printlogo


کد خبر: 4976تاریخ: 1393/2/31 00:00
دیپلماسی

دولت درباره معرفی ابوطالبی به سازمان ملل کوتاه نیاید
محمدنبی حبیبی دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به مخالفت آمریکا با حمید ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل گفت: در این زمینه یک معادله دومجهولی پیش پای دولت است و دولت باید هوشمندانه رفتار کند. وی افزود: آمریکایی‌ها قانونا حق ندارند برای نمایندگان کشورها جهت حضور در سازمان ملل ویزا صادر نکنند چراکه سازمان ملل یک سازمان مستقل است. به گزارش تسنیم، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: اگر قرار باشد با نماینده‌ای نیز مخالفت شود، این نظر را باید سازمان ملل بدهد. نه اینکه آمریکا خود را قیم همه بداند و در همه چیز و درباره همه موضوعات حرف بزند. حبیبی با بیان اینکه دولت باید از آمریکا به مجامع بین‌المللی شکایت کند تا به حق خود برسد و برای گرفتن این حق باید نهایت تلاش خود را انجام دهد، خاطرنشان کرد: دولت در برابر خواسته آمریکایی‌ها در معرفی فرد دیگری به جای ابوطالبی در سازمان ملل کوتاه نیاید، چراکه کوتاه آمدن یعنی پذیرفتن زورگویی آنها.

توافق حمص پیشنهاد ایران بود
«حسین شیخ‌الاسلام» مشاور بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه دیپلماسی پارلمانی ایران تصریح کرد: حل مشکل پیچیده حمص نشان داد راه‌حل پیشنهادی ایران مبنی بر گفت‌وگوی سوری - سوری عملی و موثر است. شیخ‌الاسلام درباره نقش ایران در پیروزی اسد در حمص توضیح داد: حل مشکل پیچیده حمص نشان داد که راه حل پیشنهادی از طرف ایران که همان گفت‌وگوی سوری بدون دخالت خارجی بود، عملی و موثر است و اگر دشمنان سوریه کارشکنی نکنند این الگو در دیگر مناطق سوریه نیز قابل تکرار است. نکته مهم این است که معارضان خارج‌نشین مورد حمایت دستگاه‌های اطلاعاتی خارجی نقشی در حل ماجرای حمص نداشتند و این ایران بود که با درخواست اخضر ابراهیمی، نماینده سابق سازمان ملل در امور سوریه با کمک نمایندگان سازمان ملل و با درایت حکومت سوریه این مشکل پیچیده را بدون خونریزی و به صورت متمدنانه‌ای حل کرد. آیا این الگو قابل تکرار در دیگر مناطق سوریه نیست؟ مشاور بین‌الملل رئیس مجلس همچنین با اشاره به جایگاه دیپلماسی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در حل اختلافات و مشکلات در سطح منطقه‌ای اظهار داشت که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان در آخرین سفرش به ترکیه برای حل اختلافات میان نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق و رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه وساطت کرد که منجر به مذاکرات تلفنی دو طرف شد. شیخ‌الاسلام در ادامه با اشاره به اینکه در ماجرای الانبار نیز با درخواست اسامه‌النجیفی، رئیس پارلمان عراق برای حل مشکلات سیاسی در این کشور رئیس مجلس کشورمان وارد عمل شد، تصریح کرد که در آن برهه نیز دیپلماسی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران برای تلطیف فضای سیاسی عراق وارد عمل شد.

آخرین پیگیری‌ها درباره مرگ دانشجوی ایرانی در نروژ
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به برخی اقدامات صورت‌گرفته در زمینه حادثه فوت دانشجوی ایرانی ساکن در نروژ، گفت: سفیر و سفارتخانه ایران در نروژ این موضوع را پیگیری می‌کنند. مجتبی صدیقی افزود: رایزن ما در سازمان امور دانشجویان هر روز این موضوع را از مسؤولان سفارتخانه پیگیری می‌کند و هنوز خبر جدیدی در این زمینه نیامده است. نادعلی نادی، رئیس اداره امور دانشجویان بورس‌ها و مدارس خارج از کشور وزارت امورخارجه نیز ضمن تاکید بر پیگیری این موضوع از سوی مراجع ذی‌ربط به تسنیم گفت: نروژی‌ها معتقدند دانشجوی ایرانی در نروژ به دلیل فشارهای روحی فوت کرده است. وی با اشاره به برخی اقدامات صورت‌گرفته در این زمینه، گفت: سفارتخانه ایران در نروژ در حال بررسی این موضوع است و این حادثه در حال پیگیری است. «فرشاد گودرزی» دانشجوی دکترای دانشگاه علم و فناوری نروژ(NTNU) حدود یک ماه پیش در این کشور به دلایل نامعلومی فوت کرد.


Page Generated in 0/0065 sec