printlogo


کد خبر: 233629تاریخ: 1400/2/29 00:00
سعید جلیلی: از آسیب‌های جدی «فرهنگ سیاسی» غلبه نمایش به جای کار واقعی است
کار واقعی به جای گزارش کار

گروه سیاسی: عضو شورای‌ عالی امنیت ملی و کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، در گفت‌وگویی رسانه‌ای با بیان اینکه آسیب‌هایی جدی در «فرهنگ سیاسی» کشور وجود دارد، تصریح کرد: از مهم‌ترین آسیب‌ها، غلبه نمایش به جای کار واقعی است. باید مراقب بود که نمایش صرف، اصالت پیدا نکند. به گزارش «وطن‌امروز»، سعید جلیلی افزود: خیلی خوب است که مردم کار واقعی را ببینند، خوشحال بشوند، امید پیدا کنند و کسی با این مخالف نیست اما اگر نمایش جای کار واقعی را گرفت، این حتما یک آسیب جدی است. 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مهم «نتیجه داشتن» فعالیت‌ها و اثربخشی آنها در عرصه حکومت است، خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد شما برای خانه نان بخرید اما به جای خرید نان، فقط گزارش بدهید که یک نانوایی بسته بود، نانوایی دیگر شلوغ بود و... دست آخر از شما خواهند پرسید که نان چه شد؟ گزارشی که ارائه می‌شود خوب است، اما نتیجه کار چه؟!
وی تصریح کرد: اگر در فرهنگ سیاسی کشور، گزارش کار جای کار را بگیرد، بسیار مضر خواهد بود. جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان خاطره‌ای از جلسه رأی اعتماد یکی از وزرا، ارزیابی نتیجه کار افراد را یک ضرورت برشمرد و عنوان کرد: یکی از آقایان در جلسه رای اعتماد خود می‌گفت من در سال‌های اخیر فلان کتاب‌ها را نوشتم و کتاب‌های خوبی هم بود اما نکته اینجاست که او در آن سال‌ها، معاون رئیس‌جمهور هم بوده است؛ پس چه زمانی فرصت برای انجام مسؤولیت‌هایش داشته است؟عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بدون توجه به اولویت‌ها نمی‌توان به دنبال حل مشکلات بود، گفت: یک رئیس‌جمهور هر چقدر هم قوی و با برنامه باشد، تنها 4 سال برای حل مشکلات فرصت دارد، بنابراین باید از قبل مشخص باشد کدام اولویت‌ها قرار است در دوران مدیریت او انجام شود. نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: اگر غلبه بر این باشد که کارهای اصلی و مصالح واقعی قربانی کارهای زودگذر و نمایشی شود، برای کشور آسیب‌های جدی به همراه خواهد داشت. عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه ممکن است نتیجه برخی اقدامات واقعی و مفید برای جامعه در دوران مسؤولیت افراد محقق نشود، عنوان کرد: در اموری نظیر اصلاح ساختار بودجه، جلوگیری از خام‌فروشی نفت و رفع مساله بیکاری و گرانی نیز این مساله صدق می‌کند. حتی ممکن است کاری را که مصلحت واقعی مردم است انجام دهید اما در دوران مسؤولیت شما نتیجه نهایی به دست نیاید اما ثمره نهالی که کاشته‌اید، سال‌ها بعد به مردم خواهد رسید. وی با اشاره به دوران مسؤولیت خود در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، در این باره اظهار داشت: بنده در زمان مسؤولیت در دبیرخانه شورای عالی به جهت نوع مدیریت، پیگیر کارهای مختلف بودم؛ وقتی از برخی مسؤولان «نتیجه» می‌خواستیم برای ما «گزارش کار» می‌نوشتند! یا خود آن مسؤولان اپوزیسیون وضعیت تحت امر خود بودند!عضو شورای عالی امنیت ملی در ادامه گفت: یکی از موضوعاتی که توسط کارگروه‌های دولت سایه به صورت کامل و جدی دنبال شد، مساله «صید ترال» بود؛ شیلات ما 600 هزار تن ظرفیت دارد و صید ترال تنها 16 هزار تن ظرفیت داشت؛ چندین مساله مهم‌تر در حوزه شیلات مطرح است که اگر به آنها رسیدگی بشود، نفع آن به همه جامعه صیادی خواهد رسید. وی افزود: برای بررسی موضوع ترال از اتحادیه‌های صیادی، مسؤولان سازمان دولتی شیلات و کارشناسان این حوزه دعوت کردیم و در نهایت جمع‌بندی این بود که «صید ترال» جایگاه جدی در مجموعه مشکلات جامعه صیادی ندارد اما با طرح این مسأله، بعضی موضوعات اساسی جامعه صیادی در حاشیه مانده بود. عضو شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی در ادامه افزود: یکی از مؤلفه‌های ارزیابی کارآمدی این است که فرد کارآمد فرصت برای نشان دادن خودش ندارد و آن فرصت را هم برای کار صرف می‌کند. نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه گفت‌وگو با گروه‌های مردمی و مشارکت دادن آنها در امور کشور باید به یک فرهنگ سیاسی تبدیل شود، اظهار داشت: بیش از 20 جلسه با اصناف مختلف کشور برگزار کردیم؛ نخستین گلایه مشترک همه‌ آنها این بود که وقتی قرار است درباره صنف ما تصمیمی گرفته شود یا بخشنامه‌ای صادر شود، نمی‌گوییم نظر ما را اعمال کنید اما حداقل قبل از تصمیم‌گیری نهایی، نظرات ما را هم بشنوید. 

Page Generated in 0/0055 sec