نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با «وطن امروز» درباره عملکرد دستگاه دیپلماسی در قبال گستاخی‌های اخیر هلند:
وزارت خارجه مجرم است
احتمال فراخواندن ظریف به مجلس به خاطر سرقت اسناد محرمانه از دفتر حقوقی ایران در لاهه

گروه سیاسی: اعتراض‌ها نسبت به رفتار منفعلانه وزارت امور خارجه در قبال هلند بالا گرفته است. به اعتقاد برخی نمایندگان، سکوت اولیه دستگاه دیپلماسی در قبال اخراج 2 دیپلمات ایرانی و ابراز بی‌اطلاعی از موضوع(!) به نحوی پذیرش اتهامات وارد شده از سوی هلند است. برخی دیگر نیز می‌گویند اگر در زمان مشخص شدن هویت کلاهی، وزارت امور خارجه فعالانه وارد می‌شد و از هلند به خاطر اعطای پناهندگی 30 ساله به عامل بزرگ‌ترین عملیات تروریستی تاریخ انقلاب شکایت می‌کرد آنگاه شاهد اقدامات پیش‌دستانه هلند‌ی‌ها و اخراج 2 دیپلمات ایرانی نبودیم؛ اقداماتی که البته به طرق دیگر از سوی دیگر کشورهای اروپایی نیز مشاهده شد. بازداشت دیپلمات ایرانی شاغل در سفارت ایران در اتریش که در یک همراهی کامل میان کشورهای آلمان، بلژیک، اتریش و فرانسه انجام شد نمونه دیگر اقدامات پیش‌دستانه اروپا علیه ایران برای فرار از پاسخگویی نسبت به رسوایی هلند در ماجرای کلاهی است.  اما انتقادات به عملکرد دستگاه دیپلماسی در ماجرای هلند تنها به موضوع اخراج دیپلمات‌‌های ایرانی محدود نمی‌شود. ماجرای سرقت اسناد محرمانه حقوقی ایران از دفتر حقوقی ایران در لاهه نیز از دیگر موضوعات محل بحث است. رفتار وزارت امور خارجه در این‌باره شفاف نیست. نمایندگان مجلس می‌گویند دولت مخفی‌کاری می‌کند و سعی دارد موضوع در افکار عمومی فراموش شود. سطح انتقادات تا حدی است که موضوع سوال از ظریف در صحن مجلس درباره سرقت اسناد ایران در لاهه نیز مطرح شده است. در همین رابطه، سیدحسین نقوی‌حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز»، با اشاره به اخراج 2 دیپلمات ایرانی از هلند گفت: در ماجرای اخراج دیپلمات‌‌های ایرانی، انفعال و برخورد ضعیف دستگاه دیپلماسی جای نقد جدی دارد. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اتهام‌زنی دولت هلند علیه جمهوری اسلامی گفت: اینکه شخصی در جایی به قتل رسیده است چه ربطی به جمهوری اسلامی دارد؟ چرا باید سفارتخانه ما در هلند و دستگاه دیپلماسی ما این اتهام را بپذیرد که بعدا هم مجبور به پذیرش توطئه بعدی این اتهام شود؟ نقوی‌حسینی ادامه داد: اینکه دولت هلند 2 نفر از دیپلمات‌‌های ما را از این کشور اخراج کند و ما در مقابل هیچ اعتراضی نکنیم و با دولت هلند ناخواسته هماهنگ باشیم که این دو نفر اخراج شوند و خبر آن نیز جایی درج نشود مفهومی جز پذیرفتن مسؤولیت ندارد. وی با انتقاد شدید از رفتار دستگاه دیپلماسی در مواجهه با هلند گفت: به چه دلیلی جایگاه دستگاه دیپلماسی کشور را مورد اتهام قرار می‌دهید و به نحوی این اتهام را می‌پذیرید؟ وزارت امور خارجه در این موضوع واقعا بد و منفعلانه عمل کرد.
وزارت امور خارجه اتهام را پذیرفته!
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رفتار عجیب وزارت امور خارجه ایران و دولت هلند درباره دیپلمات‌‌های اخراجی گفت: هلندی‌ها به وزارت امور خارجه قول می‌دهند که این موضوع را رسانه‌ای نکنند و در مقابل وزارت امور خارجه نیز این دو نفر را فرامی‌خواند تا موضوع خاتمه پیدا کند؛ خب! وقتی دستگاه دیپلماسی می‌پذیرد و 2 دیپلمات برای خاتمه موضوع از نگاه هلندی‌ها از این کشور خارج می‌شوند، یعنی اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران اتهام وارده از سوی هلند را پذیرفته است! نقوی‌حسینی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی خودش را متهم کرده است، گفت: ای‌کاش آنقدر که آقایان به دشمن اعتماد دارند کمی به دوستان‌شان اعتماد می‌کردند. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تبعات ملی انفعال در مقابل هلند گفت: وزارت امور خارجه با این اقدام در مقابل هلند در پیشگاه همه ملت ایران مجرم است، چراکه جمهوری اسلامی ایران را مورد اتهام قرار داده است.  وی گفت: اگر پلیس هلند اسناد و مدارکی درباره ایران دارد خب! ارائه دهد؛ چرا باید در وزارت امور خارجه و سفارت ما در این زمینه معامله شود و بعدا 2 دیپلمات ما اخراج شوند؟ خب! این یعنی پذیرفتن اتهامات. نقوی‌حسینی با اشاره به حضور فعالانه تروریست‌ها در هلند گفت: هلند 30 سال به یک تروریست پناهندگی داده و کسی مدعی آنها نشده است، آنوقت در مقابل آنها اینگونه مدعی می‌شوند. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به رفتارهای خصمانه دولت‌‌های غربی علیه ایران تصریح کرد: قاعده غربی‌ها این است که وقتی می‌خواهند علیه جمهوری اسلامی ایران اقدامات خصمانه انجام دهند اول یک فضا‌‌سازی دیپلماتیک انجام می‌دهند، مانند همین ماجرای هلند و بعدا اقدام خود را عملی می‌کنند و در حقیقت پشت هر برنامه غرب علیه ایران یک اقدام دیپلماتیک قرار دارد.
درباره سرقت اسناد ایران در لاهه از ظریف سؤال می‌کنیم
حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با اشاره به ماجرای سرقت اسناد محرمانه حقوقی ایران در لاهه گفت: در این رابطه آمادگی داریم از وزیر امور خارجه در مجلس سوال و نتیجه را پیگیری کنیم. وی ادامه داد: در بحث سرقت اسناد حقوقی ایران در لاهه آقایان مخفی‌کاری می‌کنند و فکر می‌کنند اگر چیزی را از مردم ایران مخفی کردند زشتی اتفاق رخ‌داده از بین می‌رود. حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: طبیعتا باید به صورت دقیق مشخص شود که چه چیزی از دفتر حقوقی ایران در لاهه سرقت شده است، بویژه موارد مربوط به اسناد شکایت  8/1 میلیارد دلاری ایران، چرا که همه اینها به حقوق مردم مربوط می‌شود. وی افزود: معمولا تصور می‌شود که موارد اینچنینی به مرور زمان به دست فراموشی سپرده می‌شود؛ در حقیقت زمان را می‌خرند تا با کم شدن حساسیت‌ها به ظن آقایان موضوع فراموش شود.
 

دادستانی آلمان اتهامات ادعایی علیه دیپلمات ایرانی را اعلام کرد
دادستانی آلمان روز چهارشنبه علیه یک دیپلمات ایرانی اتهام‌‌زنی کرد. به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، دادستانی آلمان اعلام کرده است اتهامات این  دیپلمات ایرانی فعالیت به عنوان یک «عامل بیگانه» و «توطئه برای قتل» است. دادستانی فدرال آلمان گفته است این دیپلمات ایرانی به نام «اسد‌الله اسدی» مستقر در وین، پایتخت اتریش مظنون به قرار و مدار با یک زوج بلژیکی اصالتا ایرانی برای حمله به نشست اخیر یک گروه مخالف دولت ایران (منافقین) است. به گزارش فارس، دادستانی آلمان همچنین مدعی شده است این دیپلمات ایرانی به زوج بلژیکی وسیله انفجاری حاوی 500 گرم ماده انفجاری (استون پروکسید) داده است. بر اساس این گزارش، اوایل ماه جاری میلادی  بعد از اینکه زوج یادشده در بلژیک دستگیر شده و مقام‌های این کشور از یافتن یک وسیله انفجاری در خودروی آنها خبر دادند، اسد‌الله اسدی نیز در نزدیکی شهر «آشافنبورگ» در آلمان با حکم قضایی اروپا دستگیر شد.  این در حالی است که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران این اتهام‌ را «طرح شیطانی» و «عملیات فریب» خواند. وزیر امور خارجه ایران در پیام توئیتری گفته بود: «ایران به صراحت هرگونه خشونت و ترور را در هر جایی که باشد محکوم کرده و آمادگی دارد با همه طرف‌های ذی‌نفع برای پرده برداشتن از چیزی که یک طرح شیطانی عملیات فریب است، همکاری کند.» دادستانی آلمان گفته است تحقیقات در این زمینه مانعی در مقابل درخواست استرداد بلژیک برای فرد مظنون نیست. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به سناریوی اخیر در بلژیک گفته بود: «افراد بازداشت شده از اعضای شناخته شده گروهک منافقین هستند و آماده‌ایم با ارائه اسناد لازم در جهت روشن کردن ابعاد واقعی این سناریو همکاری کنیم.» وی با بیان اینکه سناریوی اخیر برای تخریب روابط ایران و اروپا در این مقطع مهم و حساس طراحی و اجرا شده است، یادآور شد: «اسناد و مدارک متقن برای روشن شدن ابعاد ماجرا آماده ارائه است». پیش‌تر بلژیک و اتریش، همزمان با سفر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران به اروپا اعلام کردند 5 نفر از جمله یک دیپلمات ایرانی را به ظن تلاش برای بمب‌گذاری در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس بازداشت کرده‌اند.