printlogo


کد خبر: 230504تاریخ: 1399/11/26 00:00
وزیر بهداشت: ویروس انگلیسی درکشور پخش شده است؛ پیش‌بینی من ورود به یک خیز سهمگین است
این انگلیسی منحوس
* انگلیسی‌ها مخفی‌کاری کردند * با مرگ یک زن 71 ساله در تهران تعداد قربانیان ویروس جهش‌یافته در ایران به 2 نفر رسید

گروه اجتماعی: «ویروس انگلیسی در کشور پخش شده است؛ قدرت سرایت این ویروس به مراتب بالاتر از آن چیزی است که انگلیسی‌ها می‌گویند. پیش‌بینی من ورود به یک خیز بسیار سهمگین و سنگین است اگر پروتکل‌ها رعایت نشود. این بلندترین زنگ خطر است و باید جدی گرفته شود». این اظهارات وزیر بهداشت را باید جدی‌ترین هشدار ماه‌های اخیر مدیریت کرونا در کشور بدانیم. به گزارش «وطن‌ امروز»، با مرگ یک مرد 48 ساله در آبیک قزوین و یک زن 71 ساله در تهران بر اثر کرونای انگلیسی، وزیر بهداشت با پریشانی کم‌سابقه روز گذشته اعلام کرد این ویروس جهش‌یافته در کشور پخش شده است. این در حالی است که عصر دیروز علیرضا زالی، فرمانده ستاد کرونای تهران نیز درباره شیوع کرونای انگلیسی در پایتخت گفت: تاکنون ۷ نفر مبتلا به کرونای انگلیسی در تهران شناسایی شده‌اند. 
سعید نمکی  صبح دیروز گفت: انگلیسی‌ها درباره موتاسیون جدید کرونا مخفی‌کاری کردند و قدرت سرایت و مرگ‌و‌میر این ویروس به‌مراتب بالاتر از چیزی است که آنها می‌گویند. با فوت یک زن ۷۱ ساله در تهران که هیچ سفری هم نداشت، اثبات شد ویروس انگلیسی کاملا در کشور پخش شده است. 
اظهارات وزیر بهداشت در حالی است که وی از مدت‌ها قبل هشدار داده بود پیک چهارم کرونا در ایران بسیار سهمگین‌تر و مرگبارتر خواهد بود؛ نشانه‌هایی که در هفته اخیر دیدیم و چند شهر استان خوزستان بعد از هفته‌ها در وضعیت قرمز قرار گرفتند و با وجود کاهش مرگ‌و‌میرهای کرونایی اما تعداد بستری‌ها و مراجعه به مراکز درمانی افزایش یافته است. 
در همین رابطه معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، در پاسخ به این پرسش که «آخرین وضعیت کرونا در استان تهران چگونه است؟» بیان داشت: تقریبا یک هفته است با روند افزایشی بیماران کرونایی روبه‌رو هستیم. 
نادر توکلی گفت: در حال حاضر حدود 2 هزار بیمار کرونایی در استان تهران در مراکز درمانی بستری هستند و شاهد افزایش مراجعات سرپایی نیز هستیم. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران همچنین با اشاره به افزایش مراجعات کرونایی به بیمارستان‌های غرب تهران، خاطرنشان کرد: نکته مهم اما درباره ویروس کرونای انگلیسی است که در این باره هشدارهای زیادی به مراکز درمانی داده شده است. 
توکلی با اشاره به ایام پایانی سال و نزدیک شدن به نوروز، ابراز داشت: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال و حضور مردم در مراکز خرید، این موضوع خود می‌تواند بسیار نگران‌کننده باشد. وی در پاسخ به این پرسش که «وضعیت مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان تهران از نظر تأمین تخت و تجهیزات پزشکی چگونه است؟» خاطرنشان کرد: تخت و تجهیزات پزشکی به اندازه کافی تامین شده و هیچ مشکلی درباره تجهیزات لازم درمانی و دارو در مراکز درمانی استان تهران وجود ندارد.
 
* نمونه‌هایی از ویروس انگلیسی و آفریقایی در کشور دیده ‌شده است
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی و عضو ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه نمونه‌هایی از ویروس انگلیسی و آفریقایی در کشور دیده ‌شده است، از این موضوع ابراز نگرانی کرد. سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شد، با بیان اینکه خیز جدید کرونا از غرب کشور در حال شروع شدن است، تصریح کرد: با توجه به اینکه این خیز کرونا از غرب کشور آغاز شده است احتمال اینکه وضعیت کشور عراق خوب نباشد، خیلی بالاست؛ چون عمدتا استان‌های غربی درگیر شده‌اند. وی افزود: در جاهای دیگر هم این خیز را داریم ولی بیشتر از آذربایجان غربی تا خوزستان است و متأسفانه خوزستان بدترین وضعیت را دارد که خیلی نگران‌کننده است، بویژه اینکه نمونه‌هایی از ویروس انگلیسی و آفریقایی هم در کشور دیده ‌شده است. قاضی‌زاده‌هاشمی با بیان اینکه با جهش ویروس کرونا تست‌های گذشته به چالش کشیده شده است، تصریح کرد: در مقالات کشورهای غربی مطرح‌ شده بعضا تست‌های پی‌سی‌آر منفی است اما ویروس وجود دارد و این نگرانی‌ را بیشتر می‌کند. وی افزود: مسافرانی که از انگلیس به ایران می‌آیند با وجود آنکه تعهد داده بودند وقتی وارد کشور می‌شوند پروتکل‌ها را رعایت کنند و همکاری لازم را داشته باشند ولی همکاری نمی‌کنند و شروع به مطالبه‌گری می‌کنند. بویژه مسافران هواپیمایی که اخیرا از انگلیس آمد، کادر مستقر درمان را در انجام تست و قرنطینه و امثالهم خیلی اذیت کردند. قاضی‌زاده‌هاشمی با اشاره به حضور چندمیلیون اتباع خارجی در کشور، گفت: بحث واکسیناسیون این افراد از مسائلی است که باید به آنها توجه کنیم. وی متذکر شد: جهش‌های ژنی که به ‌سرعت در این ویروس پدید می‌آید، کارکرد واکسن را به چالش کشیده و برداشت ما این است که کرونا در میان‌مدت حل نخواهد شد و حداقل ۳ سال مساله جدی کشور خواهد بود. باید همه دست ‌به‌ دست هم دهیم تا بتوانیم به یک زندگی عادی همراه با کرونا برسیم.
 
* ۹ شهر قرمز شدند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به خیز دوباره «کووید-۱۹» در برخی استان‌ها هشدار داد و با بیان اینکه اکنون خوزستان بالاترین میزان شیوع بیماری را دارد، گفت: در مجموع اکنون ۹ شهر در وضعیت قرمز، ۳۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهر در وضعیت آبی کرونا قرار دارند. دکتر علیرضا رئیسی دیروز در حاشیه پنجاه‌و‌هفتمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت بیماری «کووید-۱۹» در دنیا گفت: در دنیا با توجه به ویروس‌های جهش‌یافته آفریقایی، انگلیسی و حتی ژاپنی، موارد ابتلا و مرگ‌و‌میر و تغییر الگوی رفتاری ویروس و میزان کشندگی و سرایت آن افزایش یافته است‌. در انگلیس بیش از ۴ میلیون نفر درگیر بیماری شدند و بیش از ۱۳۵ هزار نفر نیز در این کشور فوت کردند. وی در ادامه افزود: در برخی استان‌ها خیز بیماری شروع شده و جای هشدار جدی است. در استان خوزستان اکنون بالاترین میزان شیوع بیماری را داریم و نیاز به مراقبت بیشتر از این استان است. وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه در استان خوزستان ۹ شهر قرمز داریم و حتما نیاز است بشدت مراقبت کنند. شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر روند افزایشی در بیماری دارند و جزو شهرهای قرمز هستند و نیاز به برقراری پروتکل‌های دقیق و سختگیرانه دارند. رئیسی اظهار کرد: در آذربایجان غربی هم روند رو به افزایش داریم و باید پروتکل‌ها بشدت پیگیری و مراقبت شود. در حال حاضر خیز بیماری در هرمزگان تا حد زیادی کنترل شده ولی باید ادامه‌دار شود. در استان مازندران که روند صعودی داشتیم خوشبختانه از هفته گذشته موارد کنترل می‌شود و از ۱۵ شهر نارنجی حدود ۸ شهر زرد شدند و ۷ شهر وضعیت نارنجی دارند. استان‌های گلستان و گیلان همچنان نیاز به مراقبت شدید دارند. استان بوشهر شیب ملایم و رو به بالا دارند که نیاز به مراقبت بیشتر دارد. 
 
* ۳۹ شهر در وضعیت نارنجی
وی گفت: در مجموع ۹ شهر قرمز، ۳۹ شهر نارنجی، ۲۲۸شهر زرد و ۱۷۲شهر آبی در سطح کشور داریم و از تعداد شهرهای آبی کم شده و به تعداد شهرهای زرد و نارنجی اضافه شده است. رئیسی درباره تعداد شهرهای نارنجی در استان‌های مختلف نیز گفت: در آذربایجان غربی ۵ شهر، آذربایجان شرقی ۴ شهر، اصفهان ۲ شهر، خوزستان ۵ شهر، خراسان جنوبی یک شهر، کرمان یک شهر، کهگیلویه‌و‌بویراحمد و گلستان هر کدام ۳ شهر، گیلان ۷ شهر و مازندران ۸ شهر نارنجی هستند. معاون وزیر بهداشت ادامه داد: کرونا در استان قزوین روند افزایشی دارد و یک مورد ویروس انگلیسی منجر به فوت داشتیم که زنگ خطر است. وی همچنین تاکید کرد: باید از مرزها مراقبت کنیم و اگر مسافری از خارج می‌آید باید قرنطینه را رعایت کند و حتی اگر علائم ندارد باید ۱۴ روز خانه بماند و علائمش رصد شود. وی درباره واکسیناسیون کرونا در کشور نیز گفت: واکسیناسیون برای گروه‌های هدف آغاز شده و با عدالت کامل در حال انجام است.
***
    پروتکل مقابله با کرونای انگلیسی هرچه سریع‌تر تدوین شود   
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای جلوگیری از شیوع احتمالی موج چهارم ویروس کرونا در کشور، متولیان و برنامه‌ریزان باید بر اساس یک ساختار مشخص و معلوم، اقدامات خود را برای مقابله با بیماری «کووید-19» به کار گیرند، به «وطن امروز» گفت: در یک سال اخیر اطلاعات عمومی درستی آنگونه که هم جامعه تخصصی کادر درمان، هم مسؤولان و هم مردم نسبت به چگونگی رعایت بهداشت، درمان و جلوگیری از این بیماری آگاه شوند ارائه نشده است. دکتر زهرا شیخی به ناشناخته بودن این بیماری در دنیا اشاره کرد و افزود: هنوز حتی در جوامع تخصصی نیز ماهیت این ویروس مرگبار بخوبی شناسایی نشده است، بنابراین می‌طلبد رویکردهای پیشگیرانه خودمراقبتی‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی بشدت از سر گرفته شود تا بتوان از ابتلا به این بیماری خطرناک در امان ماند.  وی اضافه کرد: مسؤولان اجرایی و متولیان امر باید هر چه سریع‌تر ساختارهای مقابله با این بیماری را بخوبی مشخص کنند و در اختیار مردم و جامعه پزشکی قرار دهند.  پروتکل مقابله با کرونای انگلیسی هرچه سریع‌تر تدوین شود. وی رعایت اصول مناسب تغذیه و سبک زندگی سالم، خودمراقبتی و پرهیز از حضور در اجتماعات را در مقابله با ویروس کرونا ضروری دانست و اظهار داشت: متاسفانه هنوز مشاوره‌ای از متخصصان طب بومی برای کمک به ممانعت و جلوگیری از شیوع این بیماری گرفته نشده است.  شیخی اضافه کرد: چنانچه ویروس کرونای انگلیسی در کشور شیوع یابد، مسؤولان اجرایی و ستاد ملی مقابله با کرونا باید در قبال ایجاد محدودیت‌ها اقدامات پیشگیرانه را در پیش گیرند تا این بیماری به شکل گسترده‌ای کشور را فرا نگیرد. 

Page Generated in 0/0137 sec