printlogo


کد خبر: 9463تاریخ: 1393/5/22 00:00
گفت‌وگو با شهین تسلیمی، بازیگر فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»
سینمای دهه 60 به حقیقت نزدیک بود

زهرا قزیلی: شهین تسلیمی که تقریبا یک دهه قبل بازیگری را شروع کرده، بیشتر به واسطه سریال‌های تلویزیو‌نی‌اش شناخته می‌شود. او در سینما هم تجربه بازیگری داشته و در فیلم‌های «طلا و مس»،‌ «یکی می‌خواد باهات حرف بزنه» و «فصل فراموشی فریبا» که هنوز اکران نشده، بازی کرده است. او این روزها فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» را به کارگردانی بهروز افخمی بر پرده سینماها دارد؛‌ فیلمی که در آن نقش خواهر گوهر خیراندیش را بازی ‌کرد و جالب است که به دلیل اشتباه سهوی داوران و عوامل فیلم، در اعلام اسم این بازیگر،‌ نام نعیمه نظام‌دوست (دیگر بازیگر این فیلم) به جای وی در مراسم اختتامیه مطرح شد و در نهایت سیمرغ بهترین نقش مکمل زن به شبنم مقدمی(بازیگر فیلم «امروز») رسید. تسلیمی که حضور در فیلمی به کارگردانی بهروز افخمی را تجربه‌ای بسیار شیرین می‌داند، علاقه‌ای نداشت درباره وقایعی که در جشنواره برایش رخ داد، صحبت کند. فقط به این نکته بسنده کرد: حق من در جشنواره ضایع شد و بعد از پایان جشنواره از مرجان شیرمحمدی شنیدم که چه اشتباهی رخ داده است. به‌شخصه به جشنواره دعوت شدم اما سر کار بودم و نتوانستم حاضر شوم.
***
  شما در میان راه به گروه فیلمبرداری فیلم سینمایی «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» پیوستید. با توجه به اینکه شما نقش خواهر دوقلوی گوهر خیراندیش را برعهده گرفتید، چگونه بازی خود را با بازی ایشان هماهنگ کردید؟
من با خانم شیرمحمدی آشنا بودم، کار مرا پیش از این دیده بودند، در اواسط فیلمبرداری خانم خیراندیش دچار سانحه شد و خانم شیرمحمدی فیلمنامه را تعریف کردند و انتخاب من به سرعت انجام شد. اواسط فیلمبرداری به گروه پیوستم و حتی فرصت برای خرید لباس هم وجود نداشت. من سرکار تلویزیونی بودم اما کاملا اعتماد کردم زیرا با کارهای خانم شیرمحمدی آشنا بودم همچنین آقای افخمی که فیلمساز برجسته‌ای هستند. با کارهای خانم خیراندیش آشنا بودم به همین دلیل سعی کردم بازی‌ام را در راستای بازی خانم خیراندیش جلو ببرم و به بازی ایشان نزدیک شوم تا خللی در کار ایجاد نشود و همراستا با کل داستان حرکت کنم.
پوران عقده‌های درونی دارد
  بدون اینکه فیلمنامه را بخوانید نقش را قبول کردید و بازی خود را همراستا با خانم خیراندیش طراحی کردید که همخوانی لازم را داشته باشد.
شاید این جملات برای خواننده به مفهوم تعریف از خود تلقی شود اما اینگونه نیست. وقتی کاراکتری به من پیشنهاد می‌شود تلاش می‌کنم به نقش نزدیک شوم و در قالب کاراکتر قرار گیرم و با شخصیت ارتباط درستی برقرار کنم. تعاریف خانم شیرمحمدی به‌خوبی مرا راهنمایی کرد که در قالب «پوران»، زنی که عقده‌های درونی در وجودش دارد و به نوعی چشم دیدن زندگی خواهرش را ندارد، قرار گیرم.
مخاطب با شخصیت پوران همذات‌پنداری می‌کند
  تنها کاراکتری که حرف‌های صریح به پرویز می‌گوید پوران است. چقدر از دیالوگ‌هایی که برای پوران در نظر گرفته شده بود بداهه و طراحی خودتان بود؟
تمام دیالوگ‌های پوران به‌خوبی طراحی و نوشته شده بود، اصلا بداهه‌گویی نداشتم و تمام دیالوگ‌ها براساس روحیات پوران نوشته شده بود که به نظرم همانگونه که شما اشاره کردید به‌خوبی نوشته شده بود و با روحیات این کاراکتر کاملا همخوانی داشت. او تنها فردی است که به دلیل عقده‌های درونی‌اش هر آنچه می‌خواهد به پرویز می‌گوید و من هم تلاش کردم به‌گونه‌ای دیالوگ‌ها را بگویم که قابل باور باشد و مخاطب با پوران همذات‌پنداری کند. پیشنهاداتی هم به ذهنم می‌رسید اما به دلیل ضیق وقت ابراز نمی‌کردم. از سوی دیگر دیالوگ‌ها جامع و کامل بود. پوران عقده‌های درونی فراوانی دارد زیرا فرزند ندارد من هم تلاش کردم این جنبه از زندگی پوران را در بازی‌ام پررنگ کنم و دیالوگ‌ها را از سر عقده‌گشایی با پرویز بگویم.
  بعد از سال‌ها فیلمی خانوادگی مورد توجه داوران جشنواره قرار گرفت و مردم هم استقبال خوبی از این فیلم نشان دادند.
مردم مسائل خانوادگی را خیلی بیشتر دوست دارند چون اتفاقاتی که در طول فیلم می‌افتد را در زندگی خود تجربه کرده‌اند و برایشان کاملا ملموس است. اگر نگاهی دقیق به سریال‌های مورد توجه مخاطبان بیندازیم به این امر به درستی پی می‌بریم. سریال‌هایی چون «خانه به دوش» مورد توجه مردم قرار می‌گیرد زیرا مردم روابط و زندگی روزمره خود را در این آثار می‌بینند و برایشان جذاب است. مسائل خانوادگی یک جور طنز هم با خود به همراه دارد که مردم آن را می‌پسندند. همانگونه که ما در زندگی روزمره علاوه بر سختی‌ها و مشقات روزانه رفتارهای طنزآمیزی هم از دیگران می‌بینیم یا از خودمان بروز می‌کند که برای ما و حتما برای دیگران جذاب خواهد بود و آن را ممکن است تعریف کنیم. «آذر، شهدخت...» هم از نگاه داوران دور نماند و مورد توجه قرار گرفت که بسیار ارزنده است.
  اگر به خاطر داشته باشید در دهه 60 هم فیلم‌های خانوادگی مورد توجه مخاطبان بود.
به عقیده من فیلم‌های دهه 60 به حقیقت نزدیک‌تر بود. مردم زندگی خود را بر پرده سینما می‌دیدند اما امروز بعضی از روابط را می‌بینند که برایشان مبهم و غیرقابل باور است. مخاطب دوست دارد به او دروغ نگوییم و خودشان و روابط‌شان را بر پرده سینماها ببینند.
مادری سختگیر هستم
  اکثرا در نقش‌هایی که بازی کردید زنان مقتدری را تصویر کرده‌اید. در «آذر، شهدخت....» هم چنین نقشی داشتید. برای دوری از کلیشه از این نوع کاراکترها پرهیز نمی‌کنید؟
کاراکتر اصلی خودم اینگونه است البته در نقش‌هایی که ایفا می‌کنم تلاش می‌کنم بخش‌هایی که نیاز است در وجودم پررنگ شود و برای نزدیک شدن مخاطب به کاراکتر نیاز است را پررنگ می‌کنم. من به‌شخصه در تربیت بچه‌هایم سختگیرم، مهربانی هم داشتم اما ما در دوران کودکی اینگونه بزرگ شدیم که پدرها و مادرها فرزندان خود را لوس نمی‌کردند، من هم با این نوع تربیت بزرگ شدم اما مهربانی هم دارم. نقش‌هایی که پیشنهاد می‌شود از این دست است و من هم تلاش می‌کنم به کاراکتر نزدیک شوم.
  چرا در حوزه سینما فعالیت کمتری نسبت به تلویزیون دارید؟
در خلال کارهای تلویزیونی حتما کارهای سینمایی را هم می‌پذیرم. سریال‌های تلویزیونی زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد و ترجیح می‌دهم برای خودم استرس ایجاد نکنم زیرا هماهنگی بین کارها استرس ایجاد می‌کند اما در طول سریال تلاش کردم فیلم سینمایی قبول کنم. سینما هر زمان که پیش بیاید می‌پذیرم و برایم اهمیت دارد. هم‌اینک که مشغول بازی در سریال «دردسرهای عظیم» و «کیمیا» هستم و تله‌فیلم‌ها را قبول نمی‌کنم.
  درباره نقش‌تان در «دردسرهای عظیم» که قرار است از شبکه 3 سیما پخش شود، بفرمایید.
در سریال «دردسرهای عظیم» نقش صاحبخانه‌ای را بازی می‌کنم که اتاق‌هایش را در اختیار چند خانوار قرار داده و سختگیری‌های خاصی در پرداخت اجاره دارد. جواد عزتی یکی از موجرین است که به دلیل عدم پرداخت اجاره‌بها صاحبخانه را عصبی و ناراحت می‌کند. افراد این خانه در زمان سختی‌ها به داد هم می‌رسند و روابط زیبایی در این سریال وجود دارد که توصیه می‌کنم مخاطبان این سریال را در زمان پخش پیگیری کنند و ببینند. به مخاطبان توصیه می‌کنم «دردسرهای عظیم» را حتما ببینند. آقای مهام و محمدی از تهیه‌کنندگان برجسته سازمان صدا و سیما هستند و کارهایشان مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد. آقای برزو نیک‌نژاد هم با وسواس خاصی کارگردانی کردند. بازیگران این سریال بسیار خوب انتخاب شدند و از سرشناسان و نامداران حوزه بازیگری هستند. کار خانوادگی زیبایی است که ان‌شاءالله مورد توجه قرار گیرد.
  چقدر از زمان تصویربرداری سریال «کیمیا» باقی مانده است؟
من در سریال نقش عمه کیمیا را برعهده دارم که نقش کیمیا را خانم مهراوه شریفی‌نیا بازی می‌کند. در این مجموعه نقش مادری را ایفا می‌کنم که به دلیل حضور فرزندش در کارهای سیاسی دچار آسیب می‌شود. این مجموعه به دلیل نقشی که برایم طراحی شده مادرانه جذابی است که به دلیل اینکه همسرش تیمسار ارتش است، فرزندش در شرایط سیاسی قرار می‌گیرد و دچار آسیب می‌شود. در حال حاضر حدود یک سال و نیم دیگر تصویربرداری مجموعه باقی مانده و به‌تازگی در دارآباد مشغول کار هستیم.
 


Page Generated in 0/0125 sec