printlogo


کد خبر: 232336تاریخ: 1400/1/26 00:00
تروئیکای اروپا که حتی از محکومیت اقدام تروریستی حمله به تأسیسات نطنز سر باز ‌زده بود در بیانیه‌ای آغاز غنی‌سازی 60 درصدی ایران را محکوم کرد
عصبانیت شرکای جرم

گروه سیاسی: تروئیکای اروپا که حتی حاضر به محکوم کردن اقدام تروریستی حمله به تاسیسات هسته‌ای نطنز نشده بود و تنها نسبت به نتایج منفی احتمالی آن بر مذاکرات هشدار داده بود، روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای به تصمیم ایران برای آغاز غنی‌سازی 60 درصدی واکنش نشان داد و آن را مایه «نگرانی شدید» خواند. در بیانیه سخنگوهای وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی عضو برجام آمده است: دولت‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا با نگرانی شدید در جریان اعلامیه ایران درباره آغاز غنی‌سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته که ایران با آژانس در روز ۱۳ آوریل مکاتبه کرد، قرار گرفتند. در ادامه این بیانیه ادعا شده است: این یک تحول جدی است، زیرا تولید اورانیوم بسیار غنی شده گامی مهم در جهت تولید سلاح اتمی است. ایران نیاز متقاعدکننده‌ای برای غنی‌سازی در این سطح ندارد. آنها افزودند: ما همچنین نگرانی خود را درباره خبرها مبنی بر برنامه ایران برای نصب ۱۰۰۰ سانتریفیوژ دیگر در نطنز که به شکلی قابل توجه توانایی غنی‌سازی ایران را افزایش می‌دهد، ابراز می‌کنیم. تروئیکای اروپا با اشاره به گفت‌وگوهای برجامی وین مدعی شد: اعلامیه ایران بویژه از این جهت قابل تاسف است که در زمانی است که همه طرف‌های برجام و آمریکا گفت‌وگوهای اساسی با هدف یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک برای احیای برجام را آغاز کرده‌اند. ۳ کشور اروپایی همچنین با «خطرناک» توصیف کردن این تصمیم، آن را مخالف با «حسن نیت» در این گفت‌وگوها خواندند. در پایان این بیانیه آمده است: در سایه تحولات اخیر، ما همه اقدامات تشدیدکننده از سوی هر طرفی را رد می‌کنیم و از ایران می‌خواهیم بیش از این روند دیپلماتیک را پیچیده نکند. فرانسه اما مجزا از بیانیه مشترکش با انگلیس و آلمان، شامگاه سه‌شنبه در بیانیه‌ای جداگانه آغاز غنی‌سازی 60‌درصدی توسط ایران را محکوم کرد. کاخ الیزه در بیانیه‌ای در این زمینه اعلام کرد که پاریس این اعلام ایران را تحولی جدی دانسته که نیازمند واکنشی هماهنگ از سوی کشورهای مشارکت‌کننده در مذاکرات هسته‌ای است. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز ضمن ابراز نگرانی در این باره و اعلام اینکه غنی‌سازی ۶۰ درصدی توسط ایران را جدی می‌گیریم، گفت این اقدام ایران،‌ جدیت آن در گفت‌وگوهای وین را زیر سؤال می‌برد. 
با این حال میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در توئیتی در این باره نوشت: آنهایی که دست به اقدام خرابکارانه علیه تاسیسات هسته‌ای در نطنز زدند احتمالا به دنبال تضعیف روند احیای برجام بودند. آنها «پیامدها»ی احتمالی قابل توجه [چنین اقدامی] را دست‌کم گرفتند. وی همچنین در اظهاراتی دیگر بیان کرد که ایران همواره در گام‌های برجامی خود شفاف عمل کرده است. 
 
* نامه ایران به آژانس در پی اقدام تروریستی ‌در نطنز
کاظم غریب‌آبادی در نامه‌ای به رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به خرابکاری اخیر در تاسیسات غنی‌سازی نطنز تصریح کرد: روز یکشنبه یک اقدام تروریستی در توزیع برق مرکز غنی‌سازی احمدی‌روشن انجام گرفت که موجب بروز اختلال در این سایت هسته‌ای حساس شد که تحت نظر آژانس نیز قرار دارد. وی در ادامه با بیان اینکه چنین اقدامی در یک سایت هسته‌ای خطر نشت مواد رادیواکتیو را به همراه دارد، تاکید کرد این، مصداق تروریسم هسته‌ای است. غریب‌آبادی همچنین به اقدام بموقع و حرفه‌ای کارکنان تاسیسات نطنز و سازمان انرژی اتمی ایران در کنترل مشکل به وجود آمده اشاره کرد و نوشت: در غیر این صورت، اتفاق رخ داده می‌توانست به یک فاجعه زیست‌محیطی و انسانی تبدیل شود. بنابراین، عاملان چنین اقداماتی باید مجازات شوند و هر کسی که چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم در این حادثه دست داشته است، باید به عنوان یک شریک جرم در یک اقدام تروریستی مسؤول دانسته شود. دیپلمات ارشد کشورمان در نامه خود با اشاره به گزارش‌های رسانه‌های صهیونیستی و غربی مبنی بر اینکه صهیونیست‌ها پشت این خرابکاری بوده‌اند، افزود: باعث تعجب نیست که نخست‌وزیر رژیم اسرائیل یک روز پس از این حادثه تروریستی، به آن اشاره کرده است.

Page Generated in 0/0063 sec