* میدلایستآی: مسؤول اطلاعات تشکیلات خودگردان درصدد ایجاد نیرویی مسلح در غزه است/ * رئیس بخش کمکهای پزشکی فلسطین: طرح بندر آمریکا برای به تأخیرانداختن فرآیند آتشبس در غزه است
گروه بینالملل: به نظر میرسد طرح جدید آمریکا برای ایجاد بندر در غزه یک تئوری کاملا غربی - عبری برای حضور واشنگتن در باریکه غزه و حمایت دائم از اسرائیل در این منطقه است، به طوری که یکی از رسانههای عبری فاش کرد طرح ایجاد بندر برای به اصطلاح کمک به غزه توسط نتانیاهو به بایدن ارائه شده است.
از روزهای گذشته طرحی روی میز قرار گرفته است که آمریکا از طریق کشور قبرس کریدوری دریایی به غزه باز کند و از طریق آن به مردم این باریکه کمک برساند. روزنامه عبری معاریو درباره این طرح فاش کرد نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل این طرح را به بایدن ارائه کرده است تا رئیسجمهور آمریکا از زیر فشار بیرون بیاید. میدل ایست آی در همین رابطه گزارشی منتشر کرد که نتانیاهو قصد دارد برای از بین بردن حماس یک کریدور کمک دریایی باز کند تا اقلام نظامی و کمک از سوی آمریکا راحتتر به غزه ارسال شود. در این طرح پیشبینی شده است غزه بعد از نابودی حماس و سلاح مقاومت در اختیار مسؤول اطلاعات تشکیلات خودگردان فلسطین قرار گیرد. او هم سعی کرده از روزهای گذشته یک نیروی مسلح مطیع در غزه ایجاد کند تا در مقابل حماس بایستد.
رسانههای عبریزبان شروع به افشای سختترین و خطرناکترین نقطه در این مرحله حساس کردهاند، مبنی بر اینکه «چه کسی حکومت غزه را به دست میگیرد؟». به این ترتیب این موضوع دیگر پنهان نیست و در کشوهای مخفی نگه داشته نشده است. هویت شخص مورد «پذیرش» اسرائیل برای اداره نوار غزه فاش شده است. این پس از ادعاها درباره «نابودی حماس و پایان جنگ» مطرح میشود که صهیونیستها رویای آن را دارند. سرلشکر ماجد فرج، مدیر اطلاعات تشکیلات خودگردان فلسطین به رغم مخالفت برخی شخصیتهای اسرائیلی با این نام، به عنوان یکی از مهمترین و برجستهترین شخصیتها برای در دست گرفتن اداره نوار غزه، با قدرت به میز مذاکره صهیونیستها بازگشته است.
این کانال ادعا کرد نیروهای فرج - که او روی آنها کار میکند- متشکل از خانوادههایی است که از جنبش حماس برای توزیع کمکها از جنوب نوار غزه به شمال آن حمایت نمیکنند. پیش از آن، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان) گزارش داده بود تزاخی هانگبی، رئیس شورای امنیت این رژیم اخیرا با تایید بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، با فرج دیدار کرده است. کان اشاره کرد یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده است پس از پایان جنگ، رئیس دستگاه اطلاعاتی تشکیلات خودگردان فلسطین به طور موقت اداره نوار غزه را بر عهده بگیرد. این رسانه عبریزبان گزارش داد رژیم صهیونیستی در حال بررسی استفاده از رئیس سازمان اطلاعات تشکیلات خودگردان فلسطین برای ایجاد جایگزینی برای حماس در روز پس از جنگ است. در این پیشنهاد تصریح شده است ماجد فرج با کمک چهرههایی که هیچ یک از اعضای جنبش حماس نیستند، اداره غزه را بر عهده بگیرد. ماجد فرج از مهمترین شخصیتهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین و بسیار نزدیک به محمود عباس، رئیس این تشکیلات است و به ادعای رسانههای صهیونیست، روابط بسیار خوبی با مسؤولان ارشد دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی دارد. وی مسؤول روابط تشکیلات خودگردان فلسطین با شاباک است. نام ماجد فرج پیش از این به عنوان جایگزین احتمالی محمود عباس مطرح شده بود. یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در این راستا گفت: مطرح شدن نام ماجد فرج یک مساله عادی است، چرا که از شخصیتهایی است که بیشترین همکاری را با ما علیه حماس داشته است.
در طرح بندر غزه که آمریکا روز گذشته اعلام کرد نخستین محموله آن به سمت غزه حرکت کرده است، اسرائیل به اهداف خود دست خواهد یافت. حتی دنیس رایس، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در یادداشتی مفصل که در فارن افرز منتشر شد، عنوان کرد باید اسرائیل و آمریکا چند هدف را در غزه پیش ببرند. او نوشت که اسرائیل باید مناطق غزه را با پول اعراب مخصوصا عربستان، امارات و قطر بازسازی کند و از میان عشایر غزه و برخی گروههای ضدحماس، ارتشی تشکیل دهد تا امنیت این باریکه را تامین کنند. همچنین این مقام سابق امنیتی آمریکا به این موضوع اشاره میکند که اسرائیل باید منطقه حائلی درست کند تا برای همیشه غزه خلع سلاح شود و دیگر هیچ وقت این باریکه باعث ناامنی اسرائیل نشود.
این بندر یکی از اهداف این طرح بزرگ بایدن و نتانیاهو است؛ طرحی که غزه را ویران میکند، با پول اعراب میسازد و قصد دارد مقاومت را خلع سلاح کند. البته مردم غزه همواره نشان دادهاند مقابل طرحهای اسرائیل خواهند ایستاد و به راحتی این طرحها قابل اجرا نیست. مانند طرح کوچ اجباری مردم غزه به صحرای سینا که قابلیت اجرایی پیدا نکرد.
طرح بندری آمریکا هم برای تاخیر انداختن در فرآیند آتشبس در غزه است تا اسرائیل بتواند با عملیات در رفح فرآیند سوم خود یعنی عملیات زمینی سخت در غزه را تکمیل کند و بعد از آن وارد مرحله امنیتی در غزه شود. رئیس بخش کمکهای پزشکی فلسطین در این باره گفت که بایدن با این طرح قصد دارد افکار عمومی برای کمک و آتشبس در غزه را منحرف سازد تا اسرائیل بتواند عملیات نظامیاش را تکمیل کند و بعد از آن وارد مرحله بعد شود. این تاکتیک تاخیر است که سایت میدل ایستآی از آن به عنوان «کمکهای ساختگی» آمریکا به غزه یاد میکند که بیشتر جنبه تشریفاتی دارد. مانند همان کمکهای هوایی که هیچ اثر وضعی آنچنانی بر مردم غزه ندارد. بسیاری از گروههای حقوق بشری و کمکرسان به غزه معتقدند آمریکا باید به جای این طرحهای بیهوده به فشار بر اسرائیل برای بازگشایی گذرگاه رفح اقدام کند که هزاران کامیون کمکرسان پشت مرز قرار دارند و میتوانند به راحتی وارد غزه شوند و باعث نجات میلیونها گرسنه در باریکه غزه شوند.
***
تعداد کودکان کشتهشده در غزه در ۴ ماه بیشتر از ۴ سال جنگ در جهان است
کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: جنگ غزه جنگی علیه کودکان است. این یک جنگ علیه دوران کودکی و آینده آنها است. فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد: «تعداد کودکان کشتهشده در نوار غزه در 4 ماه جنگ با اسرائیل بیشتر از 4 سال درگیری در سراسر جهان است». به نقل از لوریان لو ژور، لازارینی در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس با محکوم کردن «جنگ علیه کودکان» نوشت:تعداد کودکانی که گفته میشود در تنها ۴ ماه در غزه کشته شدهاند، بیشتر از تعداد کودکانی است که در 4 سال گذشته در تمام درگیریها در سراسر جهان کشته شدهاند. وی به ارقام سازمان ملل اشاره کرد که بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲، ۱۲۱۹۳ کودک در درگیریها در سراسر جهان کشته شدند. کمیسر کل آنروا این ارقام را با گزارشهای وزارت بهداشت در نوار غزه مقایسه کرد که نشان میدهد بیش از ۱۲۳۰۰ کودک بین اکتبر تا پایان فوریه در خاک فلسطین جان خود را از دست دادهاند.