printlogo


کد خبر: 223375تاریخ: 1399/6/1 00:00
حاج‌قاسم سلیمانی:
مسجد، حیات دینی، سیاسی و اجتماعی اسلام است

در ابتدا با تماشای تصویر شهید حججی در این مراسم باید بگویم شهید حججی، عصاره مسجد است. در تصویر اسارت شهید حججی ۲ چهره را می‌بینیم: آن چهره‌ای که می‌خواهد ذبح کند، آن چهره‌ای که می‌خواهد ذبح شود. هر ۲ ثمره مسجد هستند. خبیثی که پشت سر حججی قرار دارد نیز ثمره مسجد است، همه دعوای ما در عالم بر سر یک مسجد یعنی مسجد‌الاقصی و همه وحدت ما نیز بر سر یک مسجد یعنی مسجد‌الحرام است، که می‌تواند جهان اسلام را به وحدت برساند. 
مسجد، حیات دینی، سیاسی و اجتماعی عالم اسلام است؛ ما در عالم اسلامی ۳ نوع مسجد داریم و ثمره‌های این ۳ نوع مسجد را نیز می‌بینیم که در کشور ما نیز هر ۳ نوع وجود دارد؛ مسجدی است که آگاه‌سازی و تربیت می‌کند و در ۲ بعد از اسلام دفاع می‌کند؛ یکی بعد فرهنگی و دینی و ایجاد رای در مردم برای مقابله با تهاجم فرهنگی که پیچیده‌تر از دیروز و وسیع‌تر و ناپیداتر شده است. این مسجد همزمان با مقابله، مدافع فرهنگی و ایثارگر و فداکار نیز تربیت می‌کند. 
تربیت مدافع فرهنگی، ایثارگر و فداکار در دولت‌ها و ساختارهای دولتی محقق نمی‌شود بلکه در مسجد محقق می‌شود؛ ما پیروزی‌مان را در جنگ ۸ ساله مدیون مسجد هستیم، البته منظور پیکره مسجد نیست، بلکه منظور امام جماعت است که امروز مقام معظم رهبری در راس امامان جماعات مساجد حضور دارند. 
کارکرد یک مسجد دیگر ایجاد روح بی‌توجهی و بی‌انگیزگی در جامعه است؛ امام جماعت این مسجد نگاه می‌کند به مامومین که ببیند از چه چیزی خوش‌شان می‌آید، آن وقت همان مطلب را می‌گوید. 
سومین نوع مسجد، مسجدی است که همچون ماشین است و ائمه تکفیری بر آن سوارند و نتیجه‌اش تولد داعش و جبهه‌النصره است. ما با ۲ درگیری و خطر مواجهیم؛ خطر داخلی که فتنه مذهبی است و خطر خارجی که تهاجم گسترده‌ای است؛ ‌این دشمن کاری به تعداد نمازگزاران ندارد بلکه به محتوایی که به نمازگزاران ارائه می‌شود، کار دارد. 
در اردن و مصر مساجد بسیاری وجود دارد اما کمی آن طرف‌تر مردم از بی‌دارویی و بی‌غذایی در غزه می‌میرند، زیرا یک نوع بی‌خبری و بی‌خیالی در این مساجد وجود دارد. 
جسارت تشکیل حکومت اسلامی برای هویت‌بخشی به همه ارکان دین برجستگی خاص امام بود. خدمت امام(ره) با کار هیچ‌کس قابل مقایسه نیست؛ اکنون ما در کشور خودمان با رشد الحادگری و لااوبالی‌گری مواجه هستیم، چه کسی را باید مسؤول بدانیم؟
اگر نگاه ما به مسجد به عنوان امام جماعت صرفا نگاه به محیط داخل مسجد باشد و بخواهیم فقط تعداد افرادی که داخل مسجد هستند را حفظ کنیم، اشتباه کرده‌ایم و باخته‌ایم. مسجد مثل یک قرارگاه است و باید تمام اطراف مسجد را مدنظر قرار داد. بی‌حجاب، با حجاب، اصولگرا، اصلاح‌طلب، زن، مرد، کودک و... که در اطراف مسجد زندگی می‌کنند را باید حول یک محور یعنی مسجد متمرکز کرد. 
وقتی یک فرد با چند شغل امام جماعت مسجد می‌شود و با خستگی به مسجد می‌رود، چطور می‌تواند محیط اطراف مسجد را حفظ کند. ما شهدای زیادی داریم که ذبح شده‌اند. خداوند بعضی وقت‌ها برای بزرگ کردن یک موضوع، یک اتفاق و یک شخص را مطرح می‌کند؛ ما باید از همه شهدایی که ذبح شده‌اند تقدیر کنیم. 
سخنان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
در مراسم هفته جهانی مسجد (سال 96) 

Page Generated in 0/0061 sec