printlogo


کد خبر: 9486تاریخ: 1393/5/22 00:00
جدیدترین اظهارات رئیس‌جمهور علیه منتقدان انتقادات گسترده‌ای در پی داشت
امان از این ادبیات

گروه سیاسی: «به جهنم» دردسرساز شد. خطاب روز دوشنبه حسن روحانی در جمع سفرا و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور که در آن منتقدان مذاکرات هسته‌ای را عده‌ای بزدل نامیده و آنها را به جهنم دعوت کرده بود؛ با واکنش گسترده طیف‌های مختلف سیاسی مواجه شد. به گزارش «وطن امروز»، این اظهارات روحانی که به اعتقاد غالب ناظران سیاسی، توهین به طیف وسیع منتقدان محسوب می‌شود برخلاف دیگر اظهارات وی حتی استقبال حامیان دولت را نیز در پی نداشت و آنها نماینده خود را در راس قوه مجریه تنها گذاشتند. روحانی در حالی منتقدان مذاکرات هسته‌ای را ترسو و بزدل خطاب کرد که تاکنون هیچ پاسخ منطقی و مستدل از سوی دولت و حامیان وی در برابر انتقادات فنی و وارد منتقدان مذاکرات هسته‌ای داده نشده است. از سوی دیگر جامعه منتقدان مذاکرات هسته‌ای طیف گسترده‌ای از جناح‌های مختلف سیاسی، نمایندگان مجلس، اساتید دانشگاه و همچنین مراجع عظام تقلید را شامل می‌شود که متاسفانه ادبیات نادرستی در قبال آنها به کار گرفته شد. اگرچه کلام رئیس‌جمهور در «بزدل» و «ترسو» خطاب قرار دادن منتقدان مذاکرات هسته‌ای و دعوت منتقدان «به جهنم» با ابهاماتی همراه بود اما اظهارات دیروز محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان، مخاطبان اظهارات رئیس‌جمهور را به صورت کاملا مصداقی مشخص کرد. گودرزی در نخستین گردهمایی سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه جوانان در این‌باره اظهار داشت: کسانی که از حاشیه تحریم‌ها سود می‌برند، مخالف برداشتن تحریم‌ها هستند، به همین دلیل بر حساسیت‌های مردم دست می‌گذارند و فقط کارشان مخالفت است؛ این افراد همان دلواپسان هستند و با بیان هر مطلبی، سرد می‌شوند. گودرزی با اشاره به سخنان روز دوشنبه رئیس‌جمهور در جمع سفرا و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور، عنوان کرد: همگان دیدیم که رئیس‌جمهور چه نهیبی به این افراد که همان دلواپسان هستند، زد. اظهارات وزیر ورزش در حقیقت مهر تاییدی بر تذکر جامعه منتقدان دولت یازدهم مبنی بر ادبیات ناروای این دولت با مخالفان است اما در میان انتقادات صورت‌گرفته به اظهارات روحانی، واکنش مجلس شورای اسلامی قابل توجه بود. به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد در نشست علنی دیروز مجلس در نطق میان‌دستور در سخنانی گفت: رهبر معظم انقلاب با جملاتی با قریب به این مضمون فرمودند اگر ما اینجا آرام نشسته‌ایم برای این دغدغه‌ها و نگرانی‌های شماست، سپس به تحلیل مسائل پرداختند.
ابوترابی‌فرد خطاب به مسؤولان ارشد نظام گفت: مسؤولان ارشد نظام بدانند اگر این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها نبود قطعاً شما از آرامش لازم برخوردار نبودید. این دغدغه‌ها و نگرانی را به‌عنوان سرمایه ببینید و با ادبیاتی که شایسته مسؤولان ارشد نظام نیست واژه‌های با تکفیر و واژه‌هایی که انتظار نمی‌رود در ادبیات سیاسی یک نظام اسلامی و دولت مبتنی بر اخلاق و تدبیر مشاهده شود، نباید منتقدین را از شجاعت در گفتار باز نداریم.
 منتقدان مذاکرات هسته‌ای بزدل نیستند
 احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در نطق میان‌دستور خود در صحن علنی مجلس خطاب به رئیس‌جمهور با بیان اینکه «شما در برابر منتقدان در مذاکرات هسته‌ای،حرف  از بزدلی و به جهنم می‌زنید»، گفت: نه هرکس که منتقد روند مذاکرات هسته‌ای باشد، بزدل سیاسی است و نه هرکس که شیفته آن بود، شیردل انقلابی. وی سیاست خارجی را میدان توفیق نسبی دولت دانست و تصریح کرد: بنده معتقدم اینگونه سخن گفتن در شأن رئیس‌جمهور نیست. در شهرکرد رسانه‌ها را ملامت کردید که چرا وقتی یک نفر از یک گوشه‌ای به هر دلیلی حرفی می‌زند، همه آن را نقد می‌کنند که لازم است در اینجا به شما بگویم جناب آقای روحانی، اگر رسانه‌ها گزارش نماینده ملت و ناظر منتخب مجلس در شورای پول و اعتبار و نیز حکم مرجع قانونی درباره امر مهمی که با امنیت غذایی ملت گره خورده است، منعکس نکنند، شما می‌توانید بازهم از گردش آزاد اطلاعات در دولت خود سخن بگویید؟ آیا دانستن حق مردم نیست؟ ابوالفضل ابوترابی، نماینده نجف‌آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی هم  دیروز در نطق میان دستور خود در صحن علنی با درخواست از رئیس‌جمهور نسبت به افزایش تحمل خود در برابر مخالفان تاکید کرد اطلاق لفظ «بزدل» به منتقدان بار کیفری دارد. وی اظهار داشت: جناب آقای رئیس‌جمهور! شما حقوقدان هستید و می‌دانید که اطلاق لفظ «بزدلان» بار کیفری دارد. قاسم جعفری، نماینده مردم بجنورد در مجلس نیز  در نطق میان‌‌دستور با ابراز تأسف از اینکه مجبور است بخشی از وقت نطق خود را به جای پرداختن به مشکلات حوزه انتخابیه، به بازخوانی ادبیات رئیس‌جمهور اختصاص دهد، تصریح کرد: امروز، مشخص شد که همه منتقدان منصف جزو فراکسیون «جهنمیان» هستند. وی اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور! شما دومین مقام قانونی کشور هستید و باید نقش پدرگونه نسبت به همه اقشار داشته باشید. وی ادامه داد:‌ به کارگیری تعابیر «کم‌سواد»، «بزدلان»، «به جهنم» و... حیات طیبه را برای ملت ما رقم نمی‌زند. جعفری تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور! یادتان هست که گفتید من حقوقدان هستم و نه سرهنگ؛ اکنون قانونمداری را به دیگران بیاموزید.
«به جهنم»، جلسه مجلس را غیرعلنی کرد
ادبیات حسن روحانی با منتقدان که این‌بار با جهشی غیرقابل پیش‌بینی همراه بود تا حدی مورد اعتراض طیف‌های مختلف قرار گرفت که باعث شد جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی به جلسه غیرعلنی تبدیل شود. حسین حاجی‌دلیگانی، نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیات جلسه غیرعلنی دیروز مجلس که پس از جلسه علنی نوبت صبح مجلس برگزار  شد به تسنیم گفت: قرار است در این جلسه تعدادی از نمایندگان مردم در خانه ملت درباره سخنان اخیر رئیس‌جمهور که سخنان تندی نسبت به منتقدان روند مذاکرات ژنو داشته، سخنرانی کنند. وی افزود: حدود 200 تن از نمایندگان مجلس درخواستی از هیات‌رئیسه پیرامون بررسی علل سخنان رئیس‌جمهور در یک جلسه غیرعلنی را داشتند که حدود 70 تا 80 تن از آنها برای سخنرانی در این جلسه غیرعلنی ثبت‌نام کردند.
محتوای جلسه غیر علنی
روح‌الله حسینیان، نماینده مردم تهران هم اینگونه سخنان را توهین به نمایندگان مجلس عنوان و تاکید کرد در صورت تصمیم هیات رئیسه در این‌باره به رئیس‌جمهور تذکر داده خواهد شد. به گزارش فارس، حسینیان در حاشیه جلسه علنی دیروز و پس از پایان جلسه غیرعلنی خانه ملت در تشریح جزئیات این جلسه اظهار داشت: امروز در نامه‌ای خواستیم در واکنش به اظهارات رئیس‌‌جمهور جلسه غیرعلنی برگزار شود.
وی با بیان اینکه پس از نامه نمایندگان، هیأت رئیسه با برگزاری این جلسه موافقت کرد، افزود: عده‌ای از نمایندگان در این جلسه صحبت کرده و انتقادات خود را از سخنان رئیس‌جمهور در جمع سفرا بیان کردند. نماینده تهران در پاسخ به این سوال که قرار است در انتهای این جلسه چه تصمیمی اتخاذ شود، گفت: به نظر می‌رسد هیأت رئیسه اینگونه تصمیم می‌گیرد که به رئیس‌جمهور تذکر داده شود، در واقع باید از سخنانی که باعث تنش در جامعه شده و توهین به نخبگان است، پرهیز کنند. نماینده تهران در بیان جزئیات بیشتری از جلسه غیرعلنی دیروز خانه ملت، گفت: در این جلسه تذکراتی داده شد مبنی بر اینکه مقام ریاست‌جمهوری مطابق قانون اساسی مقام دوم کشور است، حرمت امامزاده را باید متولی نگه دارد، اگر قرار باشد رئیس‌جمهور در واکنش به مخالفان و منتقدان خود این  الفاظ را  به‌کار ببرد، قطعا جایگاه رئیس‌جمهور تضعیف خواهد شد. وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور باید در بیان گفته‌های خود برخی مسائل را مراعات کند، تصریح کرد: چنین مباحثی در واقع یک نوع بدعت است زیرا هیچ دولتی تاکنون با مخالفان و منتقدانش اینگونه رفتار نکرده است که از منتقدان بخواهد به جهنم بروند. جعفر قادری، نماینده مردم شیراز نیز  درباره جلسه غیرعلنی دیروز برای بررسی اظهارات اخیر رئیس‌جمهور به مهر گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد صحبت‌های رئیس‌جمهور قابل دفاع و قابل قبول نیست و باید هر کس در هر جایگاهی شأن جایگاه خود را حفظ کند.
سانسور سخنان روحانی در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری
پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری اظهارات روز دوشنبه حسن روحانی در جمع سفرا و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور  را سانسور کرد. به گزارش «وطن امروز»، پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری تندترین بخش از سخنان وی را که خطاب به منتقدان مذاکرات هسته‌ای گفته بود، «خب به جهنم بروید یک جای گرم پیدا کنید» حذف کرد. پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری این قسمت از سخنان روحانی را به این شکل منتشر کرد: «بروید یک جای گرم برای لرزه تن‌تان پیدا کنید».
نکته جالب دیگر اینکه حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور هم درباره ادبیات روحانی گفت:  به نظر بنده رئیس‌جمهور عصبانی نبود ولی صریح بود.

 


Page Generated in 0/0065 sec