printlogo


کد خبر: 220277تاریخ: 1399/3/17 00:00
اخبار

رایزنی آمریکا  برای تنظیم پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم‌ها علیه ایران
 
«برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه گفت دولت این کشور در حال انجام رایزنی‌هایی با متحدان منطقه‌ای خود جهت تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای در شورای امنیت با هدف تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است.
 پایگاه «نشنال» با گزارش این خبر نوشت برایان هوک همچنین خواستار حمایت جهانی از تلاش‌های آمریکا برای تمدید این تحریم‌ها شد. او که روز پنجشنبه در کنار «جرمی هانت»، وزیر سابق خارجه انگلیس سخنرانی می‌کرد، گفت چنانچه تلاش‌های آمریکا به جایی نرسد و تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در ماه اکتبر منقضی شود، واشنگتن آماده است از سازوکار موسوم به «مکانیسم ماشه» در توافق هسته‌ای برجام برای بازگرداندن کل تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران استفاده کند. هوک افزود: با متحدان منطقه‌ای آمریکا درباره تهیه پیش‌نویس این قطعنامه گفت‌وگو کرده و رایزنی‌هایی در شورای امنیت برای جلب نظر موافق سایر اعضا با آن در جریان است.  هوک گفت: «ما فکر می‌کنیم این تحریم‌ها باید تمدید شوند. ما حق بازگرداندن تمام تحریم‌ها را داریم. البته ترجیح‌مان این نیست». نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در ادامه مدعی شد: «اینکه اجازه بدهیم این تحریم‌ها منقضی شوند برای همه بد است».
 
نامه روسیه به سازمان ملل در دفاع از حق فناوری فضایی ایران
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان، بر حق ایران برای برخورداری از فناوری فضایی تأکید کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد روسیه ضمن رد ادعاهای آمریکا مبنی بر اینکه ایران با پرتاب ماهواره به فضا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده، از حق تهران برای برخورداری از این فناوری دفاع کرد.
در نامه نماینده روسیه آمده است: تلاش‌های مستمر ایالات‌متحده در جهت محروم کردن ایران از حق خود برای برخورداری از منافع فناوری صلح‌آمیز فضایی با توسل به بهانه‌های نادرست، مایه تأسف عمیق و نگرانی‌های جدی است. او در این نامه اتهامات آمریکا مبنی بر اینکه اقدام ایران در پرتاب «ماهواره نور» نقض قطعنامه ۲۲۳۱ بوده را «گمراه‌کننده» توصیف کرد.
دیپلمات ارشد روسیه نوشت: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نداشته، در حال حاضر چنین سلاح‌هایی در اختیار ندارد و انتظار هم نداریم در آینده به این سلاح‌ها دست پیدا کند. نبنزیا خاطرنشان کرد ایران بعد از حصول توافق هسته‌ای برجام در معرض بیشترین راستی‌آزمایی‌ها از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشته  است. 
او در بخش دیگری از این نامه خاطرنشان کرد: این یک واقعیت تثبیت‌شده است که ایران نه موشک‌های بالستیک طراحی‌شده برای حمل سلاح‌های هسته‌ای در اختیار دارد، نه چنین موشک‌هایی می‌سازد و نه آنها را آزمایش می‌کند.  
 

Page Generated in 0/0060 sec