printlogo


کد خبر: 2306تاریخ: 1393/1/16 00:00
اخبار

ممنوعیت واردات دام زنده به کشور
وزیر جهاد کشاورزی گفت: دولت بشدت از ورود دام زنده به داخل کشور جلوگیری می‌کند. محمود حجتی با اشاره به پیامدهای ورود دام زنده بویژه بروز بیماری تب برفکی گفت: ورود دام زنده به عمق کشور باعث بروز برخی بیماری‌ها از جمله تب برفکی در بین عده‌ای از دامداری‌ها شده بود که همین امر آسیب زیادی به واحدهای تولیدی وارد کرد.وی افزود: با همکاری وزارت کشور و نیروی انتظامی توافق شد با نظارت سازمان دامپزشکی دام‌ها در همان نوار مرزی سیستان و بلوچستان کشتار شوند و دام زنده به هیچ وجه وارد کشور نشود. وزیر جهاد کشاورزی گفت: از زمان اجرای این توافقات تا حدود زیادی در زمینه مقابله با ورود دام‌های بیمار و نیز شیوع بیماری آنها موفق بوده‌ایم. حجتی افزود: افرادی که در زمینه تجارت دام فعالیت می‌کنند باید بدانند منفعت خود و کشورشان منوط به این است که دام را به صورت کشتار شده وارد استان‌های مرکزی کنند. وی گفت: این افراد می‌توانند پس از کشتار دام‌های زنده در مرز، آنها را بسته‌بندی و با ماشین‌های یخچال‌دار وارد کشور کنند. وزیر جهادکشاورزی افزود: سازمان دامپزشکی در مرز‌های کشور بویژه مرزهای پاکستان مسقر است و کشتار دام‌های وارداتی زنده زیر نظر این سازمان صورت می‌گیرد تا امنیت و سلامت غذایی نیز تایید شود.

افزایش قیمت‌های جهانی غذا
شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بیانگر افزایش قیمت‌های جهانی غذا در ماه مارس و صعود آن به بالاترین سطح در یک سال گذشته است. این شاخص که تغییرات ماهانه قیمت سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، لبنیات، گوشت و شکر را بررسی می‌کند، تحت تاثیر آب و هوای نامساعد برای محصولات کشاورزی و تنش‌های سیاسی پیرامون اوکراین، به 8/212 واحد در مارس رسید که 8/4 واحد یا 3/2 درصد بالاتر از فوریه بود. همچنین شاخص قیمت شکر نیز به دلیل خشکسالی در برزیل و کاهش تولید نیشکر در تایلند، بزرگ‌ترین افزایش درصدی را نشان داد و 9/7 درصد در مارس نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافت. لبنیات تنها شاخصی بود که کاهش داشت. براساس گزارش رویترز، فائو میزان تولید جهانی غلات را 521/2 میلیارد تن پیش‌بینی کرد. با اینهمه میزان تولید گندم 702 میلیون تن در سال 2014 ارزیابی شد که دو درصد کمتر از پیش‌بینی قبلی است.

عقبگرد شاخص بورس در نوروز ۹۳
در 5 روز معاملاتی نوروز امسال، شاخص بورس در مجموع ۲۷۴ واحد عقبگرد داشت. به گزارش تسنیم در جریان روزهای معاملاتی نوروز امسال یک میلیارد و 599 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 6206 میلیارد ریال در 211 هزار نوبت معاملاتی توسط 73 هزار و 309 خریدار دادوستد شد. تعداد 73 هزار و 608 برگه اوراق مشارکت نیز به ارزش 74 میلیارد ریال در این 5 روز معامله شد. براساس این گزارش؛ شاخص بورس هم که معاملات اولین روز کاری سال جدید را با عدد 79015 هزار واحد شروع کرده بود در معاملات نوروز امسال در مجموع با کاهش 274 واحدی به عدد 78 هزار و 741 واحد عقبگرد داشت. شاخص شناروز آزاد نیز با 125 واحد افزایش، شاخص بازار اول با 72 واحد کاهش و شاخص بازار دوم با 1212 واحد کاهش روزهای معاملاتی نوروز امسال را به پایان رساندند.
رشد 62 درصدی ارزش معاملات بورس کالا
در همین حال در پی معامله افزون بر 69 هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از یکهزار و 713 میلیارد ریال در ایام نوروز در بورس کالای ایران، حجم و ارزش معاملات این بورس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به‌ترتیب از رشد 59 و 62 درصدی برخوردار شد. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالای ایران، در ایام نوروز و در روزهای غیرتعطیلات رسمی، حدود 28 تولیدکننده انواع محصولات فولادی، فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی و کشاورزی نسبت به عرضه کالاهای تولیدی خود در این بورس پرداختند. ضمن آنکه در تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز 4400 تن انواع قیر شرکت‌های انرژی تجارت سام، تعاونی قیر جم هندیجان، قیر راه دژپا و بام گام عایق ارومیه برای صادرات به بازارهای جهانی داد و ستد شد. بیشترین حجم معاملات در ایام نوروز به گروه مواد پلیمری اختصاص یافت. رتبه دوم بیشترین حجم معاملات نیز از آن گروه وکیوم باتوم شد. همچنین در ایام نوروز، چراغ تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز با معامله 2700 تن ورق قلع‌اندود شرکت فولاد مبارکه اصفهان روشن نگه داشته شد. گفتنی است کارگزاران تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران در ایام نوروز نسبت به عرضه انواع کنجاله سویا و کلزا از تولیدات کارخانه‌های اکسدانه و یگانه خزر اقدام کردند که معامله‌ای روی آنها صورت نگرفت.


Page Generated in 0/0142 sec