printlogo


کد خبر: 217285تاریخ: 1398/12/14 00:00
افزایش تعداد کشته‌های مبتلا به کرونا در آمریکا طی 2 روز گذشته موجی از نگرانی را در بین مقامات دولتی به وجود آورده است
تعداد قربانیان کرونا در آمریکا ناگهان 3 برابر شد

گروه بین‌الملل: با وجود تلاش دولت ترامپ برای پنهان کردن آمار واقعی تلفات کرونا در آمریکا، بر اساس گزارش رسانه‌های وابسته به سازمان بهداشت جهانی، آمار مبتلایان به کرونا در این کشور دیروز سه‌شنبه به عدد ۱۰۳ نفر و آمار مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری با جهش 3 برابری به نسبت 2 روز پیش به ۶ نفر رسید که تمام این افرد در ایالت واشنگتن بوده‌اند. همچنین تاکنون با وجود این پنهانکاری، موارد ابتلا به کرونا در 12 ایالت آمریکا گزارش شده است. 
دولت آمریکا همچنین در اقدامی بی‌سابقه در دنیا، اعلام آمار واقعی تلفات کرونا را به موضوعی امنیتی تبدیل کرده و برای افشاکنندگان آمار تلفات مجازاتی معادل انفصال ۱۰ ساله از خدمت در نظر گرفته است. از سویی یکی از مهم‌ترین دلایل پایین اعلام شدن آمار کرونا گران بودن آزمایش‌های مرتبط با این بیماری در آمریکاست که سبب شده مبتلایان تمایلی برای مراجعه به پزشک یا انجام آزمایش نداشته باشند. در آمریکا یک فرد برای آزمایش کرونا باید ۱۴۰۰ دلار بپردازد، تازه اگر از قبل بیمار بوده باشد، بیمه به او تعلق نمی‌گیرد و برای یک تست ساده باید ۳۲۷۰ دلار بپردازد!  در این شرایط  خبرگزاری سی‌ان‌ان در گزارشی از نگرانی شدید مقام‌های بهداشتی آمریکا نسبت به افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان به کرونا در مدتی کوتاه خبر داد. این گزارش می‌افزاید بر اساس تصمیم اتخاذ شده تا پایان هفته جاری حدود یک میلیون نفر از شهروندان آمریکایی تحت آزمایش کرونا قرار خواهند گرفت.
 
* تنها راه رسیدن به واقعیت آمار کرونا
کشف آمار واقعی مبتلایان یا تلفات کرونا با توجه به فضای سانسور ایجاد شده توسط دولت آمریکا حتی برای رسانه‌های کهنه‌کار این کشور نیز به امری دشوار و پرتبعات تبدیل شده است و آنچه در رسانه‌های دنیا به آن استناد می‌شود صرفا بر مبنای اطلاعاتی است که توسط خود دولت آمریکا اعلام می‌شود. با این حال صرفا از طریق برخی اظهارنظرها یا توئیت‌های مقامات آمریکایی می‌توان به وخامت شیوع کرونا در آمریکا پی برد.
به عنوان مثال فرماندار ایالت واشنگتن به دلیل خطر شیوع ویروس کرونا وضعیت اضطراری در این ایالت اعلام کرده و این با ادعای ترامپ یا معاونش پنس درباره ناچیز بودن میزان ابتلای مردم آمریکا به کرونا در تناقض است. همچنین پس از اعلام فوتی‌های جدید، دست‌کم ۴۵ مدرسه از بیم شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. 
 
* نماینده آمریکایی: آمار تلفات کرونا را پنهان نکنید
شدت پنهانکاری مقامات آمریکایی در ماجرای شیوع کرونا در این کشور تا حدی است که سبب نگرانی نمایندگان مجلس این کشور هم شده است و برخی از آنها صراحتا خواستار شفافیت مقامات بهداشتی درباره آمار تلفات کرونا شده‌اند. در همین ارتباط «مارک پوکان» نماینده ایالت ویسکانسین در مجلس نمایندگان آمریکا در توئیتی از مسؤولان حوزه بهداشت و درمان این کشور خواست انتشار آمار میزان ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از شیوع بیماری کرونا در آمریکا را متوقف نکنند و اخبار و اطلاعات در این زمینه را به اطلاع مردم برسانند.
وی در توئیت خود همچنین خبر داد به مرکز پیشگیری و کنترل امراض آمریکا نامه‌ای فرستاده و از آنان خواسته پاسخ دهند به چه علت دیگر آمار مرگ‌ومیر و آزمایش‌های تشخیص بیماری کرونا در تارنمای این مرکز منتشر نمی‌شود. این نماینده دموکرات در این نامه از دکتر «رابرت ردفیلد» مدیر مرکز مزبور پرسیده چرا دیگر تعداد آزمایش‌های کرونا و مرگ‌ومیر ناشی از آن در تارنمای مرکز منتشر نمی‌شود. وی همچنین به نقل از «اسکات گاتلیب» مسؤول پیشین سازمان غذا و دارو در آمریکا نوشت: شاید هم‌اکنون صدها و بلکه هزاران نفر مبتلا به ویروس کرونا باشند که هنوز گزارش نشده است. پوکان در ادامه این نامه از ردفیلد پرسید برای حفظ اعتماد عمومی چه زمانی انتشار تعداد آزمایش‌های کرونا و مرگ‌ومیر ناشی از این ویروس در تارنمای مذکور از سر گرفته می‌شود؟
در پی افزایش نگرانی‌ها در آمریکا درباره عملکرد ترامپ در قبال شیوع ویروس کرونا، رهبر اکثریت سنا خواستار تصویب لایحه‌ بودجه چندمیلیارد دلاری برای مقابله با کرونا شد. «میچ مک‌کانل» رهبر جمهوری‌خواهان سنا اعلام کرد از سنا درخواست کرده است در 2 هفته آینده، لایحه بودجه برای مقابله با کرونا را به تصویب رسانند. انتظار می‌رود لایحه مذکور شامل بودجه چندمیلیارد دلاری برای مقابله با کرونا باشد. مجلس نمایندگان آمریکا قرار است امروز (چهارشنبه) درباره نسخه‌ای از لایحه خود برای مقابله با ویروس کرونا رأی‌گیری کند.
 
* بی‌اعتمادی شرکای اروپایی به آمریکا
سانسور گسترده اخبار کرونا در آمریکا سبب شده شرکت‌های هوایی مشهور دنیا مثل شرکت انگلیسی «بریتیش ایرویز» تمهیدات ویژه‌ای را برای سفر به آمریکا در نظر بگیرند. این پروازها معمولا بین فرودگاه هیثرو در لندن به فرودگاه جان اف کندی در نیویورک انجام می‌شد که مدیران این شرکت هواپیمایی انگلیس با خطرناک تشخیص دادن اوضاع آمریکا، پروازهای خود را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورده‌اند. 
 
* انتقاد از تعیین تاریخ برای ساخت واکسن کرونا
مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا و مسؤول مدیریت بحران حال کرونا در این کشور هم که این روزها عکس تامل‌برانگیزش هنگام دعا برای رفع کرونا خبرساز شده است، در جریان یک نشست خبری مدعی شد داروی بیماری کرونا تا تابستان یا حداکثر پاییز سال جاری میلادی آماده و عرضه خواهد شد. قبل از آنکه پنس بخواهد تاریخ و زمان برای ساخت دارو یا واکسن کرونا تعیین کند، سخنان ترامپ در این‌باره سبب انتقاداتی شده بود. ترامپ هم مثل معاونش وعده ساخت واکسن در 4-3 ماه را داده بود که همین دستمایه انتقاد شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان شد. سی‌ان‌ان به نقل از کارشناسان ضمن رد ادعای ترامپ و پنس گزارش داد سریع‌ترین زمان ممکن برای ساخت واکسن چنین ویروسی ۱۲ تا ۱۸ ماه است.
 
* ترامپ: انتقادات کرونایی سیاسی‌کاری است
با وجود شواهد بسیار مبنی بر شیوع گسترده کرونا در آمریکا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور  همچنان تلاش می‌کند با عادی جلوه دادن اوضاع از زیر بار پاسخگویی شانه خالی کند. 
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره احتمال اعلام وضعیت اضطراری در آمریکا با توجه به شیوع کرونا گفت: من فکر نمی‌کنم احتیاجی به اعلام وضعیت اضطراری باشد، چون ما در وضعیت بسیار خوبی قرار داریم. ما برای هر چیزی آماده هستیم. ما بعدا هم می‌توانیم اگر نیاز باشد این کار را انجام دهیم اما فکر نمی‌کنم هم‌اکنون به چنین چیزی احتیاج داشته باشیم.
ترامپ که این روزها بابت نحوه مدیریتش در جنگ با کرونا زیر بار فشار انتقادات دموکرات‌ها قرار دارد، رقبای خود را به تلاش برای سیاسی کردن این موضوع متهم کرد. وی در چند هفته گذشته،  انتقادات علیه مدیریت دولتش در بحث شیوع کرونا را موضوعی سیاسی عنوان کرده و با این حربه از پاسخگویی گریخته است.  ترامپ در همین ارتباط خطاب به جمعیت حامیانش در شهر شارلوت در ایالت کارولینای شمالی گفت: دموکرات‌های واشنگتن تلاش می‌کنند قضیه ویروس کرونا را سیاسی کرده و به این طریق  کار شرافتمندانه دست‌اندرکاران حوزه بهداشت عمومی در کشور ما را لکه‌دار کنند اما صادقانه باید گفت چندان کاری از پیش نمی‌برند.
 
* انعکاس قحطی در رسانه‌های آمریکایی
مدیریت بحران کرونا در آمریکا منحصر به اختفای آمار مبتلایان به این ویروس یا سوءمدیریت‌های دولت ترامپ نیست. اگرچه در روزهای گذشته رسانه‌ها از کمبود ماسک بهداشتی نوشته بودند ولی حالا چند رسانه آمریکایی با وجود سانسور گسترده‌ای که با هدف عادی جلوه دادن موضوع انجام می‌شود، از ابعاد جدید این موضوع خبر داده‌اند که در نوع خود بی‌سابقه است. به عنوان مثال سایت روزنامه «یواس‌ای تودی» دیروز اعلام کرد در پی شیوع ویروس کرونا در آمریکا قفسه فروشگاه‌ها در این کشور خالی از دستمال توالت شده و حتی در انبارها نیز کالایی وجود ندارد. ضمن آنکه فروشگاه‌ها با کمبود بطری‌های آب بهداشتی مواجه شده‌اند. سایت شبکه سی‌ان‌ان نیز از نبود ماسک و شوینده‌های ضدعفونی‌کننده در این کشور خبر داد. واشنگتن‌پست و نیویورک‌تایمز نیز در گزارش‌هایی به قحطی ماسک و افزایش قیمت‌ها اشاره کرده و نوشتند: کارشناسان خواستار استفاده نکردن مردم از ماسک شدند.
***
[احتمال مرگ نیم‌میلیون انگلیسی بر اثر کرونا]
دولت انگلیس با انتشار بیانیه‌ای وحشت‌آفرین از احتمال ابتلای 80 درصد بریتانیایی‌ها به ویروس «کووید- 19» مشهور به کرونا و همچنین مرگ 500 هزار نفر در جزیره بر اثر شیوع گسترده آن خبر داد. این در حالی است که  ممکن است اقتصاد 2020 انگلیس به‌خاطر تاثیرپذیری گسترده بازارهای مالی و سهام از شیوع کرونا، به یک قربانی دیگر این اپیدمی تبدیل شود.
در نشست اضطراری روز دوشنبه دولت بریتانیا درباره کرونا، مت هانکاک، وزیر بهداشت از خطر قابل توجه شیوع گسترده‌تر این ویروس صحبت کرد و خواهان در نظر گرفتن بدترین سناریوی ممکن در قبال شیوع این بیماری شد که به‌معنای اتخاذ تدابیر بیشتر برای مقابله با آن است. بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس نیز همان روز درباره احتمال شیوع بسیار گسترده ویروس کرونا در سراسر بریتانیا هشدار داد. دولت‌های عربی هم که سابقه بی‌کفایتی‌شان در بحران‌های عمومی زبانزد است، با توجه به شکستن سد سانسور در آمریکا و اروپا، رفته رفته پرده‌پوشی را کنار گذاشته و آمار مبتلایان و قربانیان را اعلام می‌کنند. دولت‌های عربستان، اردن، تونس و مراکش دیروز از اولین مورد ابتلا به کرونا در کشورشان خبر دادند. مقامات سعودی در حالی تلاش کردند اولین کرونایی کشورشان را به ایران و بحرین ارتباط دهند که هفته پیش فعالان اجتماعی عربستان از ابتلای دست‌کم 100 تن به این ویروس خبر داده بودند. همچنین عبداللطیف المکی، وزیر بهداشت تونس در حالی خبر اولین مورد ابتلا به کرونا را اعلام کرده که این فرد یکی از 254 مسافر یک هواپیمای تازه بازگشته از ایتالیا بوده که همه آنها اکنون در قرنطینه به‌سر می‌برند. به گزارش الجزیره، در الجزایر و قطر نیز آمار مبتلایان رسمی به 5 و 4 تن افزایش یافته است. در کویت نیز 10 مورد جدید ابتلا به کرونا ثبت شد تا آمار کلی مبتلایان در این کشور به 56 نفر برسد.

Page Generated in 0/0464 sec