printlogo


کد خبر: 231361تاریخ: 1399/12/18 00:00
کرونا مساجد را به ظاهر تعطیل کرد

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی - هنری مساجد گفت: در برهه زمانی کرونا که فعالیت ظاهری بسیاری از مساجد تعطیل شد، کانون‌های مساجد برنامه‌های خود را افزایش دادند. در ۲ سال قبل، ۱۰۰ هزار نفر از برنامه‌های آموزشی ما استفاده کردند اما امسال در طرح ایران قوی، ۴۰۰ هزار نفر از برنامه آموزشی ما استفاده کردند. به گزارش «وطن‌امروز»، حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی - هنری مساجد کشور در آستانه ۱۸ اسفندماه، سالروز تاسیس این کانون‌ها درباره برنامه‌های کانون‌های مساجد برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی گفت: برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی، نیازمند تحقق ارکانی هستیم که مهم‌ترین آن امام جماعت است. بخش دیگر آن، هیأت ‌امنا، معمومین اعم از کودک و نوجوان و فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی، هنری و اجتماعی است. آنچه در حوزه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مطرح بود، ما احصا کردیم و تلاش شد فعالیت‌های خود را از سایر نهادها تفکیک کنیم تا موازی‌کاری انجام ندهیم. تلاش کردیم کانون‌ها در حوزه ماموریت خود فعالیت کنند. 
 
* فعالیت ۲۸۷۹ گروه سرود در مساجد
وی با بیان اینکه کانون‌ها سال ۹۹ روی عرصه هنر بیش از پیش متمرکز شدند، زیرا معتقدیم عرصه‌ای فراموش‌شده است، گفت: هنرمندان مسجدی و انقلابی در این عرصه با قوت جلو نیامدند و در حوزه فیلم، تئاتر، سرود و آواهای انقلابی، کم‌کاری‌هایی وجود دارد، در صورتی که افراد زیادی هم در این حوزه‌ها داریم. با فعالیت‌های کانون‌های مساجد، هم‌اکنون در سامانه بچه‌های مساجد طی طرح ایران قوی یعنی از هفته دفاع‌مقدس تا دهه فجر، ۲۸۷۹ گروه سرود اطلاعات خود را ثبت کردند که در مساجد فعال هستند. ۲۴۴۱ گروه فیلمسازی، ۱۸۲۴ گروه نمایش و تئاتر و ۹۹۸ کانون کارآفرین داریم که در دل مساجد مشغول کار و فعالیت هستند و تمام اعضای آن نیز نوجوانان و جوانان حزب‌اللهی، مؤمن و متدین هستند. 
 
* کمک ۸۰ میلیارد تومانی مردم برای اجرای طرح ایران قوی
ارزانی با اشاره به اینکه اگر ظرفیت نظام را به دل مسجد ببریم و مسجد، محل توزیع و کانون مردم محل شود، اتفاقات بسیار زیبایی رقم خواهد خورد، افزود: در هر کار و فعالیتی شاید اعتقاد این باشد که باید دولت و نظام اعتباری بدهد تا بتوانیم کاری انجام دهیم اما در مسجد کاملا رویه برعکس است و خود مردم برای این کارها هزینه می‌کنند. در طرح ایران قوی که سال ۹۹ در سطح مساجد کشور اجرا شد، ۸۰ میلیارد تومان هزینه شد که تماما از سوی مردم و خیران تامین شد و ما خیلی کمتر از این مقدار به مساجد کمک کردیم. بچه‌های مساجد با ظرفیت مردم و خیران محل توانستند اعتبار لازم برای این کارها را فراهم کنند. 
 
* طرح‌هایی برای توزیع عادلانه بودجه در کانون‌های مساجد
ارزانی در پاسخ به این سوال که طرح‌هایی نظیر «ایران‌قوی» در ۲ سال اخیر با چه اهداف و رویکردی اجرایی شد، به فارس گفت: این ۲ طرح برای شناسایی ظرفیت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد به سراسر کشور اجرایی شد. فرض کنید فردی در محله‌ای مغازه‌ای داشته باشد که فقط خود و اعضای محل از آن باخبر هستند اما در این طرح این فرصت را ایجاد کردیم تا کانون‌ها فعالیت‌های خود را در معرض دید و داوری سراسر کشور قرار دهند. بر اساس این ۲ طرح، توزیع عادلانه سرانه و بودجه نیز اتفاق افتاد و کانون‌هایی که کار بیشتری انجام می‌دادند، بودجه زیادتری نسبت به دیگران دریافت کردند. رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد افزود: دیده شدن و فرصت رقابت از دیگر فرصت‌های اجرای این ۲ طرح بود که بسیاری از کانون‌های روستایی و عشایری توانستند در این ۲ طرح خود را نشان دهند. شناخت شبکه‌ها و فرصت هم‌افزایی از دیگر برکات اجرای این ۲ طرح بود. وی افزود: اگر بخواهیم تئاتر و نمایش در کشور ما رشد پیدا کند، بهترین بستر و ظرفیت برای آن بچه‌های مسجد هستند که با عشق و علاقه در این عرصه در حال فعالیت هستند. بنا داریم برای آنها در قالب رواق‌های تخصصی آموزش ارائه کنیم تا ان‌شاء‌الله در سال‌های آینده تعدادی از آثار جشنواره فجر در حوزه فیلم و تئاتر از دل بچه‌های مسجد باشد. 

Page Generated in 0/0060 sec