printlogo


کد خبر: 223689تاریخ: 1399/6/10 00:00
رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط عزاداران حسینی تحسین جامعه پزشکی و مقامات مسؤول را برانگیخت
قدردانی از هیأت‌ها

اسدالله خسروی*: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هیأت‌های مذهبی و مراسم‌های عاشورایی در سراسر کشور شگفتی همگان را برانگیخت و در مقابل، انجام سفرهای پرتعداد موجی از انتقادات را در پی داشت.  به گزارش «وطن‌ امروز»، اکثر هیأت‌های مذهبی در دهه اول محرم، تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند و فاصله‌گذاری اجتماعی، محدودیت زمانی برگزاری مراسم‌های عزاداری و عدم پخش نذری موجب شد محرم متفاوتی را شاهد باشیم. 

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هیأت‌های حسینی موجب تحسین جامعه پزشکی شد، تا جایی که وزیر بهداشت و رئیس سازمان نظام‌پزشکی در اطلاعیه‌های جداگانه از عزاداران حسینی تقدیر کردند. سعید نمکی، وزیر بهداشت در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) و یاران باوفایش، نوشت: ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) و یاران باوفایش، صمیمانه مراتب قدردانی و سپاس بیکران خود و همه همکارانم را خدمت حضرتعالی که در برگزاری مراسم عزای حسینی، نمادین و همچون همیشه درس‌آموز و اسطوره‌وار عمل فرمودید تقدیم می‌دارم. بی‌تردید خیل عظیم علمای عالی‌قدر، وعاظ ارجمند، مداحان عزیز و هیأت‌های مذهبی عزادار با پیروی از این شیوه بزرگوارانه و خردمندانه، محرمی با عظمت و دور از آفت بیماری با ویروس منحوس در تاریخ سرزمین‌مان رقم خواهند زد. 
همچنین دکتر محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با ارسال نامه‌‌ای، از مقام معظم رهبری به خاطر ایجاد شمایل جدید در برگزاری مراسم عزاداری که در آن تمام دستورالعمل‌‌های بهداشتی رعایت شده است، تقدیر و اظهار امیدواری کرد این نوع برگزاری مراسم برای سایر عزاداران و هیأت‌‌های مذهبی به عنوان الگو مورد بهره‌برداری قرار گیرد. 
رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی کشور همچنین در این نامه با اظهار تاسف از عدم پایبندی مجریان قانون به دستورالعمل‌‌های بهداشتی، درخواست انجمن‌‌های علمی، مکاتبات وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی مبنی بر مداخله در ایجاد محدودیت در سفرهای بی‌دلیل که باعث طغیان همه‌گیری می‌‌شود از مقام رهبری برای مداخله و تذکر جدی، درخواست یاری کرد. در بخشی از این نامه آمده است: وظیفه خویش می‌دانم مراتب تقدیر و تشکر خود و همکاران خدوم و ایثارگر جامعه پزشکی کشور را به‌ خاطر تصریح اولویت سلامت مردم و تبعیت از نظرات علمی و کارشناسی در ایام شیوع بحران کرونا در همه مراحل این بیماری و بویژه در مراسم عزاداری ماه محرم اعلام کرده و از برگزاری مراسم این سوگ و عزای عظما با شمایل ویژه که می‌تواند الگوی عزاداران و هیأت مذهبی قرار گیرد، قدردانی کنم. 
 
* سفرهای مرگ!
با وجود اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط هیأت‌های مذهبی تحسین همگان را برانگیخت اما سفرهای بی‌شمار و سواحل شلوغ شمال کشور و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی موجی از ناامیدی را ایجاد کرد. 
دکتر ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت چهارشنبه‌شب و در آستانه آغاز تعطیلات، در تلویزیون اعلام کرد: هر یک درصد افزایش تردد، 9/1 درصد میزان بروز ویروس کرونا در افراد مختلف را بالا می‌برد. در 5 ماه ابتدای سال، 242 میلیون تردد بین شهری داشتیم که براساس پیش‌بینی‌‌‌ها، در 4 روز آینده روزانه ۲ میلیون تردد خواهیم داشت. با تراکمی که سه‌شنبه در خروجی تهران شاهد بودیم، نسبت به میانگین 5 ماه گذشته بیش از 50 درصد افزایش پیش‌بینی می‌شود. 
اما این هشدار معاون وزیر بهداشت جدی گرفته نشد و سفرها بیش از 50 درصد افزایش یافت. تصاویری که از جاده‌های شمال کشور منتشر شد، نشان می‌دهد ایجاد موج سوم شیوع کرونا دور از تصور نخواهد بود. سواحل پرازدحام و ترافیک شهرهای شمالی نشان داد مسافران کمی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی علاقه دارند. 
آش سفرها آنقدر شور شد که وزیر بهداشت در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد: کاش ابزاری فراتر از التماس داشتم تا شرمسار مظلومیت همکارانم نمی‌‌شدم. طعنه آقای وزیر به برداشتن محدودیت‌های بهداشتی دولت و موج دوم شیوع کرونا در کشور بود. 
نمکی نوشت: پس از روزهای سخت و نفسگیر و مهار موارد ابتلا و مرگ‌و‌میر در اقصی نقاط کشور، با تلاش شبانه‌روزی همکارانم و شهادت، ابتلا و زمینگیر شدن تعدادی از آنها و نزدیک شدن مجدد مرگ‌ومیرها به سمت ۲ رقمی، ‌ای کاش توانی، اختیاری، ابزاری یا مددی فراتر از خواهش و التماس داشتم تا با این ترددهای بی‌‌رویه برای روزهای سخت ‌خیز مجدد بیماری و زحمت و گرفتاری همکارانم مضطرب نمی‌‌شدم و تا این حد از مظلومیت، خستگی و بردباری‌‌شان شرمسار نمی‌‌شدم.  ای کاش می‌‌توانستم با تمسک به شیوه‌‌هایی سختگیرانه‌‌تر و تأدیب اندکی که رعایت نمی‌‌کنند و با بی‌‌توجهی، حقوق شهروندی را زیر پا می‌‌گذارند، در مهار بیماری توفیقات بیشتری تقدیم مردم نازنین سرزمینم کنم. 
همچنین رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به نگرانی عمیق پزشکان و همه کادر درمان از مسافرت‌های بی‌رویه و غیرضرور در این ایام بویژه به استان‌های شمالی کشور، گفت: این مسافرت‌ها مصداق قطعی اضرار به مردم و مدافعان عرصه سلامت است. 
محمدرضا ظفرقندی در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشت: لازم می‌دانم به عنوان نماینده جامعه پزشکی کشور مراتب نگرانی عمیق پزشکان و همه کادر درمان از مسافرت‌های بی‌رویه و غیرضروری در این ایام بویژه به استان‌های شمالی کشور را که مصداق قطعی اضرار به مردم و مدافعان عرصه سلامت است به استحضار برسانم و از اینکه مسؤولان اجرایی ذی‌ربط به‌ رغم هشدارها و مکاتبات مکرر کارشناسان و دلسوزان انجمن‌های علمی، سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت برای نظارت جدی و ممانعت از سفرهای غیرضروری اقدام مؤثری انجام ندادند، اظهار تاسف کنم. 
 
* کرونا، سوغات سفر مسافران سهل‌انگار
با وجود تاکید فراوان مسؤولان و هشدارهای جامعه پزشکی مبنی بر پرهیز از مسافرت در ایام تعطیل اما جاده‌ها در چند روز گذشته به قدری شلوغ بود که شاهد ترافیک سنگین در خروجی‌های تهران و محورهای منتهی به شهرهای شمالی بودیم و مسافران بی‌توجه به شیوع کرونا ساعت‌ها در جاده‌ها ماندند. 
سیر نزولی آمار جان‌باختگان، بستری‌شدگان و مبتلایان به بیماری «کووید-19» طی چند هفته گذشته در پی رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، کادر پزشکی را نسبت به فروکش کردن موج این بیماری امیدوار کرد اما خیلی‌ها در تعطیلات چند روز گذشته با نادیده گرفتن نکات بهداشتی و رفتن به سفر، نگرانی‌هایی را ایجاد کردند که تبعات آن بی‌تردید در روزهای آینده دامنگیر خواهد بود. 
هر چند عزاداری‌های ایام محرم امسال با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی در جای‌جای ایران‌زمین بسیار پرشور برگزار شد و مردم در خانه‌ها و اماکن رو‌باز به یاد سرور و سالار شهیدان اشک ریختند و بر سر و سینه زدند اما افراد زیادی بار سفر بسته و طبق عادت دیرینه راهی دیار خود شدند، غافل از اینکه این افراد یا سفیر ویروس مرگبار کرونا در شهرها و روستاها بودند و یا کرونا را به خانه‌های خود آوردند تا زحمات کادر پزشکی دوچندان شود و این بیماری با موج جدید در روزهای آینده خود را نشان دهد. 
در این باره، نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه در روزهای گذشته خیلی از جاده‌های منتهی به تهران به علت ترافیک سنگین، ساعت‌ها قفل بود، گفت: متاسفانه بی‌تدبیری دولت در سیاست‌گذاری نسبت به ممانعت از سفر در ایام تعطیل موجب شد ویروس کرونا با سرعت بالایی در این چند روزه در بیشتر استان‌ها و مناطق شهری و روستایی به چرخش درآید و باعث تشدید شیوع این بیماری در کشور شود. 
علی‌اصغر باقرزاده با بیان اینکه شواهد نشان می‌دهد که دولت و حتی ستاد ملی مقابله با کرونا خطر موج جدید کرونا را با بی‌توجهی به مدیریت سفرها در ماه پایانی تابستان جدی نگرفته‌اند، گفت: پیش‌بینی‌‌ها حاکی است آن میزان امیدواری که با کاهش آمار مرگ‌و‌میر و بستری در روزهای گذشته داشته‌ایم بعید نیست به ناامیدی منجر شود. وی خاطرنشان کرد: بی‌شک آنگونه که امیدوار بودیم آمار مرگ‌و‌میر روزانه تا پایان تابستان دو رقمی شود و تعداد بستری‌شدگان به کمتر از 500 نفر در روز برسد این اتفاق نمی‌افتد، چرا که سرایت این ویروس در این چند روزه بی‌شک بسیار افزایش یافته است و نتیجه این بی‌توجهی‌ها و بی‌تدبیری‌ها بزودی نمایان می‌شود. 
نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم افزود: دولت باید سفت و سخت پای جلوگیری از مسافرت‌ها در این چند روزه می‌ایستاد، چرا که این ساده‌ترین راه برای جلوگیری از تشدید شیوع این بیماری کشنده بود. 
مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در گفت‌وگو با «وطن امروز» گفت: موج سوم شیوع کرونا در هفته‌های پیش رو در کشور اتفاق می‌افتد، چرا که خیلی‌ها به هشدارها مبنی بر نرفتن به سفر در روزهای تعطیل توجه نکردند و با این کار هم حامل ویروس کرونا به مناطق با آلودگی کمتر شدند و هم از خیلی مناطق و شهرستان‌های آلوده کرونا را با خود به محل کار و زندگی‌شان آوردند. 
وی با بیان اینکه با پایان آزمون سراسری این احتمال وجود داشت که مسافرت‌ها از سر گرفته شود، خاطرنشان کرد: برخی با سهل‌انگاری نسبت به شیوع ویروس کرونا قبل از بازگشایی مدارس و با پایان یافتن کنکور راهی شهر و دیار خود شدند، در حالی که آمار ابتلا، بستری و مرگ‌و‌میر در 3-2 هفته اخیر در حال کاسته شدن بود. 
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: با وجود تاکید مسؤولان بر قرمز بودن وضعیت شهرهای شمالی و خیلی از استان‌های کشور اما برخی‌ها با زیر پا گذاشتن پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی، ویروس مرگ را به این شهر و آن شهر کشاندند که با توجه به نهفتگی ۲ هفته‌ای این ویروس در بدن، بی‌شک تبعات جبران‌ناپذیر آن را در ابتدای ماه آینده خواهیم دید. 
وی به برگزاری پرشور مراسم ایام محرم با رعایت اصول بهداشتی در تهران و شهرستان‌ها اشاره کرد و افزود: عزاداران حسینی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ایام محرم را بخوبی برگزار کردند؛ آیینی معنوی‌ای که با فاصله‌گذاری‌ اجتماعی برگزار شد و هیچ موکب و نذری آنگونه که کرونا را تشدید کند دایر و توزیع نشد، بلکه مردم نذورات خود را طبق دستورالعمل‌های بهداشتی ادا کردند. 
* خبرنگار
***

 

[از هفته آینده باید منتظر موارد جدید مبتلایان به کرونا در کشور باشیم]
عضو کمیته علمی ستاد مقابله‌ با کرونا درباره تبعات رفتن به مسافرت در این روزها که ویروس کرونا در همه جای ایران وجود دارد، گفت: با وجود آنکه بارها به مردم هشدار داده شد برای قطع زنجیره ویروس کرونا و حفاظت از جان خود، خانواده و همنوعان‌شان اصول بهداشتی را رعایت کنند و به مسافرت نروند اما شاهد مسافرت‌ افراد زیادی در این چند روز بودیم که نتیجه آن مخاطره‌انگیز است. 
مسعود مردانی در گفت‌وگو با «وطن امروز»  به برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم اشاره کرد و افزود: عزاداران حسینی انصافا پروتکل‌های بهداشتی را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بخوبی رعایت کردند، عزاداری در اماکن و فضاهای باز نظیر پارک‌ها، بوستان‌ها، حیاط مدارس و خانه‌ها همچنین پرهیز از راه‌اندازی دسته‌های سینه‌زنی و زنجیر‌زنی باعث شد آنها با رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی ناقل این بیماری نشوند و اگر اتفاقی در هفته‌های آینده در تشدید این ویروس خطرناک رخ دهد بی‌تردید نتیجه بی‌توجهی مسافرانی است که با سفر به شهرستان‌ها نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجه بودند. عضو کمیته علمی ستاد مقابله‌ با کرونا با بیان اینکه از هفته آینده باید منتظر شناسایی موارد جدید مبتلایان به کرونا در کشور باشیم، افزود: بعد از 2 هفته آمار بستری‌های کرونایی در سراسر کشور افزایش خواهد یافت و پس از آن طی 4 تا 6 هفته آینده بر تعداد جان‌باختگان این بیماری افزوده خواهد شد.

Page Generated in 0/0070 sec