printlogo


کد خبر: 221102تاریخ: 1399/4/8 00:00
«وطن امروز» از آخرین وضعیت بازار طلا و ارز گزارش می‌دهد
ایستگاه پایانی جهش ارز؟

بازار ارز هفته گذشته شاهد یک اتفاق تاریخی بود؛ در نیمه هفته قیمت هر دلار آمریکا از کانال 19 هزار تومان عبور و نرخ 20 هزار تومان را برای چند ساعت لمس کرد. البته سد روانی 20 هزار تومان مقاومت خود را حفظ کرد و این کانال پایدار نبود و فردای آن روز قیمت ارز کاهشی شد و حتی در آخرین ساعات بازار روز پنجشنبه قیمت 18400 تومان را هم به خود دید. 
دیروز اولین روز هفته دوم تیرماه اما بار دیگر قیمت دلار وارد کانال 20 هزار تومان شد. گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که مانند روزهای گذشته هیچ فعالیت سوداگرانه و دلالانه‌ای در بازار وجود ندارد، حتی تقاضا نسبت به روزهای عادی هم کاهش چشمگیری پیدا کرده است. 
فعالان بازار چند دلیل عمده را عامل افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر می‌دانند‌:‌ رشد بازارهای موازی مانند بازار سرمایه و بازار مسکن، عدم حضور بازارساز و در نهایت شروع سفرهای تابستانی به خارج از کشور. 
البته در کنار تمام موارد مطرح‌شده، می‌توان شیوع کرونا و عدم بازگشت ارز‌های صادراتی را قرار داد. 
بانک مرکزی پیش از این وعده داده بود در صورت ادامه روند افزایش قیمت، ارز وارد بازار می‌شود. رسیدن قیمت دلار به 20 هزار تومان تبعات روانی و هیجانی گسترده‌ای در کشور ایجاد کرده است و اغلب صاحبان کالاهای سرمایه‌ای مانند مسکن و خودرو اقدام به افزایش قیمت کالای خود کرده‌اند. 
مشخص نیست تا چه زمانی باید روند افزایش قیمت ارز ادامه داشته باشد که بانک مرکزی بخواهد وارد بازار شود. 
همزمان با این افزایش قیمت ارز، سکه هم روند افزایشی به خود گرفت و هر سکه تمام‌ بهار آزادی طرح جدید به 8میلیون و 600 هزار تومان رسید؛ روندی که نشان می‌دهد برخی فروشندگان طلا و سکه سودجویانه منتظرند با هر تکانه‌ ارزی، قیمت طلا را افزایش دهند. 
 
* همتی:  بانک مرکزی قطعاً با نوسانات سفته‌بازی مقابله می‌کند
همتی با تأکید بر اینکه خیرخواهان می‌دانند ارزپاشی با مقابله با جریانات سفته‌بازی متفاوت است، گفت:‌ بانک مرکزی قطعاً با نوسانات سفته‌بازی مقابله می‌کند و روند ۳روز اخیر نشان داد بازارسازی قدرتمند در بازار از بی‌ثباتی و تلاطم جلوگیری می‌کند. عبدالناصر همتی در تازه‌ترین یادداشت اینستاگرامی خود به بیان نکاتی درباره نقدینگی و بازار ارز پرداخت و اعلام کرد: بانک مرکزی و سیاست‌گذاری پولی و ارزی در شرایط عادی کاری پیچیده است، البته این به‌ معنی عدم بیان آنچه بانک مرکزی انجام می‌دهد، نیست و من نیز بر این اساس، همواره تلاش کرده‌ام صادقانه، سیاست‌ها را به مردم عزیز توضیح دهم تا خطای شکل‌گیری واقعی انتظارات را کاهش دهم؛ این بخشی از وظیفه من است. 
1- در مقوله رشد نقدینگی، به‌رغم اینکه در سیاست پولی جدید، کانال انتقال سیاست ‌پولی، حجم نقدینگی نیست ولی در هر صورت بار دیگر یادآور می‌شوم رشد نقدینگی از ابتدای امسال تا نیمه خرداد، در مجموع با احتساب خرید ارز، منابع مقابله با کرونا و تنخواه دولت، به 6/2 درصد رسیده است. حتی اگر دربدبینانه‌ترین حالت همین روند را تا آخر سال داشته باشد (که بسیار بعید است)، نرخ رشد نقدینگی کمتر از رشد سال گذشته بوده و در راستای همان هدف تورمی است. بی‌اطلاعی برخی از اطلاعات واقعی نباید دستاویزی برای تشویش اذهان و دمیدن بی‌ثباتی شود. 
2- دلایل نوسانات بازار ارز را توضیح دادم. بدیهی است برای چنین دوره‌هایی که تکانه‌های کوتاه‌مدت را در اقتصاد تجربه می‌کنیم، هیچ بانک مرکزی متعهد و آگاهی منابع خود را در بازار «نمی‌پاشد». بانک مرکزی قطعاً با نوسانات سفته‌بازی مقابله می‌کند و روند 3 روز اخیر نیز نشان داد بازارسازی قدرتمند در بازار، از هرگونه بی‌ثباتی و تلاطم جلوگیری خواهد کرد. 
خیرخواهان می‌دانند ارزپاشی با مقابله با جریانات سفته‌بازی متفاوت است. تکانه اخیر موقتی است و در حال گذار و بانک مرکزی بدون هیچ هیجانی، حرکت بازار ارز را رصد و همانند 2 سال گذشته با مدیریت نوسانات، بازار را به‌ سمت تعادل هدایت خواهد کرد. 

Page Generated in 0/0079 sec