printlogo


کد خبر: 4995تاریخ: 1393/2/31 00:00
تقویم امروز

بستری شدن حضرت امام خمینی(ره) در بیمارستان (1368 ش)
با آشکار شدن علائم خونریزی در دستگاه گوارش امام خمینی(ره) در بیست و هشتم اردیبهشت 1368، بیماری ایشان که به تازگی عود کرده بود، حادتر شد. در این زمان فعالیت‏های شبانه‏روزی تیم پزشکی ویژه آغاز شد و معظم‌له در 31 اردیبهشت، برای انجام عمل جراحی به بیمارستان انتقال یافتند. پس از انجام عمل جراحی بر دستگاه گوارش ایشان مجالس نیایش در مساجد سراسر کشور برای شفای ایشان برگزار شد و مردم برای سلامتی ایشان دعا کردند. در نهایت در حالی که پزشکان، همه تلاش خود را برای بهبود وضعیت جسمانی حضرت امام به کار بسته بودند، روح بلند و ملکوتی ایشان در شامگاه 13 خرداد 68 به ملکوت اعلی پیوست و عاشقانش را به سوگ نشاند.
آزمایش اولین بمب هیدروژنی آمریکا در جزیره «بی‏کینی» (1954م)
پس از دستیابی ایالات متحده آمریکا به بمب هسته‏ای و به‌کارگیری آن در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در جریان جنگ دوم جهانی و قتل‌عام صدها هزار نفر، این بار در اوایل دهه 1950م دانشمندان آمریکایى برای ساختن بمب هیدروژنی تلاش می‏کردند. قدرت انهدامی این بمب به درجات بیشتر از بمب هسته‏ای بود. آزمایش‏های اولیه این بمب در سال 1952م صورت گرفت اما در 21 مه 1956، اولین بمب هیدروژنی آمریکا در جزیره بی‏کینی واقع در اقیانوس اطلس آزمایش شد. قدرت این بمب برابر با 10 میلیون تن ماده منفجره تی‌ان‌تی بود و انفجار آن، انهدام وسیع و غیرقابل باوری ایجاد کرد. با افشای خبر آزمایش این بمب هیدروژنی، مردم در سراسر عالم به اعتراض علیه آن برخاستند و خواهان جلوگیری از ادامه این آزمایش‏ها شدند. در این میان حتی دانشمندانی نظیر آلبرت اینشتین نیز جهانیان را علیه خطرات مرگبار سلاح‏های هسته‏ای آگاه کردند. هرچند در سال‌های بعد مبارزه برای خلع‌سلاح هسته‏ای در جهان آغاز و قراردادهایی نیز در این زمینه منعقد شد با این حال تولید این سلاح‏ها متوقف نشد و قدرت‏های بزرگ، بدون توجه به تهدیدات این سلاح‏ها برای جامعه بشری به ساخت آن ادامه دادند.
زادروز افلاطون،عالم بزرگ یونان باستان
افلاطون، اندیشمند بزرگ یونان‌باستان چنین روزی در ‌سال ۴۲۷ پیش از میلاد متولد شد. اندیشه‌‏های افلاطون بویژه در زمینه‏ دموکراسی، بیش از هر فیلسوف عهدباستان در شکل گرفتن افکار اندیشمندان قرون جدید و معاصر نفوذ داشته است. اگرچه نتیجه‏ انتخابات چند دهه‏ اخیر در کشورهای مختلف، اندیشمندان معاصر را برآن داشته است که بگویند مشارکت و شناخت، اراده و آزادی عمل رأی‏دهندگان در تمرین دموکراسی اصیل(حکومت مردم) و در نتیجه تحقق آن به‏معنای واقعی کلمه، حتی در کشورهای بسیارپیشرفته هم آن‏طور که باید عملی نشده است. افلاطون، شاگرد سقراط و معلم ارسطو و بنیادگذار آکادمی - مدرسه‏ علوم، فلسفه و ادبیات بود. آثار او به‏صورت گفت‌وشنود(مناظره) است که از میان معروف‏ترینشان به‏ترتیب می‏توان به «جمهوری»، «پوزش» و همچنین «ذات عدالت» اشاره کرد. افلاطون در سال ۳۹۹ق‌م شاهد خودکشی آموزگارش سقراط به حکم دادگاه آتن - محکمه‏ خلق - بود و در این‌باره نوشته است: «سقراط پیشنهاد فرار از آتن را رد کرد و به حکم دادگاه که می‌‏دانست درست نبوده، تسلیم شد و جام زهر را نوشید تا احترام به سیستم‏ قضایی که حفظ حقوق مردم و امنیت و آرامش آنان بر عهده‏ آن است، محفوظ بماند.» این نظر افلاطون که سران دولت‏‌ها باید فیلسوف باشند یا فلسفه بدانند و نیز نخبگان باید دارای یکی از این 3 خصلت؛ هوشمندی(آگاه)، دلیری(شجاع) و زور بازو(نیروی جسمانی، آگاهی از فنون رزمی) باشند تاکنون در هیچ تفسیری رد نشده‏ است. وی برجستگان یک ملت را دو گروه کرده است: مردان عمل و مردان فکر که جامعه باید از هر فرد در جای خود استفاده کند و اگر هر دو شرط در یک یا چندین فرد یک جامعه جمع باشد خوشا به حال آن جامعه. افلاطون روی مدیریت شایسته و استفاده‏ بهینه‏ یک جامعه از دانش، استعداد، لیاقت و مهارت اعضای خود تأکید و سفارش بسیار کرده است. مرگ افلاطون سرانجام در سال ۳۴۷ پیش از میلاد،
در سن 74 سالگی اتفاق افتاد.
 


Page Generated in 0/0052 sec