printlogo


کد خبر: 216959تاریخ: 1398/12/6 00:00
اعترافات روح‌الله زم درباره نقشش در انتخابات 96
زم چه‌کسی را مدح می‌کرد

گروه سیاسی: سومین جلسه رسیدگی به اتهامات روح‌الله زم در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. روح‌الله زم در این جلسه دادگاه صراحتا به نقش‌آفرینی در انتخابات سال 96 اعتراف کرد. به گزارش «وطن امروز»، قاضی صلواتی در ابتدای این جلسه ضمن قرائت مواد ۳۵۲، ۳۵۳، ۳۵۴ و ۳۵۸ آیین دادرسی کیفری اظهار کرد: شروع سومین جلسه محاکمه روح‌الله زم فرزند محمدعلی را در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و با حضور مستشار دادگاه، وکیل مدافع و نماینده دادستان اعلام می‌نمایم. رئیس دادگاه سپس از زم خواست در جایگاه حاضر شود و ادامه دفاعیات خود را بیان کند. زم با اشاره به ماده ۲۸۶ قانون مجازات گفت: «یکی از عناوین اتهامی من افساد فی‌الارض است که آن را رد می‌کنم. یکی از افراد نامدار اصلاحات طی پیامی به آمدنیوز نوشت شما در خارج از کشور هستید یا داخل؟ که گفتیم در خارج و آن شخص تعجب کرد که مواضع ما همچون رسانه‌های داخل کشور است. آمدنیوز نقش غیرقابل انکاری در انتخابات ۹۶ داشت». 
آمدنیوز در ابتدای کار خود در قالب یک رسانه اصلاح‌طلب و طرفدار دولت دست به افشاگری‌های مقطعی می‌زد؛ رابطه شائبه‌آمیزی که بعدها تا انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم در اردیبهشت 96 نیز ادامه یافت. روح‌الله زم در توجیه سیاست رسانه‌ای آمدنیوز در انتخابات، متوسل به این استدلال شد که عامدانه و برای تشدید نارضایتی‌ها از روحانی حمایت کرده است. وی سال گذشته در گفت‌وگو با یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای در این باره گفت: «مجموعه ما تحلیل امنیتی داشت برای حمایت از روحانی، اگر آقای قالیباف یا رئیسی رئیس‌جمهور شده بودند، آیا این وضعیت و تظاهرات‌ها وجود داشت؟ آیا این نارضایتی که باعث گرایش 70 درصد جامعه به سمت براندازی شده است وجود داشت؟ ما با تحلیل از روحانی حمایت کردیم، کشور باید به نقطه جوش می‌رسید، اگر رئیسی یا قالیباف به قدرت می‌رسیدند تمام توان حاکمیت به میدان می‌آمد و هیچ‌گاه جامعه به این نقطه جوش فعلی نمی‌رسید». روح‌الله زم در ادامه اعترافاتش افزود: «از اواسط سال ۹۶ به دلیل خستگی ناشی از کار مسؤولیت آمدنیوز را به سام سرابی واگذار کردم». متهم زم گفت: «سال ۹۶ بسیاری از آمدنیوز درخواست کردند که خط خود را مشخص کند. در این برهه که مسؤولیت آمدنیوز با سام سرابی بود اشتباهات فاحشی از جمله انتشار مطلب درباره کوکتل مولوتف به‌وجود آمد». وی مدعی شد: «در اواسط سال ۹۷، به دلیل اشتباهات سرابی و ارتباط وی با نزدیکان  یکی از وزرای دولت، از او خواستم استعفا کند. پس از آن کنترل آمدنیوز را به دست گرفتم». متهم زم درباره نشر اکاذیب در آمدنیوز گفت: «گزارشاتی به دست ما می‌رسید که با ضریب خطا همراه بوده است». وی درباره اتهام تحریک و تشویق مردم به اغتشاشات عنوان کرد: «فراخوان‌های منتشره در آمدنیوز بخشی از آنها در زمان مدیریت بنده نبوده و بخشی هم مربوط به مطالب ارسالی به ما است». متهم زم اضافه کرد: «مگر با تحریک یک رسانه کسی به خیابان می‌آید؟ البته نمی‌گویم اشتباهی در این‌باره نکردم و اگر اشتباهی کردم از دادگاه و مردم عذرخواهی می‌کنم». در ادامه متهم گفت: «با شمس درگیر شدم و فهمیدم که آنها برای سرویس جاسوسی کار می‌کنند. بعد از چند ماه یک استاد دانشگاه از آن مجموعه دوباره با من مستقیما ارتباط برقرار کرد».
رئیس دادگاه گفت: چرا دوباره با آن فرد در پوشش استاد دانشگاه ارتباط برقرار کردی در حالی که می‌دانستی برای سرویس جاسوسی فعالیت می‌کند. با توجه به محتوای پرونده و اظهارات متهمان دیگر که در زندان اوین هستند مشخص شده استاد دانشگاه عامل CIA بوده است.
نماینده دادستان در این هنگام بیان کرد: شمس نقش واسطه بین شما و سرویس جاسوسی بوده است و سرویس جاسوسی مزایایی از جمله دفتر کار و حقوق خوب برای شمس در نظر گرفته بود. نماینده دادستان در ادامه گفت: متهم در بخشی از اقاریرش گفت شمس علیه شیرین گزارش می‌داد که آن افسر جاسوس گزارش‌ها را با من چک می‌کرد که این مورد نشان‌دهنده ارتباط متهم با مامور سرویس جاسوسی بوده است.
متهم گفت: «اینها را که قبول دارم، اظهارات خودم است». نماینده دادستان همچنین گفت: متهم در بخشی از اقرارهایش گفته اعلام زمان و مکان عملیات‌های سوریه و تردد فرماندهان بویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی جزو ماموریت‌هایش بوده است.
متهم زم گفت: «اقرارم را قبول دارم اما مگر تمام این موارد صورت گرفته است؟»
نماینده دادستان در ادامه اضافه کرد: به سندی اشاره می‌کنم که متهم زم در زمان ورود سردار شهید سلیمانی به یکی از کشور‌های منطقه با ارسال پیامی به افسر سرویس جاسوسی اعلام می‌کند و می‌گوید فردا یک تیم نظامی وارد می‌شوند که احتمالا قاسم سلیمانی هم با آنهاست.
رئیس دادگاه گفت: آیا خبر جابه‌جایی یک فرمانده نظامی کار خبری محسوب می‌شود؟
متهم زم گفت: «هرچه دستم می‌آمد منتشر می‌کردم». نماینده دادستان تصریح کرد: متهم زم پیام دیگری به آن افسر جاسوس فرستاده که در آن اسامی افرادی که تحریم‌ها را دور می‌زنند آورده شده است. آیا این کار در راستای رسالت کار خبرنگار بوده است؟
متهم پاسخ داد: «خیر. این مطلب در آمدنیوز منتشر شد و قبول دارم».
نماینده دادستان ادامه داد: در اوج فتنه ۹۶، به خاطر انتشار خبر آموزش ساخت کوکتل مولوتف به مامور سرویس جاسوسی پیام می‌دهید که به داد شما برسد. متهم زم گفت: «قضایا را با هم قاطی می‌کنید و این پیام برای کانال دوم است. وقتی به سایت حملات سایبری می‌شد به افسر سرویس گفتم سایت را پشتیبانی کند و او هم پاسخ داد خودش سایت را حمایت می‌کند».
پس از انتشار کلیپی که در آن زم صحبت می‌کند و به صراحت در آن کلیپ می‌گوید لیدر اغتشاشات ۹۶ است، متهم زم در این‌باره پاسخ داد: «این حرف‌ها دوستانه بوده و لاف هم زده شده است. در ۹۶ حضور داشته‌ام اما نقش موثری نداشته‌ام». وزیری، نماینده دادستان هم بیان کرد: متهم در اقرارش گفته مأمور سرویس جاسوسی از جایگاه آمدنیوز لذت می‌برده است. متهم زم در این‌باره گفت: «درباره این موضوع خصوصی صحبت می‌کنم». قاضی صلواتی در این بخش از جلسه دادگاه ضمن اعلام ختم جلسه افزود: جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.

Page Generated in 0/0064 sec