printlogo


کد خبر: 225753تاریخ: 1399/7/29 00:00
برای مردم کیسه ندوختیم
روحانی: مردم را از کرونا نترسانید

گروه اجتماعی: همزمان با رکوردشکنی آمار قربانیان کرونا، روحانی با متخصصان و فعالان حوزه بهداشت جلسه گذاشت و گفت: نباید مردم را از کرونا بترسانیم(!)
به گزارش «وطن‌ امروز»، دولت از هفته گذشته طرح جریمه افرادی را که ماسک نمی‌زنند عملیاتی و حتی برای آن شماره حساب اعلام کرده است اما عملا این طرح اجرا نمی‌شود. طبق آخرین آمارها نیروی انتظامی 67 هزار تذکر به خاطیان داده شده و تنها 42 نفر اعمال قانون شده‌اند اما معلوم نیست منظور از اعمال قانون چیست. بسیاری از کارشناسان اعلام کرده‌اند با توجه به اینکه عابران پیاده قابل شناسایی نیستند موفقیت طرح جریمه عابران بدون ماسک با تردید مواجه است. پلیس راهنمایی و رانندگی اما از جریمه خودروهایی که بیش از یک سرنشین دارند و ماسک نمی‌زنند خبر داده است. بدین ترتیب باز هم جریمه خودروها و مالکان آنها به جای جریمه عابران پیاده عملیاتی خواهد شد و ادعای مسؤولان وزارت بهداشت مبنی بر شناسایی افراد از روی کارت ملی و موبایل عملا قابلیت اجرایی ندارد و اگر هم داشته باشد هزینه‌زاست. حسن روحانی که خود نخستین‌بار از جریمه خاطیان اصول بهداشتی سخن گفته بود، دیروز اعلام کرد دولت برای مردم کیسه ندوخته و مردم را هم نباید از کرونا ترساند! او پیش‌بینی کرده تا ۲ سال دیگر با معضل کرونا دست‌و‌پنجه نرم خواهیم کرد. روحانی عصر دیروز در جلسه مدیران وزارت بهداشت و متخصصان حوزه درمان با بیان اینکه بعضی از مردم می‌گویند طرح الزام استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تا چند روز یا چند هفته دیگر اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: مبنا بر این باشد تا ۲ سال دیگر با این مشکل مواجه هستیم. اگر بخواهیم عروسی بگیریم باید سبک قبلی را کنار بگذاریم. اگر با سبک قبلی بخواهیم مجلس شادمانی بگیریم، شدنی نیست. همه باید بپذیریم و قبول کنیم. نمی‌شود در سالن جمع شویم. سبک و سیاق قبلی در حسینیه و مسجد برای عزاداری ممکن نیست. شرایط مسافرت و رفت‌وآمد با گذشته متفاوت است. 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه تا جایی که ممکن است باید از خدمات الکترونیکی استفاده شود، گفت: هر دستگاه دولتی باید خدماتش را الکترونیکی و غیرحضوری ارائه کند. اگر اداره‌ای فردی را حضوری احضار کند، جریمه خواهد شد و شخص خاطی ممکن است با انفصال از خدمت تا چند ماه روبه‌رو شود. وی به پیشرفت‌های کشور در حوزه پزشکی و درمان، دارو و ساخت تجهیزات اشاره کرد و افزود: مقالات متخصصان ایرانی در دنیا مطرح است و بخش پزشکی ما در دنیا حرف برای گفتن دارد. روحانی با اشاره به این موضوع که متخصصان و بزرگان پزشکی ما با لحن واحدی صحبت نمی‌کنند، خطاب به متخصصان علوم پزشکی کشور گفت: خواهش می‌کنم با ادبیات واحد با مردم صحبت کنیم و نگاه‌ها و لحن‌ها را به هم نزدیک کنیم. وی تصریح کرد: ضمن هشدار به مردم و بیان عواقب بیماری کرونا، نباید ترس و واهمه ایجاد کنیم و بشارت و انذار باید کنار هم باشد. رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید خبر خوشایند و ناخوشایند را با هم به مردم بدهیم، گفت: اگر به شکل بی‌رویه به مردم هشدار دهیم ممکن است این هشدارها برای مردم عادی شود و بیان خطرات بیماری باید بموقع، به اندازه، با فاصله معین و با زبان‌های مختلف باشد. 
وی با تاکید بر این موضوع که ادبیات مورد استفاده برای هشدار به مردم درباره بیماری باید از یک منشأ واحد سرچشمه بگیرد، گفت: هشدارها را باید با تعبیرات مختلف برای مردم بیان کنیم. مهم آن است که مردم برای همراهی با سیاست‌های ستاد ملی کرونا قانع شوند. روحانی با بیان اینکه در هر کاری مردم با ما همراه نباشند موفق نمی‌شویم، گفت: اگر جریمه می‌گذاریم مردم باید بدانند برای کمک به آنهاست و این جریمه‌ها برای ۱۰ درصد و ۱۵ درصدی است که به دستورالعمل‌های بهداشتی توجه ندارند. 
رئیس‌جمهور تصریح کرد: اینطور نیست که برای گرفتن جریمه از مردم کیسه دوخته باشیم، ما می‌خواهیم همه مردم توجه کنند و بپذیرند شرایط امروز کشور ما با دیروز متفاوت است و این شرایط ممکن است ماه‌ها ادامه داشته باشد. 
روحانی با بیان اینکه ما باید این زنجیره را متوقف کنیم، اظهار داشت: زنجیره به این معناست که اگر متوجه شدیم یک فردی به این ویروس مبتلاست- که اطمینان آن هم به وسیله همین تست است- و مطمئن شدیم که این فرد گرفتار این ویروس شده است، باید بلافاصله افرادی از جمله خانواده، دوست، نزدیکان و افرادی که با او تماس نزدیک داشتند را جمع کنیم، البته به این معنی است که زمانی که مشخص می‌شود یک نفر بیمار است به دنبال آن برویم و 3۰ - 2۰ نفر را دعوت و احضار کنیم. 
رئیس‌‌جمهور عنوان کرد: ممکن است با علائم ظاهری متوجه شویم که آنها گرفتار این بیماری شده‌اند، اگر هم نیاز به انجام تست داشته باشند که از آنها تست می‌گیریم، بنابراین لازمه‌اش این است که تست را گسترش دهیم. برای گسترش دادن تست، باید هم کیت‌های ما آماده باشد و هم پروسه‌هایی که کیت به تشخیص برسد باید صنعتی باشد نه دستی. 
وی با بیان اینکه اکنون به‌گونه‌ای است که فرد باید مورد به مورد تست انجام بدهد، اظهار داشت: ممکن است امکاناتی در اختیار باشد که ۱۰۰ یا ۲۰۰ مورد با هم این تست انجام بگیرد. امکاناتی که ما نیاز داریم این است که در بخش تست و در آزمایشگاه، آزمایشگاه‌ها را تکمیل کنیم. حتی تست‌های جدیدی که دکتر نمکی مطرح کردند، ما موافقت کردیم برای اینکه 3۰ -2۰ میلیون یا هر مقداری که کیت نیاز هست خریداری کنیم و بیاوریم. رئیس‌جمهور تاکید کرد: من اینجا این مطلب را هم عرض می‌کنم که ما هیچ محدودیتی برای وزارت بهداشت نداریم. اگر وزارت بهداشت گفت کیت‌های جدید نیاز است، ما باید ۲۰، ۳۰، ۴۰ میلیون کیت خریداری کنیم، البته آقای نمکی عنوان کرد ۳۰ میلیون کیت و من گفتم در ابتدا ۲۰ میلیون خریداری کنیم ولی هر مقدار که نیاز است ما خریداری می‌کنیم. روحانی افزود: مردم عزیز بدانند مشکلات اقتصادی و ارزی ما به این معنا نیست که اگر در یک موردی ضرورت بود[انجام نشود]، مانند موردی که وزیر بهداشت برای مساله واکسن نیازمند بود، گفت ما باید این مقدار پول بدهیم و ممکن است این پول از دست ما برود و ما به واکسن هم نرسیم اما ما قبول کردیم و گفتیم اگر شما می‌گویید ما قبول می‌کنیم. درست است که ما در شرایط بسیار سخت اقتصادی قرار داریم اما در موارد ضروری و لازم برای مبارزه با این ویروس با همه توان در خدمت مردم خواهیم بود، بنابراین ممکن است کیت‌های ما تغییر کند و کیت‌های جدید در اختیار قرار بدهیم. رئیس‌جمهور گفت: اگر یک نفر مبتلا بود و ما رفتیم به‌ دنبال درمان این یک نفر و آن حلقه اطرافش را رها کردیم، اینگونه می‌شود که نفر دوم، سوم و نفر دهمی را که باید ببینیم و به وی بگوییم که در خانه یا در هر کجا قرنطینه شود این می‌ماند و ۱۰، ۲۰ روز بعد که خودش گرفتار شد می‌آید و ناچار هستیم وی را بستری کنیم. در بستری هم مسائلی هست و اینطور نیست که هر فردی بستری شد، نجات پیدا کند. 

Page Generated in 0/0159 sec