printlogo


کد خبر: 217132تاریخ: 1398/12/11 00:00
هشدار یک مقام عالی‌رتبه پنتاگون به مقامات آمریکایی درباره شیوع گسترده کرونا بین سربازان
ادامه پروازها بین چین و آمریکا با وجود شوآف ترامپ

گروه بین الملل: با وجود عادی جلوه دادن فضای آمریکا در جنگ جهانی با کرونا توسط دولتمردان این کشور، ارتش آمریکا رویکرد دیگری را در پیش گرفته است. 
به گزارش شبکه سی‌ان‌ان، «متیو داناوان» مسؤول امور پرسنل پنتاگون بتازگی در یادداشتی، مقام‌های ارشد وزارت دفاع آمریکا را نسبت به تهدید فزاینده ویروس کرونا برای نظامیان آمریکایی در سراسر جهان آگاه کرد.
سی‌ان‌ان نیز در این رابطه گزارش داد فرماندهان ارشد آمریکایی در سراسر جهان بشدت نسبت به این اوضاع نگرانند که همزمان با اینکه هم‌پیمانان‌شان در پاسخ به گسترش کرونا مرزهای‌شان را می‌بندند و محدودیت سفر اعمال کرده‌اند، خطر کاهش آمادگی ارتش آمریکا در سراسر جهان وجود دارد.
به گزارش این رسانه، این نگرانی مقام‌های ارشد نظامی آمریکا و یادداشت این مقام پنتاگون نشانه این است که کرونا در حال تبدیل شدن به یک چالش امنیت ملی برای آمریکاست، آن هم در حالی که مقام‌های دولت ترامپ تلاش کرده‌اند موضوع شیوع کرونا را کم‌اهمیت جلوه دهند و از تحت کنترل بودن اوضاع سخن بگویند.
سی‌ان‌ان در ادامه افزود: مسأله شیوع کرونا در حال تاثیرگذاری بر ارتش آمریکا، محدود کردن فعالیت دیپلمات‌ها، اختلال در زنجیره تامین جهانی کالاها و آسیب رساندن به اقتصاد آمریکاست.
در همین حال گزارش شده پنتاگون در حال اعزام پرسنل پزشکی و آزمایشگاهی برای حمایت از نیروهای آمریکایی در کره‌جنوبی است. همچنین اعلام شده تست کرونای یک نظامی آمریکایی در کره‌جنوبی مثبت شده است.
در تاسیسات نظامی آمریکا در ایتالیا نیز فرماندهان نظامی، دسترسی‌ها را به مکان‌های عمومی محدود کرده‌اند. فرماندهی آمریکا در خاورمیانه نیز همه فعالیت‌ها و انتقال‌ها را لغو کرده است.
 
* ادامه پروازهای چین - آمریکا با چراغ خاموش
ادعای آمریکا مبنی بر عدم شیوع کرونا در این کشور در حالی است که چند فرودگاه این کشور جزو پرترددترین فرودگاه‌های دنیا محسوب می‌شوند. 
به عنوان مثال فرودگاه بین‌‌المللی لس‌آنجلس در شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا واقع شده و در رده ششم پر‌رفت‌و‌آمدترین فرودگاه‌ها در جهان است. این فرودگاه ۵۹ میلیون مسافر فقط در سال ۲۰۱۰ جابه‌جا کرده است.
جالب اینکه تا قبل از توقف پروازهای آمریکا به چین و بالعکس، آخرین خط پروازی افتتاح شده بین 2 کشور خط ووهان (شهری که کرونا از آن شیوع یافت) و فرودگاه بین‌المللی جان اف کندی نیویورک بوده است. 
جالب اینکه با وجود شیوع کرونا در چین امکان رزرو بلیت از ایرلاین ایرچاینا و یک ایرلاین دیگر چینی وجود داشته است. نکته‌ای که در کمتر رسانه‌ای به آن پرداخته می‌شود این است که پروازهای کنسل شده میان آمریکا و چین عمدتا به فرودگاه‌های پرتردد آمریکا لغو شده و برخی پروازها به فرودگاه‌های حاشیه‌ای اگر چه نه با شدت قبل ولی ادامه دارد. هم‌اکنون فرودگاه‌های هوستون، لس‌آنجلس، نیوآرک، جان اف کندی نیویورک، سانفرانسیسکو و واشنگتن به طور محدود پذیرای پروازهای چین است.
 
* جولان کرونا؛ کالیفرنیا همچنان اول در آمریکا
اوج جولان کرونا در آمریکا در ایالت کالیفرنیا است. آخرین آماری که از این ایالت اعلام شد همان سخنان گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا بود که گفت آزمایش کرونا برای ۳۳ نفر در این ایالت مثبت اعلام شده و 8400 نفر نیز تحت نظارت پزشکی هستند. کالیفرنیا  بر اساس آمار اعلام شده در آمریکا بیشترین تعداد چینی را در خود جا داده است. 4/3 درصد جمعیت کالیفرنیا چینی هستند که رقمی معادل 1253100 نفر می‌شود. این رقم در نیویورک 577000 نفر، تگزاس 157000 نفر،  نیوجرسی 134500 نفر، ماساچوست 123000 نفر، ایلینو 124200 نفر، واشنگتن 94200 نفر و در پنسیلوانیا 85000 نفر است.
 
* آمریکا به آسه‌آن نمی‌رود
آمریکا تصمیم گرفته است به‌دلیل نگرانی از شیوع بیماری کرونا در جنوب آسیا، از شرکت در نشست سران کشورهای این منطقه (آسه‌آن) خودداری کند. یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت: همان‌طور که جامعه جهانی در راستای شکست ویروس کرونای جدید تلاش می‌کند، آمریکا در مشورت با همکارانش در «آسه‌آن» این تصمیم دشوار را اتخاذ کرد که از شرکت در نشست رهبران «آسه‌آن» خودداری کند. این مقام آمریکایی افزود: واشنگتن برای روابطی که با اعضای «آسه‌آن» دارد ارزش زیادی قائل است و به‌ دنبال شرکت در نشست‌های آتی خواهد بود. الیزابت دوگان، معاون رئیس شورای تجاری آمریکا- آسه‌آن نیز گفت از اتخاذ این تصمیم مطلع بوده و نشست بزرگی با محور تکنولوژی هم که قرار بود در حاشیه نشست اصلی برگزار شود نیز لغو شده است. آمریکا در حالی از شرکت در این نشست امتناع می‌کند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، در نشست سال گذشته سران «آسه‌آن» نیز شرکت نکرده بود.
 وی از سران ۱۰ کشور عضو آسه‌آن درخواست کرد در لاس‌وگاس با او دیدار کنند. از زمان آغاز انتشار بیماری «کووید-۱۹» در جهان تا دیروز بر اساس آمار رسمی بیش از ۶۰ نفر در آمریکا به این بیماری مبتلا شده‌اند. بسیاری از سیاستمداران و قانون‌گذاران آمریکایی اقدامات کاخ سفید برای پیشگیری از فراگیر شدن کرونا در این کشور را ناکافی دانسته‌اند.

Page Generated in 0/0271 sec