printlogo


کد خبر: 220400تاریخ: 1399/3/20 00:00
بیانیه انجمن حامیان فرهنگ و مرام پهلوانی به مناسبت 17 شوال
به مسیر پرافتخار گذشته برگردیم

به مناسبت 17 شوال، روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای، انجمن حامیان فرهنگ و مرام پهلوانی بیانیه‌ای صادر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: فرهنگ پهلوانی میراث پرافتخار و ارزشمند ایرانیان یکتاپرست است که با بهره‌گیری از تعالیم اسلام تکامل یافته و با الگو قرار دادن جوانمرد عالم بشریت حضرت علی(ع) و اتکا به مضامین معنوی و مرام اخلاقی برگرفته از قرآن، احادیث و روایات و منابع مکتوب بزرگان عرصه ادبیات همچون شاهنامه فردوسی، سبک زندگی بی‌نظیری را به بشریت معرفی و هدیه کرده است. از سال 1385 پس از تغییرات مدیریتی در فدراسیون ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی اصلی فرهنگ پهلوانی، خوشبختانه با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری، مسیر احیا در پیش گرفته شد. برای احیای این فرهنگ غنی با همتی مضاعف، چندین طرح زیرساختی و سند بالادستی ملی و بین‌المللی (ثبت ملی، ثبت یونسکو، تصویب روز فرهنگ پهلوانی
- 17 شوال- در تقویم رسمی کشور و تصویب آیین‌نامه ترویج و توسعه و...) در دستور کار و تصویب قرار گرفت که برخی از توفیقات به شرح مختصر ذیل است:
1- سال 1387 آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت ملی رسید. 
2- سال 1388 آیین‌نامه «ترویج فرهنگ پهلوانی از طریق توسعه ورزش زورخانه‌ای» شامل شرح وظایف نهادها، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها توسط شورای فرهنگ عمومی تصویب شد. 
3- سال 1388 «روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای» توسط شورای فرهنگ عمومی مطابق با 17 شوال به عنوان سالروز پهلوانی جوانمرد عالم بشریت حضرت علی(ع) در جنگ خندق در ضمیمه تقویم رسمی کشور تصویب شد. 
4- سال 1389 برای نخستین‌بار در طول تاریخ چند هزار ساله این ورزش اصیل ایرانی، «آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای ایران» در تالار همایش مقر اصلی یونسکو (پاریس) با حضور سفرای کشورهای جهان، معرفی و نمایش داده شد.
5- سال 1389 پس از همتی مضاعف طی 4 سال تلاش علمی، فنی و اجرایی با همکاری سازمان میراث فرهنگی و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو، «آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای ایران» مورخ 16 نوامبر 2010 توسط سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در فهرست میراث ناملموس (معنوی) بشری تصویب شد. 
6- سال 1391 پس از 3 سال تلاش مستمر و تدارک برنامه‌های منظم از سال 1388 انتقال روز 17 شوال از «ضمیمه» تقویم به «متن» تقویم رسمی کشور توسط رئیس‌جمهور وقت تصویب شد. 
7- سال 1393 عنوان و مفاد آیین‌نامه مصوب سال 1388 اصلاح و تکمیل شد. آیین‌نامه «ترویج فرهنگ پهلوانی و توسعه ورزش زورخانه‌ای» مشتمل بر شرح وظایف 44 نهاد، سازمان و وزارتخانه و تاسیس دبیرخانه دائمی ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی توسط شورای فرهنگ عمومی تصویب و ابلاغ شد و جشن رسمی ثبت یونسکو در روز 17 شوال با حضور مشاور مقام معظم رهبری، وزرای ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان میراث فرهنگی در کاخ گلستان برگزار گردید. 
8- سال 1394 برای نخستین‌بار برگزیدگان جامعه ورزش (مربیان، قهرمانان، مدیران و...) در 2 سطح استانی(اداره کل‌ها) و ملی (فدراسیون‌ها) از رشته‌های مختلف ورزشی به عنوان «مروجان فرهنگ پهلوانی» با فعالیت یکساله دبیرخانه 17 شوال مستقر در فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای جمهوری اسلامی ایران طی مراسمی شکوهمند با حضور تنی چند از اعضای هیأت دولت، معرفی و تجلیل شدند. 
با بهره‌گیری از مصوبات ارزشمند فوق و تجربه نمونه کارهای اجرایی تاثیرگذار و فراگیر برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اجرای اسناد بالادستی طی دهه فوق‌الذکر (1394 – 1385)، کمترین توقع از متولیان رسمی این ورزش و فرهنگ است که اکنون تلاش و توفیق برای ترویج فرهنگ پهلوانی چندین برابر باشد. 
متاسفانه در سال‌های اخیر نه‌تنها مسیر پرافتخار قبلی طی نشده و کارهای قبلی تکامل نیافته، حتی در وضعیت انفعالی و عوام‌فریبی، مباحث انحرافی مثل ورود بانوان به گود زورخانه از مراکز رسمی متولی این فرهنگ و ورزش اصیل ایرانی شنیده می‌شود! در حالی که اصل این موضوع با ابهامات و مسائل بسیاری مواجه است و نواقص زیادی در مقدمات دارد، چنانکه همواره ورود زنان در هر مقوله‌ای بدون مطالعه، بی‌برنامه و بدون رعایت شرع و عرف، متاسفانه با مفسده‌هایی همراه بوده که نه‌تنها آثار مثبتی نداشته بلکه هویت اصلی موضوع را تخریب کرده است. ترویج فرهنگ پهلوانی، فراجنسیتی است ولی آیا تدبیر متولیان ترویج فرهنگ پهلوانی، ورود زنان به گود و انجام ورزش زورخانه‌ای است؟! حمایت رسمی از سطحی‌ترین و مبتذل‌ترین روش اجرا با ابهامات بسیار، تدبیر است یا تخریب؟! مسؤولیت‌ها مقطعی است ولی آثار عملکردها باقی خواهد ماند.

Page Generated in 0/0161 sec