اخبار

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشریح کرد
جزئیات بسته حمایت از تولید و اشتغال در دوران تحریم
الزامات و راهکارهای عملیاتی بهبود فضای کسب‌وکار هر فعالیت اقتصادی در دوران تحریم، تدوین شده است. عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به استخراج مشاغل متاثر از دوران تحریم در گفت‌وگو با مهر، با تشریح آخرین وضعیت بسته اختصاصی حمایت از تولید و اشتغال در دوران تحریم گفت: ارزیابی‌های دقیق این است که برخی از رسته فعالیت‌ها در دوران تحریم با رونق روبه‌رو می‌شوند به شرطی که فضای کسب و کار اختصاصی برای این فعالیت‌ها را بخوبی  مدیریت کنیم. منصوری ادامه داد: در این بسته همه رسته فعالیت‌هایی که در دوران تحریم با «رونق» روبه‌رو می‌شوند، رسته فعالیت‌هایی که دچار «رکود» می‌شوند و رسته فعالیت‌هایی که «کمتر تاثیر می‌پذیرند» استخراج شده و برای هر گروه در جهت صیانت از اشتغال و افزایش اشتغال‌پذیری آنها، راهکارهای روشنی ارائه شده است. وی با بیان اینکه این بسته با دستور رئیس جمهور بزودی در دستور کار شورای عالی اشتغال یا هیأت وزیران قرار می‌گیرد، افزود: به عنوان نمونه رسته‌های پایین‌دستی پتروشیمی، پوشاک و مبلمان از جمله رسته‌هایی هستند که در دوران تحریم رونق می‌گیرند که رویکرد مداخله‌ای دولت برای این رسته‌ از فعالیت‌ها، در قالب حمایت از تولید و کاهش هزینه‌ها و همچنین کاهش توجیه اقتصادی قاچاق است. وی اضافه کرد: «حمایت از حفظ و کسب بازارهای داخلی و منطقه‌ای» و «حذف موانع قانونی و مقرراتی موجود برای روان‌سازی کسب و کار» از دیگر اقدامات حمایتی برای این نوع مشاغل است. منصوری افزود: درباره فعالیت‌هایی که دچار رکود می‌شوند مانند لوازم خانگی و صنعت خودرو، برون‌داد این رسته‌ها می‌تواند کاهش تولید و کاهش نیروی کار باشد؛ به همین دلیل رویکرد مداخله‌ای دولت برای این نوع فعالیت‌ها، تثبیت اشتغال موجود و همچنین کنترل تولید داخل است. وی تصریح کرد: طرح و راهکار حمایتی برای رسته فعالیت‌هایی که دچار رکود خواهند شد، «هدایت منابع بیمه بیکاری به حفظ اشتغال و پیشگیری از ریزش نیروی کار» است. معاون وزیر کار، همچنین با اشاره به رویکردهای مداخله‌ای و حمایتی «رسته فعالیت‌هایی که کمتر تاثیر می‌پذیرند» تصریح کرد:
فرش و زعفران از جمله فعالیت‌هایی هستند که تاثیر اندکی از شرایط تحریم می‌گیرند که برون‌داد این رسته‌ها در دوران تحریم، در نهایت تداوم وضع موجود با هزینه مبادلاتی بیشتر است اما برای این دسته از فعالیت‌ها نیز رویکرد ما، حفظ وضع موجود و در پیش گرفتن سیاست حمایتی است. منصوری ادامه داد: راهکار و بسته اشتغالی برای این رسته فعالیت‌ها با محور «تثبیت حضور در بازارهای بین‌المللی»، «تثبیت اشتغال» و «تامین مالی روان‌تر» تدوین شده است. وی تاکید کرد: رسته فعالیت‌های هر 3 گروه را دسته‌بندی کردیم و نحوه رویارویی با هر یک از این رسته‌ها اعم از شناسایی نیاز آنها، اعمال سیاست تعرفه‌ای جدید و تغییر سیاست‌های مالیاتی در این بسته پیشنهاد شده است. وی خاطرنشان کرد: در این شرایط ممکن است کارفرما برای کاهش هزینه‌های خود تعدیل نیروی کار یا خروج نیروی کار از فهرست بیمه را در دستور کار قرار دهد؛ بنابراین در این شرایط با ریزش نیروی کار روبه‌رو می‌شویم. برای جلوگیری از ریزش نیروی کار باید هزینه‌های این واحدها را کاهش دهیم که راهکارهای عملیاتی برای آن پیش‌بینی شده است. منصوری با بیان اینکه کاهش میزان مالیات بر ارزش افزوده و دادن اعتبار مالیاتی به بنگاه‌های کوچک در این بسته پیشنهاد شده است، گفت: نظر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این است که اگر امکان کاهش مالیات بر ارزش افزوده برای واحدها و بنگاه‌های کوچک وجود دارد، سازوکار اجرایی آن فراهم شود، چرا که سهم مالیات این بنگاه‌ها در درآمد مالیاتی کشور بالا نیست.


تهاتر ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی طلبکاران دولت
مدیرعامل بانک صادرات با اشاره به آغاز فرآیند تهاتر ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی بدهی پیمانکاران، دولت، شرکت‌های دولتی و عمومی، بانک‌ها و بانک مرکزی گفت: امیدواریم تا چند هفته آینده کار نهایی شده و اوراق اسناد خزانه برای آن منتشر شود. حجت‌الله صیدی در گفت‌وگو با فارس، درباره تبصره 5 قانون بودجه سال 97 که براساس آن تا سقف 100 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های پیمانکاران، دولت، شرکت‌های دولتی، شرکت‌های عمومی، بانک‌ها و بانک مرکزی تهاتر می‌شود، اظهار داشت:‌ فرم‌هایی به بانک داده شده است که پیمانکاران و دیگر بدهکاران به بانک آن فرم‌ها را پر می‌کنند و پس از بررسی و تایید نهایی، مجموع بدهی‌ها در قالب اوراق اسناد خزانه منتشر می‌شود.