printlogo


کد خبر: 280901تاریخ: 1403/2/5 00:00
دور دنیا

تحصن اعتراضی استادان دانشگاه کلمبیا در اعتراض به بازداشت دانشجویان حامی فلسطین
آکادمی غزه
بیش از 100 دانشجوی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا که هفته گذشته توسط این دانشگاه تعلیق شده بودند، در حالی که به نشانه اعتراض در محوطه باز این دانشگاه و روی چمن‌ها چادر ‌زده بودند، با درخواست رئیس دانشگاه توسط نیروهای پلیس ضدشورش مسلح بازداشت شدند.
گزارش‌های روز گذشته در این باره حاکی است که صدها نفر از اعضای کادر آموزشی دانشگاه کلمبیا نیز در اعتراض به بازداشت این دانشجویان حامی فلسطین در محوطه این دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
تصاویر مخابره شده از دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد اساتید دانشگاه کلمبیا به اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین و مخالف نسل‌کشی اسرائیل پیوسته‌اند و برای حفاظت از دانشجویان در برابر پلیس دور آنها حلقه انسانی تشکیل داده‌اند.
شماری از استادان دانشگاه کلمبیا با لباس‌های رسمی مقابل کتابخانه‌ای در نیویورک تجمع کردند و رفتارهای دانشگاه و پلیس با دانشجویان طرفدار فلسطینی‌ها را مورد انتقاد قرار دادند. اعتراض به روابط این دانشگاه با اسرائیل از هفته گذشته با اظهارات رئیس دانشگاه در کنگره تشدید شد.
هلن بندیکت، استاد روزنامه‌نگاری، که وقتی پلیس نیویورک شروع به دستگیری دانشجویان کرد در محوطه دانشگاه بود، در مصاحبه‌ای گفت اعزام «پلیس ضدشورش با اسلحه» به محوطه دانشگاه یک «واکنش بیش از حد» است. بندیکت گفت: ایمنی دانشگاه برای دانشجویان ما نقض شده است و دانشجویان در واقع با این کار کمتر ایمن می‌شوند.
این اعتراضات بشدت در فضای سیاسی داخلی آمریکا بازتاب داشته است. با این وجود «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، معترضان را به یهودستیزی متهم کرد!
در ویرجینیا، بایدن در بیانیه‌ای به مناسبت عید پسح که از روز دوشنبه آغاز شد، یهودی‌ستیزی در محوطه‌های دانشگاهی را محکوم کرد. او گفت: «این یهودستیزی آشکار مذموم و خطرناک است و مطلقا جایی در دانشگاه‌ها یا هیچ کجای کشور ما ندارد».
شدت گرفتن اعتراضات در دانشگاه کلمبیا موجب شد این دانشگاه کلاس‌ها را به حالت مجازی برگزار کند و جو امنیتی در این دانشگاه برقرار شود به طوری که که روز دوشنبه صف‌های طولانی بیرون دانشگاه تشکیل شد، زیرا دانشجویان باید منتظر می‌ماندند تا کارت شناسایی خود را در ایست‌های بازرسی امنیتی اسکن کنند. برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه هم که در ورودی‌ها بودند از خبرنگارانی که ورود آنها به دانشگاه منع شده بود دفاع می‌کردند. بر اساس گزارش‌ها، در برکلی و ام‌آی‌تی هم وضعیت مشابهی برقرار شده است.
دانشجویان تظاهرات‌کننده، از جمله دانشجویان یهودی، اتهامات مبنی بر یهودی‌ستیزی تظاهرات‌شان را رد کرده و تظاهرات را مسالمت‌آمیز و فراگیر توصیف کردند.
روزنامه گاردین در این باره گزارش داد اکنون موج تازه‌ای از اعتراضات در همبستگی با فلسطین و دانشجویان
بازداشت‌شده دانشگاه کلمبیا در دانشگاه‌های سراسر ایالات‌متحده به راه افتاده است. در مقابل، گزارش‌هایی از ورود پلیس آمریکا به محوطه دانشگاه‌ها برای سرکوب این اعتراضات به گوش می‌رسد. به گزارش روزنامه دانشجویی «ییل دیلی نیوز»، پلیس در دانشگاه ییل در کانکتیکات بیش از 40 دانشجوی معترض طرفدار فلسطین را بازداشت کرده است.
دانشجویان موسسه فناوری ماساچوست و کالج امرسون، هر ۲ در منطقه بوستون، هم تحصن اعتراضی خود را با الهام از تظاهرات در دانشگاه کلمبیا آغاز کرده‌اند. ویدئوهای روی شبکه اجتماعی ایکس، دانشجویان دانشگاه نیویورک در منهتن را نشان می‌دهد که چادر جدیدی را در محوطه دانشگاه خود برپا می‌کنند و دانشجویان دانشگاه کارولینای شمالی نیز همین کار را انجام می‌دهند.
***
همدستی واتساپ با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین
پایگاه میدل‌ایست‌مانیتور گزارش داد طرح اسرائیل برای هدف قرار دادن فلسطینی‌ها از طریق هوش مصنوعی در غزه از طریق برنامه واتساپ که متعلق به شرکت آمریکایی «متا» است تسهیل شده است. چند ماه پیش رسانه‌ها گزارش داده بودند اسرائیل از سامانه‌ای که مجهز به هوش مصنوعی است به نام «لاوندر» برای شناسایی فلسطینی‌ها در غزه و سپس هدف قرار دادن آنها استفاده می‌کند. این سامانه 37 هزار فلسطینی را زیر نظر دارد. این سامانه به جای آنکه تنها افرادی مشخص را هدف قرار دهد به صورت عامدانه طوری طراحی شده که تلفات بالایی هم از غیرنظامیان بگیرد. منابعی در ارتش اسرائیل و دستگاه‌های اطلاعاتی این رژیم اعتراف کرده‌اند فلسطینی‌ها را هنگامی که در خانه و در جمع خانواده حضور دارند نیز هدف قرار می‌دهند. «پاول بیگار»، مهندس نرم‌افزار و بلاگر روز دوشنبه جزئیات جدیدی درباره نحوه استفاده اسرائیلی‌ها از سیستم «لاوندر» افشا کرد و گفت برنامه واتساپ هم جزئی از این برنامه است. یکی از عامل‌های اصلی که باعث می‌شود لاوندر فردی را به عنوان هدف بالقوه شناسایی کند حضور او در یک گروه واتساپی است که شبه‌نظامی دیگری در آن حضور داشته باشد. این روش جدا از اینکه بسیار غیردقیق است و موجب می‌شود فلسطینی‌ها تنها بر حسب داشتن گروهی مشترک با یک فرد نظامی هدف قرار بگیرند، ادعاهای واتساپ مبنی بر حفظ محرمانگی کاربران و استفاده از روش رمزگذاری «کاربر به کاربر» را با تردیدهای جدی مواجه می‌کند. بیگار با بیان اینکه شرکت متا به عنوان مالک واتساپ همدست اسرائیل در کشتن فلسطینی‌ها است این شرکت را به نقض مستقیم قوانین بین‌المللی متهم کرده و علاوه بر این، ادعای آن درباره پایبندی به موازین حقوق بشر را زیر سوال 
برده است.

Page Generated in 0/0054 sec