printlogo


کد خبر: 229191تاریخ: 1399/10/21 00:00
چه کسانی می‌توانند رئیس فدراسیون فوتبال شوند؟
بررسی جزئیات اساسنامه

مرتضی یعقوبی: انتخابات فدراسیون فوتبال بعد از کش‌و‌قوس‌های بسیار و یک سال معطلی، بالاخره 10 اسفند برگزار می‌شود و همراه با تعیین هیأت‌رئیسه جدید، ریاست این فدراسیون هم مشخص خواهد شد تا برای 4 سال آینده عهده‌دار هدایت فدراسیون باشد. مهم‌ترین اتفاق در دوره اخیر، اصلاح اساسنامه این فدراسیون است که راه رسیدن به صندلی ریاست و سایر ارکان این فدراسیون را تا حدود بسیاری هموارتر می‌کند. از تغییرات مهم در این مسیر باید به کاهش سابقه مدیریتی و همین‌طور حذف ارائه مدرک لیسانس و اخذ ۵ امضا از اعضای مجمع فدراسیون فوتبال اشاره کرد اما تغییرات دیگری هم در این اساسنامه دیده می‌شود که در فاصله حدود 2 ماهه تا برگزاری انتخابات، به بررسی تفاوت‌های این ۲ نسخه می‌پردازیم.
 
* کاهش معرفی‌نامه از سوی اعضای مجمع
طبق اساسنامه مصوب سال ۹۰، نامزدهای پست ریاست فدراسیون فوتبال در نخستین گام باید از سوی ۱۰ عضو مجمع این فدراسیون پیشنهاد می‌شدند که در اصلاحات اخیر، این تعداد به ۵ عدد تقلیل یافته است. 
 
* محدودیت حضور در هیأت‌رئیسه
یکی از اتفاقات مثبت در اساسنامه جدید، محدودیت شرکت در هیأت‌رئیسه است که برابر این قانون، هیچ شخصی نمی‌تواند بیش از ۳ دوره عضو هیأت‌رئیسه شود، در حالی که در اساسنامه قبلی انتخاب مجدد برای دوره‌های متوالی منعی نداشت. 
 
* حذف محدودیت سنی
در اساسنامه جدید، محدودیت سنی برای حداقل ۳۵ سال و حداکثر ۶۵ سال حذف شده و افراد با هر سن و سالی می‌توانند برای سمت‌های مختلف از جمله ریاست این فدراسیون نامزد شوند. 
 
* حذف مدرک تحصیلی
با توجه به اینکه خیلی از اهالی فوتبال به علت مشغله‌های دوران بازیگری و مربیگری فرصت حضور در دانشگاه و طی کردن دوره‌های آکادمیک را ندارند، مطابق پیشنهاد فیفا، در اساسنامه جدید حداقل مدرک تحصیلی لیسانس برای رئیس و اعضای هیأت‌رئیسه حذف شده است. 
 
* کاهش سابقه مدیریت از ۱۰ به ۴ سال
پیش از این کسانی می‌توانستند نامزد ریاست فدراسیون فوتبال شوند که حداقل ۱۰ سال سابقه مدیریتی داشته باشند که این میزان ۵ سال سابقه آنها در ورزش بوده باشد. حالا در اساسنامه جدید و طبق اعلام نظر فیفا، این میزان سابقه باید به 4 سال کاهش یابد یعنی تمام ارکان مدیریتی فدراسیون فوتبال برای حضور در انتخابات باید حداقل 4 سال سابقه مدیریت ورزشی داشته باشند. 
 
* معادل‌سازی سابقه مدیریت با دوران مربیگری، بازیگری و داوری
مهم‌ترین اتفاق در اساسنامه جدید، معادل‌سازی سابقه مدیریت برای اهالی فوتبال است. در واقع از دیگر مشکلات فوتبالیست‌ها، مربیان و داوران حرفه‌ای این بود که فرصت لازم برای طی کردن سمت‌های مدیریتی را نداشتند. در اساسنامه جدید ۴ سال سابقه مدیریتی معادل‌سازی شده که به این شرح است:
بازیکنان: حداقل ۴ فصل بازی در لیگ حرفه‌ای فوتبال مردان یا زنان و همچنین لیگ فوتسال یا بازی در تیم‌های ملی مردان و زنان فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی
مربیان: حداقل ۴ فصل مربیگری در لیگ حرفه‌ای مردان یا زنان فوتبال و فوتسال یا مربیگری در تیم‌های ملی مردان و زنان فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی
داوران: حداقل ۴ فصل حضور در لیگ حرفه‌ای مردان یا زنان یا لیگ فوتسال یا ۴ سال حضور در لیست داوران بین‌المللی
نداشتن سوء‌پیشینه کیفری و محرومیت اجتماعی / داشتن تابعیت ایرانی
از دیگر شرایط لازم برای نامزدی در سمت ریاست، عدم هر گونه سوء‌پیشینه کیفری و محرومیت اجتماعی بر اساس حکم قضایی و تایید مراجع ذی‌صلاح و همچنین داشتن تابعیت ایرانی و سکونت در ایران است. 
 
* حذف کارت پایان خدمت
از دیگر اصلاحات اساسنامه جدید، عدم ارائه کارت پایان خدمت هنگام شرکت در انتخابات است که این موضوع در صورت تایید کمیته انتخابات، در ادامه به علت ضرورت ارائه این مهم در ساختار اداری و قانونی ایران، دردسرساز می‌شود و احتمالا اعضای مجمع به چنین شخصی به علت نداشتن صلاحیت لازم برای امضای اسناد قانونی و خروج از ایران، رای نخواهند داد. 
 
* تنوع نامزدهای انتخاباتی
یکی از مسائل تأثیرگذار در انتخابات افزایش تعداد اعضای مجمع است که تعداد نفرات از ۷۵ به ۸۹ نفر افزایش یافته است. با توجه به افزایش تعداد اعضای مجمع به ۸۹ نفر و با دریافت 5 امضای تأیید از اعضا، همزمان این امکان وجود دارد که حداکثر ۱۷ نامزد مجوز ورود به مجمع برای ریاست فدراسیون را دریافت کنند. این عدد در انتخابات‌های گذشته در بهترین حالت می‌توانست ۷ نفر شود.

Page Generated in 0/0062 sec