printlogo


کد خبر: 229351تاریخ: 1399/10/24 00:00
نزاع بین شرکت گاز و توانیر درباره عامل خاموشی‌های پایتخت
دلیل خاموشی‌ها نرسیدن گاز بود؟

گروه اقتصادی: در حالی که مسؤولان وزارت نیرو دلیل قطعی‌ گسترده برق در پایتخت را نرسیدن گاز اعلام کردند اما سخنگوی شرکت ملی گاز، این موضوع را رد کرد. 
به گزارش «وطن امروز» بامداد دیروز سخنگوی صنعت برق با حضور در صداوسیما درباره خاموشی‌های اخیر پایتخت اظهار داشت: به ‌رغم همه همکاری‌هایی که وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاه‌های کشور انجام داد اما به دلیل افزایش مصرف گاز و برق در بخش خانگی و تجاری، محدودیت‌هایی در تحویل سوخت نیروگاه‌ها به وجود آمد که باعث پدید آمدن معضل کنونی شده است. 
مصطفی رجبی‌مشهدی اظهار داشت: خط قرمز ما تحویل برق به بخش خانگی و تجاری و مراکز حساس مانند بیمارستان‌هاست تا بتوانیم در شرایط سخت و بیماری کرونا برق پایدار را برای آنها تامین کنیم. 
وی درباره عدم اطلاع‌رسانی خاموشی‌های اخیر اظهار داشت: دلیل این اتفاق موقتی و پراکنده بودن قطعی‌ها بود، شرایط به‌گونه‌ای نبود که بتوانیم اطلاع‌رسانی انجام دهیم. اگر مردم تلاش خود را بکنند و فقط 10 درصد از مصرف گاز و برق صرفه‌جویی کنند ما می‌توانیم از این مشکل عبور کنیم. رجبی‌مشهدی افزود: هماهنگی‌ها بین وزارت نیرو و شرکت ملی گاز بخوبی انجام شده است اما افزایش مصرف گاز در بخش خانگی بی‌سابقه بوده و این اتفاق در خاموشی‌ها تاثیرگذار بوده است. وی افزود:‌ تمام تلاش ما این است که مصرف برق‌هایی را که به صورت غیرمجاز وصل هستند، مانند مراکز استخراج رمز ارزها در طرح‌های مدیریت مصرف، کاهش دهیم تا امکان این فراهم شود برق بخش خانگی تامین شود. سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: تلاش ما این است با انجام خاموشی که در معابر انجام می‌دهیم، از دوره محدودیت به وجود آمده در سوخت عبور کنیم. وی در واکنش به اخباری مبنی بر خارج شدن بخشی از نیروگاه‌های پایتخت از مدار اظهار داشت: در این شرایط که میزان مصرف نسبت به تابستان نزدیک 20 هزار مگاوات کمتر است، نیروگاه‌های ما به قدر کافی ظرفیت برای تولید برق دارند ولی معضل اساسی افزایش مصرف گاز و برق است که باید بخوبی از آن بگذریم. در صورتی که مردم حتی 10 درصد صرفه‌جویی کنند، محدودیت گاز نیروگاه‌ها تعدیل می‌شود.
 
* شرکت ملی گاز: قطعی برق به دلیل کمبود گاز نیست
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به اظهارات مسؤولان وزارت نیرو مبنی بر قطعی برق به دلیل کمبود گاز در نیروگاه‌ها گفت: قطع برق به دلیل کمبود یا قطعی گاز صحت ندارد.
محمد عسگری گفت: مسؤول گازرسانی ما نیز این موضوع را اطلاع‌رسانی کرده که قطعی گاز نیروگاه‌های برق، ناشی از مسائل دیگری است و ارتباطی با شرکت گاز ندارد. شرکت ملی گاز ایران یک تعهدی دارد که طبق تعهدش در حال انجام گازرسانی است.
وی در پایان تاکید کرد: این گازرسانی نسبت به سال گذشته بیشتر شده که کمتر نشده است.
 
* بحرانی که قابل پیش‌بینی بود
بررسی آمار مصرف برق ایران از ابتدای سال 96 تا 22 دی‌ماه سال جاری نشان می‌دهد مصرف برق کشور یک روند باثبات و عادی را طی سال‌های اخیر داشته است. 
میانگین مصرف برق کشور در دی‌ماه سال‌های 96 تا 99 به ترتیب معادل 33534 مگاوات، 33369 مگاوات، 35538 مگاوات و 38341 مگاوات بوده است. نگاهی به این آمار نشان می‌دهد مصرف برق در سال جاری رشد قابل توجهی نسبت به سال‌های گذشته نداشته است. 
از سوی دیگر میانگین مصرف برق کشور در دی‌ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 3/7 درصدی داشته است. همچنین مصرف برق کشور در دی‌ماه سال 98 نسبت به سال قبل از آن 1/6 درصد رشد داشته است. اساسا به طور متوسط سالانه بین 5 تا 10 درصد به مصرف برق کشور اضافه می‌شود و این امری طبیعی است. با این توضیح پیش‌بینی رشد مصرف برق کار دشواری نیست؛ کما اینکه وزارت نیرو در پیش‌بینی خود از میزان مصرف برق برای پیک مصرف برق کشور در سال‌های 1397 تا 1405 ارقام بسیار بالاتری را پیش‌بینی کرده بود. برای مثال وزارت نیرو پیک مصرف برق در سال جاری را در حدود 63 هزار مگاوات بر ساعت در نظر گرفته بود که بسیار فراتر از رقم مصرف دی‌ماه سال جاری یعنی 38 هزار مگاوات و حتی بیشتر از رقم 58 هزار مگاوات بیشینه مصرف برق در تابستان سال جاری است.

Page Generated in 0/0063 sec