printlogo


کد خبر: 225758تاریخ: 1399/7/29 00:00
اخبار

وزیر سابق اقتصاد:
 در ۲ سال اخیر فشار معیشتی کم‌سابقه‌ای به مردم وارد شد
وزیر سابق اقتصاد با اشاره به حواشی متعدد جلسه استیضاح خود در مجلس دهم تأکید کرد: در ۲ سال اخیر مردم تحت فشار معیشتی کم‌سابقه‌ای قرار گرفتند. مسعود کرباسیان، وزیر پیشین اقتصاد و مدیرعامل کنونی شرکت ملی نفت ایران جزئیات تازه‌ای از استیضاح خود را اعلام کرد. کرباسیان گفت: بیش از ۲ سال از جلسه استیضاح من در مجلس می‌گذرد. متأسفم که طی این مدت اتفاقات ناگواری برای اقتصاد ایران رخ داده است و مردم تحت فشار معیشتی کم‌سابقه‌ای قرار گرفته‌اند. از آن جلسه و حواشی متعددش ناگفته‌های بسیاری باقی مانده است؛ جلسات، پیشنهادهای پنهانی، خواسته‌های مالی، توصیه‌های سیاسی و البته چند تماس عجیب و سرنوشت‌ساز در حین جلسه استیضاح. ‎هر چند درخواست‌های بسیاری برای بازگویی آنچه گذشت وجود داشته و دارد که در فرصتی مناسب درباره همه آنها صحبت خواهم کرد اما در شرایط فعلی کشور، جهت حفظ انسجام ضرورتی به بیان این مطالب نیست. 
***
بلومبرگ:
اقتصادی که ترامپ تلاش کرد نابود کند با «ساخت ایران» رونق می‌گیرد
بلومبرگ طی گزارشی نوشت در حالی که ترامپ سعی کرد با حملات خود، اقتصاد ایران را نابود کند، «ساخت ایران» روزنه‌ای از امید است که در میانه مشکلات مالی ناشی از طرد از بازار نفت و تجارت جهانی همزمان با شیوع کرونا بروز پیدا کرده و در حال رشد است. آنطور که بلومبرگ گزارش داده است: برای شروع یک کسب‌و‌کار جدید در ایران، از این بدتر زمانی نبوده است. حتی پیش از هشدار مقامات جمهوری اسلامی به عموم مردم درباره شیوع کرونا، این کشور سال را با یک بن‌بست شدید با آمریکا آغاز کرد و اقتصادش بشدت از تحریم‌ها آسیب دیده بود. «ساخت ایران» روزنه‌ای از امید است که در میانه مشکلات مالی ناشی از طرد از بازار نفت و تجارت جهانی همزمان با شیوع کرونا بروز پیدا کرده است. ایران سال‌هاست به مقاومت خود افتخار می‌کند؛ چیزی که رهبر عالی ایران سعی کرده آن را گسترش دهد و با دکترین «اقتصاد مقاومتی»، آن را در سیاست حفظ کند. توافق هسته‌ای 2015، در قبال کاهش فعالیت‌های هسته‌ای ایران متعهد شده بود ایران بتواند به روابط بین‌المللی بازگردد اما پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، وی از این توافق خارج شد و حملات خود به اقتصاد ایران را آغاز کرد. اقتصاد ایران همچنان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است. مرگ‌و‌میر ناشی از ویروس کرونا به بالاترین میزان در این هفته رسید. محدودیت‌های مسافرتی در 5 شهر از جمله تهران اعمال شد. بسیاری از کالاهای اساسی که در ایران ساخته می‌شوند همچنان قیمت‌شان به طرز چشمگیری در حال افزایش است، زیرا تا حدی به واردات متکی هستند. 
***
تا پایان آبان‌ماه مالک هفت‌تپه خلع ید می‌شود
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی از ورود دیوان محاسبات به موضوع خلع ید مالک هفت‌تپه خبر داد. علی خضریان گفت: بر اساس مصوبه جلسه کمیته بررسی مشکلات کارخانه نیشکر هفت‌تپه، مقرر شد ظرف ۴۵ روز یعنی تا پایان آبان‌ماه، مالک فعلی خلع ید و به مشکلات کارگران رسیدگی و کشت ساماندهی شود. وی تصریح کرد: به موازات اقداماتی که دولت و سایر نهاد‌ها موظف به انجام آن هستند، رئیس دیوان محاسبات نیز این موضوع را در چارچوب تحقیق و تفحص پیگیری می‌کند. خضریان در ادامه گفت: بنا بر مطالبات کارگران و تضییع حقوق بیت‌المال در مجموعه کشت و صنعت هفت‌تپه، تعدادی از نمایندگان و اعضای کمیسیون اصل ۹۰ با حضور در مجموعه هفت‌تپه از نزدیک در جریان مشکلات این مجموعه قرار گرفتند و طی جلساتی با حضور نهاد‌های نظارتی، نمایندگان کارگری، دولت، سازمان بازرسی، نماینده تام‌الاختیار وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی، تصمیم‌های مثبتی در جهت حل مشکلات اتخاذ شد. وی افزود: با دستور ریاست دیوان محاسبات، دادستانی این دیوان به موازات دولت پیگیر اجرای مصوبه خلع ید و پیگیری حقوق بیت‌المال خواهد بود و هرگونه اهمال احتمالی از سوی هر نهاد در پیگیری حقوق بیت‌المال با استفاده از بازوی نظارتی مجلس یعنی دیوان محاسبات پیگیری خواهد شد. سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ همچنین گفت: نمایندگان نیز حق قانونی خود را در چارچوب سوال از وزیر، استیضاح و سایر ابزار‌های نظارتی به کار خواهند گرفت تا حقوق کارگران هفت‌تپه بیش از این تضییع نشود. خضریان افزود: نماینده سازمان بازرسی و کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در مجلس نیز بر روی ضرب‌الاجل داده شده تا پایان آبان‌ماه که مورد اجماع همه در جلسه بوده است، نظارت می‌کند تا بدون هیچ کم و کاستی اجرا شود. 
***
پیشنهاد ایران به ترکیه برای تمدید قرارداد گازی
معاون امور گازی وزیر نفت گفت: در نشستی که هفته گذشته به‌ صورت تصویری با طرف ترکیه‌ای برگزار شد، تمایل ایران برای تمدید قرارداد مطرح و درخواست شد. حسن منتظر تربتی گفت: به‌ دلیل شیوع ویروس کرونا، رفت و آمدها کمی سخت شده و امیدواریم پس از این شرایط، مذاکرات حضوری را با این کشور آغاز کنیم اما فعلا درخواست و علاقه‌مندی خود را برای تمدید قرارداد مطرح کرده‌ایم. معاون وزیر نفت در امور گاز در بخش دیگری از سخنان خود، درباره انفجار در خط لوله صادرات گاز به ترکیه که در روزهای آغازین سال جاری رخ داد، گفت: همان‌طور که می‌دانید انفجار خط لوله پیش از این هم سابقه داشته است. طرف ترکیه‌ای پس از انفجار اعلام کرد که یک حمله تروریستی در داخل خاک ترکیه باعث این اتفاق شده است. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان افزود: بعد از آن هم، تعمیرات خط بیشتر از حد معمول به طول انجامید که بر‌اساس ادعای شرکت بوتاش، این تأخیر ناشی از شیوع ویروس کرونا و تأخیر در تأمین به موقع قطعات و تجهیزات بوده است. 

Page Generated in 0/0049 sec