حملات تلافی‌جویانه ایران به پایگاه عین‌الاسد آمریکا در عراق در انتقام از خون سپهبد حاج قاسم سلیمانی اشاره شده و اینگونه آمده است: یکی از 2 هزار نظامی مستقر در پایگاه عین‌الاسد به نام «کیمو کلتس» در توصیف حمله موشکی ایران گفت صدای سوت کشیدن موشک را هنگام نگهبانی در بالای برج مراقبت شنید و انفجار به حدی شدید بود که او با وجود به تن داشتن لباس کامل نظامی، از زمین به هوا بلند شد. کلتس توضیح داد با سردردی بیش از حد معمول از صحنه گریخت.
آنچه از محتوای گزارش رویترز مشخص است، اینکه آمریکایی‌ها بعد از خوابیدن گردوغبار موشک‌های ایران تازه متوجه ابعاد ماجرا شدند. به نوشته رویترز، روز بعد از حمله همه چیز متفاوت بود. کلتس در مصاحبه با رویترز گفت: احساس می‌کردم که یک کامیون به من برخورد کرده است. دچار معده‌درد شدید شدم. طبق این گزارش، کلتس جزو‌ ۱۰۹ نظامی آمریکایی بود که در پی حمله ماه گذشته ایران به پایگاه عین‌الاسد دچار آسیب‌ مغزی شد.
این رسانه در توضیح روند کند اعلام آسیب‌دیدگان در حمله هوایی ایران به پایگاه عین‌الاسد نوشت: کندی این روند تأکیدی بر دشواری در تشخیص و درمان یکی از شایع‌ترین جراحاتی است که ارتش آمریکا در 2 دهه جنگ افغانستان و عراق در پی انفجار راکت‌ها و خمپاره‌ها با آن روبه‌رو بوده است.
«تیموتی گارلند» نظامی آمریکایی که در زمان حملات موشکی ایران در پایگاه عین‌الاسد حضور داشته است، تأکید کرد آن دسته از نظامیان آمریکایی که پروازهای پهپادها را هدایت می‌کنند، ظاهرا بیشترین آسیب‌های مغزی را در حمله عین‌الاسد متحمل شدند، زیرا خلبان‌های این پهپادها در محل مستقر شده بودند تا مراقب هرگونه حملات زمینی احتمالی به این پایگاه باشند. طبق این گزارش، آمار و ارقام ارائه شده از آسیب‌دیدگان حملات موشکی ایران، پیمانکاران غیرنظامی را که در زمان حمله در پایگاه حضور داشتند در نظر نگرفته است که گروهی از آنها بعد از این حمله، این پایگاه را ترک کردند. طبق گفت‌وگوی رویترز با نظامیان آمریکایی پایگاه عین‌الاسد، برخی از نظامیان آمریکایی هم بعد از حملات موشکی ایران، دچار علائم اضطراب همچون پرش از خواب و تپش قلب شدند که البته این نظامیان آمریکایی اجازه نداشتند تعداد دقیق این افراد را فاش کنند.
 در این گزارش به پناهگاه‌هایی در پایگاه عین‌الاسد نیز اشاره شده است که در زمان صدام، دیکتاتور معدوم عراق ساخته شده بود و برخی نظامیان آمریکایی در زمان حملات موشکی ایران در این پناهگاه‌ها پناه گرفته بودند اما در هر صورت، این پناهگاه‌ها ظرفیت پذیرش تمام نظامیان آمریکایی را نداشته است. 
طبق این گزارش، برخی از نظامیان در خودروهای زرهی پناه گرفته بودند و برخی همچون کلتس نیز باید برای حملات احتمالی بیشتر نگهبانی می‌دادند.
رویترز ادامه داد دست‌کم ۱۱ موشک به پایگاه عین‌الاسد برخورد کرد و یکی از فرماندهان نظامی آمریکایی در پایگاه گفت: هر انفجاری را که می‌شنیدم با خود فکر می‌کردم خب! لابد چند نفری جان‌شان را از دست داده‌اند.
 
* روایت اطلاع‌رسانی قطره‌چکانی
آمار و ارقام زخمی‌ها و آسیب‌دیدگان حمله ایران به عین‌الاسد تحت فشار رسانه‌ای به آمریکایی‌ها افزایش یافت و در حالی که آمار اولیه ۱۱ نفر بود، یک هفته بعد، این آمار ۳۴ نفر اعلام شد. یک هفته بعد از آن، در تاریخ ۲۸ ژانویه (۸ بهمن‌ماه) آمار آسیب‌های مغزی نظامیان آمریکایی به ۵۰ نفر افزایش یافت و اوایل فوریه، رویترز برای نخستین‌بار گزارش کرد این تعداد بیش از ۱۰۰ نفر است.
در نهایت، روز ۲۲ بهمن‌ماه، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد در حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه نظامی عین‌الاسد آمریکا در عراق، ۱۰۹ نظامی آمریکا دچار آسیب مغزی شده‌اند. رویترز ادامه داد: بنا به گفته کارشناسان آسیب‌های مغزی، از آنجایی که حمله موشکی ایران به عین‌الاسد فشرده و شدید بود، به همین دلیل آسیب‌های مغزی که به نظامیان آمریکایی وارد آمده، اساسا با جراحات ناشی از انفجارهای معمولی متفاوت است. وقتی یک بمب کنار جاده‌ای در افغانستان منفجر می‌شود، جراحات وارد به سر افراد محسوس است اما تشخیص آسیب‌های ناشی از فشار زیاد موج انفجار زمان می‌برد. طبق این گزارش، آسیب‌های مغزی ملایم می‌تواند موجب سردرد، حالت تهوع، سرگیجه و گیجی شود و تأثیرات طولانی‌مدت آن می‌تواند شامل سردردهای مزمن، تغییرات خلقی و سرگیجه باشد و تداوم آسیب‌های مغزی می‌تواند به آنسفالوپاتی مزمن ناشی از ضربه منجر شود که برخی محققان معتقدند با افکار خودکشی، سوءمصرف مواد و افسردگی ارتباط دارد. هیلز در توجیه تأخیر در اعلام آسیب‌دیدگان حادثه حمله موشکی ایران گفت: در ابتدا علائمی چون سردرد و احساس تیرگی دید، چند روز بعد از حمله ایران در نظامیان آمریکایی پایگاه عین‌الاسد بروز پیدا کرد.

Page Generated in 0/0051 sec