printlogo


کد خبر: 224506تاریخ: 1399/6/29 00:00
گلایه اسکورسیزی از به حاشیه رفتن سینما
سینما مثل یک جور غذای دم‌دستی شده است

مارتین اسکورسیزی با سخنرانی در جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو درباره سینما هشدار داد و گفت در پاندمی کرونا، سینما مثل یک جور غذای دم‌دستی، به حاشیه رانده شد. به گزارش «وطن امروز»، مارتین اسکورسیزی حالا چند سالی می‌شود نسبت به اتفاقات و حاشیه‌های سینما اعتراض می‌کند. او که سال قبل در یک اعتراض پر سر و صدا درباره فیلم‌های ابرقهرمانی که جزو پرفروش‌ترین آثار سینمای جهان هستند، گفته بود آنها سینما نیستند، حالا یک بار دیگر از وضعیت فعلی سینما بویژه در دوره شیوع کرونا گلایه کرده است. بر اساس آنچه ورایتی گزارش کرده، این کارگردان در حالی درباره ضرورت سینما صحبت کرد که هنوز در لس‌آنجلس و نیویورک سینماها بازگشایی نشده‌اند. تورنتو که بزرگ‌ترین فستیوال فیلم آمریکای شمالی محسوب می‌شود امسال با برگزاری معدودی نمایش فیزیکی و چند نمایش درایو- این، به صورت مجازی در حال برگزار شدن است. اسکورسیزی در یک سخنرانی کوتاه ابتدا از این جشنواره تجلیل کرد اما در ادامه گفت: این واقعیت که جشنواره‌های سینمایی دارند به کارشان ادامه می‌دهند، حالا چه به صورت بداهه، اقتباسی و با انجام کارها به اشکال مختلف، برای من خیلی هیجان‌انگیز است. اما از آنجا که در فرهنگ عامه و رسانه‌ای آنچه اتفاق می‌افتد اهمیت دارد... متاسفانه دیگر دارد عادی می‌شود که ببینی سینما دارد به حاشیه رانده و بی‌ارزش محسوب می‌شود و در این شرایط پاندمی، به نوعی با آن به عنوان یک جور غذای دم‌دستی برخورد می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه میلیون‌ها نفر در شرایط کرونایی چند ماه گذشته در خانه نشستند و از اتاق نشیمن خود به تماشای فیلم و تلویزیون پرداختند، گفت بزرگداشت وجود سینما، از هر چیزی مهم‌تر و ضروری‌تر است. اسکورسیزی که چندی پیش با انتشار یادداشتی در نیویورک‌تایمز تاکید کرده بود سینماها جایی هستند که فیلمساز می‌خواهد فیلمش آنجا دیده شود، در جشنواره فیلم تورنتو تاکید کرد این شکل هنری همیشه چیزی بیش از یک تفریح صرف بوده است. 
جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو که بزرگ‌ترین رویداد سینمایی آمریکای شمالی است امسال عمدتا به صورت مجازی برگزار می‌شود و برخی فیلم‌ها نیز به صورت سینما- ماشین یا با ظرفیت محدود سالن‌های نمایش روی پرده می‌روند. اسکورسیزی یکی از مهم‌ترین کارگردانان تاریخ سینما به شمار می‌رود که فیلم‌هایی همچون «راننده تاکسی»، «گاو خشمگین»، «کازینو»، «دار و دسته‌های نیویورکی»، «هوگو»، «گرگ وال‌استریت»، «سکوت» و «مرد ایرلندی» را در کارنامه خود به ثبت رسانده‌ است. او ۹ بار در شاخه بهترین کارگردانی نامزد جوایز اسکار شد و سال ۲۰۰۷ برای «رفتگان» در این شاخه به عنوان برنده انتخاب شد.

Page Generated in 0/0057 sec