اخبار

سود برجام در جیب پژوی فرانسه
گروه خودروسازی پژو سیتروئن فرانسه اعلام کرد، افزایش فروش خودروهای برند پژو در ایران و ادامه ترمیم بازار خودروی اروپا موجب شد این شرکت بهترین عملکرد سالانه خود از سال ۲۰۱۰ تاکنون را به ثبت برساند. به گزارش تسنیم، گروه خودروسازی پژو سیتروئن فرانسه اعلام کرد، افزایش فروش خودروهای برند پژو در ایران و ادامه ترمیم بازار خودروی اروپا موجب شده میزان تحویل جهانی خودروهای این شرکت در سال گذشته میلادی 8/5 درصد افزایش پیدا کند. این شرکت با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، حجم فروش جهانی خودروهای پژو سیتروئن نسبت به 972/2 میلیون دستگاه در سال 2015، افزایش یافته و به 146/3 میلیون دستگاه رسیده است. میزان فروش خودروهای پژو سیتروئن در اروپا 56/3 درصد و در خاورمیانه و شمال آفریقا 8/112 درصد رشد داشته که ناشی از لغو تحریم‌های ایران و افزایش فروش در این کشور بوده است. آمار رشد فروش این شرکت در بازار ایران نشان می‌دهد برنده اصلی شراکت جدید خودروسازان با شریک بدقول فرانسوی، پژو است و آنها همچنان اولویت خود را فروش محصولات در بازار ایران می‌دانند تا از این طریق ضررهای گذشته خود را جبران کنند.


رکود مسکن عمیق‌تر شد
کاهش عرضه مسکن در کشور در آینده نزدیک می‌تواند باعث ورود سوداگران به این بخش شده و زمینه افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها را فراهم آورند. حسن محتشم، رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران با بیان اینکه سیاست‌های انقباضی دولت یازدهم بخش مسکن را دچار رکود عمیقی کرده است به تسنیم گفت: مسکن کشور چند ماه پیش از استقرار دولت یازدهم با بیش از 70 درصد افزایش قیمت نسبت به چند ماه قبل از آن (در ماه‌های ابتدایی سال‌های 91 و 92 روبه‌رو شده بود. محتشم با بیان اینکه مسکن کشور همیشه افزایش قیمت سینوسی داشته است، تصریح کرد: زمانی که دولت یازدهم آغاز به کار کرد تورم به مرز 40 درصد رسیده بود که برای اقتصاد کشور مضر بود، به همین دلیل دولت سیاست انقباضی را در پیش گرفت که به سبب این سیاست بخش مسکن بیشترین آسیب را دید. وی با هشدار نسبت به منفی شدن بیش از پیش رشد بخش مسکن اضافه کرد: با توجه به سیاست انقباضی و همچنین نبود یک برنامه مشخص در بخش مسکن، نمی‌توان به مثبت شدن این بخش در سال آینده نیز امیدوار بود. گفتنی است، در دولت یازدهم نرخ رشد مسکن در سال 92، منفی 2/5 درصد، سال 93 منفی 1/16 درصد، سال 94 منفی 5/13 درصد و 6 ماهه 95 هم منفی 7/9 درصد بوده است.


نقدینگی؛ 1162هزار میلیارد تومان
گروه اقتصادی: بانک مرکزی تازه‌ترین گزارش از گزیده‌های آماری برای آبان امسال را اعلام کرد که بر این اساس نقدینگی با رشد 2/14 درصدی نسبت به اسفند پارسال به رقم هزار و ۱۶۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. براساس گزارش‌های بانک مرکزی از ترازنامه شبکه بانکی، میزان نقدینگی در پایان سال گذشته از حدود ۱۰۱۷ هزار میلیارد تومان و در مدت ۸ ماه به ۱۱۶۲ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ این رقم نسبت به آبان‌ماه پارسال ۲۸ درصد رشد دارد. جزئیات تشکیل دهنده نقدینگی نشان‌دهنده آن است که حدود ۱۰۱۰ هزار میلیارد تومان آن متعلق به سپرده‌های بانکی است که نسبت به اسفند پارسال تا 9/14 درصد افزایش یافته است. همچنین حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان دیگر از نقدینگی را پول تشکیل داده که تا 5/9 درصد افزایش دارد. براساس این گزارش، دارایی‌های خارجی با 4/4 درصد کاهش به 3/3363 هزار میلیارد ریال، حجم اسکناس و مسکوک به رقم 8/67 هزار میلیارد ریال و جمع کل دارایی‌های بانک مرکزی به ۵۱۶۳ هزار میلیارد ریال رسید. از سوی دیگر سپرده بانک‌ها و موسسات اعتباری با 1/17 درصد رشد به 2/1260 میلیارد ریال رسید و سپرده‌های بخش دولتی نیز به میزان 9/355 هزار میلیارد ریال بالغ شد که 3/5 درصد رشد نشان می‌دهد. میزان کل بدهی‌های بانک مرکزی هم بالغ بر ۵۱۶۳ هزار میلیارد ریال است که 5/4 درصد رشد یافته است. میزان بدهی‌های ارزی بانک مرکزی با ۵ درصد کاهش به 2/1486 هزار میلیارد ریال رسید. جمع کل دارایی‌های بانک مرکزی در پایان آبان امسال عدد 5/5155 هزار میلیارد ریال بود که نشان‌دهنده 6/4 درصد رشد نسبت به پایان اسفند پارسال است.