رمزگشایی از اظهارات اخیر رهبر انقلاب درباره تنفر جوانان منطقه از آمریکا و اقدام علیه منافع کاخ سفید
غلط می‌کنند از چشم ایران می‌بینند

گروه سیاسی: آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب صبح روز شنبه 12 آبان با هزاران نفر از دانش‌آموزان و دانشجویان دیدار کردند. رهبر انقلاب در بخشی از سخنان خود در این دیدار به یکی از نمونه‌های نفوذ معنوی و گفتمانی ایران در منطقه که موجب تهدید آمریکایی‌ها علیه ایران شده، اشاره کردند. ایشان در این زمینه فرمودند: «یکی از مظاهر شکست آمریکا این است که نتوانسته بر روحیه استقلال‌طلبی در ملت ما و بر روی جوانان ما اثر بگذارد. شما ببینید، امروز احساسات جوانان و نوجوانان عزیز ما در سراسر کشور احساسات استقلال‌طلبانه است. بعضی‌ها حتی به مبانی دینی هم خیلی پابند نیستند اما نسبت به تسلط بیگانه احساس مقاومت می‌کنند؛ این نشان‌دهنده این است که آمریکا با این همه تبلیغات، با این همه تلاشی که انجام داده است، با این امپراتوری خبری و رسانه‌ای که در دنیا راه انداخته، نتوانسته روی نسل جوان کشور ما اثر بگذارد؛ روحیه مقاومت آنها را و استقلال‌طلبی آنها را نتوانسته ضعیف کند و از بین ببرد. به جد این را من عرض می‌کنم- چون مشاهده می‌کنم- که امروز جوان‌های ما از لحاظ انگیزه ایستادگی و مقاومت، از جوان نسل اول انقلاب اگر جلوتر نباشند عقب‌تر نیستند؛ امروز این را انسان دارد بدرستی مشاهده می‌کند. مخصوص جوان‌های ما هم نیست، این بتدریج در بین جوان‌های کشورهای دیگر هم تا آنجایی که ما اطلاع داریم، رسوخ پیدا کرده؛ بخصوص کشورهای همسایه ما. جوان‌های عزیز مؤمن در کشورهای نزدیک به ما و همسایه ما که انسان حرف‌های آنها را، اقدام‌های آنها را، پیام‌های آنها را می‌بیند، رفتارهای آنها را، احساس می‌کند که روحیه استقلال در آنها زیاد است. البته دشمن -آمریکایی‌ها- بعضی از این چیزها را از چشم ما می‌دانند؛ می‌گویند این به‌خاطر حرکت جوانان ایرانی است. تهدید هم می‌کنند ما را، تهدید می‌کنند که چرا جوان‌های فلان کشور به نیروهای ما حمله کردند؟ یعنی این واقعاً از آن حرف‌های عجیب و غریب [است]! پیغام می‌دهند که جوان‌های فلان کشور همسایه شما اگر چنانچه به نیروهای ما حمله بکنند یا به افراد طرف‌دار ما حمله کنند، ما شما را مقصر می‌دانیم! خب شما غلط می‌کنید ما را مقصر می‌دانید. مردم عراق از شما متنفرند، جوان‌های عراق از شما متنفرند، جوان‌های سوریه از شما متنفرند، جوان‌های لبنان از شما متنفرند، این طرف در شرق، جوان‌های افغانستان از شما آمریکایی‌ها متنفرند، جوان‌های پاکستان از شما آمریکایی‌ها متنفرند، این به ما چه ربطی دارد! از شما متنفرند، ممکن است یک اقدامی هم علیه شما بکنند. بله! این یک واقعیتی است، آمریکایی‌ها چرا درک نمی‌کنند؟ نفرت ملت‌ها از خودشان را چرا نمی‌فهمند، چرا درک نمی‌کنند؟ بد کردید، عمل زشت انجام دادید، سیطره‌جویی کردید به این کشورها، به این مردم اهانت کردید، [لذا] از شما متنفرند. مردم عراق حق دارند از شما متنفر باشند، مردم سوریه حق دارند از شما متنفر باشند، کشورهای دیگر هم همین‌جور».  رهبر انقلاب در این بخش از اظهارات‌شان، تلویحا اشاره کردند که ماجرای حرکت استقلال‌خواهی جوانان منطقه و نگرانی آمریکا از این موضوع و متهم کردن ایران مربوط به کشور عراق است.
اما ماجرا چیست؟
به گزارش «وطن امروز»، ماجرا مربوط به ناآرامی‌های شهریورماه امسال در عراق است. در ساعات پایانی جمعه ۱۶ شهریور 3 خمپاره به منطقه موسوم به منطقه سبز بغداد در نزدیکی سفارت آمریکا اصابت کرد. یک روز بعد یعنی روز شنبه ۱۷ شهریور هم  کنسولگری آمریکا در بصره هدف حمله خمپاره قرار گرفت. البته این حملات هیچ خسارت جانی در پی نداشت.
بلافاصله پس از این 2 حمله، آمریکا انگشت اتهام را به سمت ایران گرفت. کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای ضمن انتقاد از ایران، تهران را مسؤول هر حمله احتمالی در عراق علیه منافع آمریکا دانست. دولت آمریکا هشدار داد که در صورت متوقف نشدن این حملات، قاطعانه به آن واکنش نشان خواهد داد. البته آمریکایی‌ها 2 هفته بعد تازه پروژه خود را برای فشار بر ایران کلید زدند تا با متهم کردن ایران، جمهوری اسلامی را مجبور کنند از نفوذ خود در عراق استفاده کرده و مانع ابراز انزجار گروه‌های عراقی نسبت به آمریکا شود. 30 شهریور هدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مجددا پروژه متهم کردن ایران در ماجرای حمله به سفارت آمریکا در عراق را کلید زد. نائورت گفت: «ایران متهم حمله به مراکز دیپلماتیک ایالات متحده در عراق و مرگ شهروندان آمریکا در این کشور است». وی در ادامه گفت: «ما رژیم ایران را مسؤول حمله به مراکز دیپلماتیک‌مان می‌دانیم. از دید ما ایران همچنان به عنوان عامل بی‌ثبات‌کننده در منطقه است». سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: «اگر یک شهروند آمریکایی جانش را [در حملات ایران در عراق] از دست بدهد، ما ایران را مسؤول آن خواهیم دانست». این اظهارات عجیب سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی مطرح شد که دولت آمریکا یک روز قبل از آن، خبر تعطیلی کنسولگری این کشور در عراق را اعلام کرده بود. به عبارتی آمریکایی‌ها پس از تعطیل کردن کنسولگری خود در بصره، این اتهام را مطرح کردند که دوستان ایران در عراق دست به حمله خمپاره‌ای علیه کنسولگری آمریکا در بصره زده بودند. 7 مهرماه نیز مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا این اتهام را به شکل دیگری مطرح کرد و مدعی شد به جمهوری اسلامی ایران هشدار داده شده مسؤولیت حمله به اماکن دیپلماتیک آمریکا، بر عهده تهران است! وزیر خارجه ایالات متحده در حاشیه دستور تعطیلی موقت کنسولگری آمریکا در بصره عراق، اعلام کرد به جمهوری اسلامی درباره هرگونه آسیب احتمالی به آمریکایی‌ها در عراق هشدار داده است. مایک پمپئو در این‌باره گفت: «به دولت ایران توصیه کردم که بدانند آمریکا آنها را مسؤول مستقیم هرگونه آسیب به آمریکایی‌ها و دیپلمات‌های ایالات متحده در عراق یا هر جای دیگری می‌داند که نیروهای ایران مستقیما یا از طریق شبه‌نظامیان مورد حمایت آنها حضور دارند». وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: «برای ایران روشن کردم که ایالات متحده به هرگونه حمله به آمریکایی‌ها، فورا و به طور مناسب پاسخ خواهد داد».
ماجرای کنسولگری
آمریکایی‌ها در حالی ایران را متهم کردند که نیروهای عراقی نزدیک به تهران عامل حمله به سفارت و کنسولگری آمریکا در خاک عراق هستند که شهریورماه امسال قبل از حمله خمپاره‌ای به سفارت آمریکا در بغداد و کنسولگری این کشور در بصره، اماکن دیپلماتیک ایران در عراق مورد تجاوز قرار گرفته بود. 16 شهریورماه امسال یعنی روز پس از آغاز اعتراضات مشکوکی که از 13 شهریورماه  به بهانه اعتراض به ناکارآمدی دولت حیدرالعبادی در بصره به راه افتاده بود؛ عده‌ای افراد مشکوک به کنسولگری ایران در شهر بصره یورش بردند و ساختمان این مرکز دیپلماتیک را به آتش کشیدند. شدت آتش‌سوزی به گونه‌ای بود که ساختمان کنسولگری ایران در بصره دیگر بلا استفاده شد و چند روز بعد کنسولگری ایران در بصره در یک ساختمان جدید و با حضور قبایل و عشایر و همین‌طور نمایندگان گروه‌های مختلف عراقی آغاز به کار کرد.  یعنی در واقع همان روزی که به کنسولگری ایران در بصره حمله شد و ساختمان این مکان دیپلماتیک ایران به آتش کشیده شد؛ به سفارت آمریکا در بغداد نیز 3 خمپاره شلیک شد و یک روز بعد نیز چند خمپاره به کنسولگری آمریکا در بصره شلیک شد که خسارت این 2 حمله قابل مقایسه با خسارت وارده به کنسولگری ایران در بصره نبوده است. جالب آنکه دولت آمریکا در حالی مدعی شده که دوستان ایران در عراق عامل حمله خمپاره‌ای به سفارت این کشور در بغداد و کنسولگری آمریکایی‌ها در بصره هستند که هیچ سند یا شواهدی در اثبات این ادعا ارائه نکرده است. در مقابل اما منابع امنیتی و همین‌طور برخی رسانه‌ها در عراق فاش کردند که عوامل محرک در ناآرامی‌های بصره از سوی سرکنسول آمریکا در بصره تحریک شده بودند. رسانه‌های عراقی حتی عکس‌های ملاقات‌های عوامل میدانی آشوب‌های بصره با سرکنسول آمریکا در بصره را نیز منتشر کردند تا فاش شود ناآرامی بصره و به آتش کشیده شدن کنسولگری ایران در این شهر، زیر سر چه کسانی بوده است. با این حال اما آمریکایی‌ها هم در سطح بیانیه کاخ سفید و هم توسط وزیر خارجه خود تلاش کردند با متهم کردن ایران به حمایت معنوی از عوامل حمله به سفارتخانه و کنسولگری آمریکا در عراق، تهران را ناچار کنند از نفوذ ایدئولوژیک خود بر جوانان انقلابی عراقی استفاده کرده و مانع ابراز انزجار و نفرت این جوانان مستقل نسبت به نظامیان متجاوز آمریکایی شود. با این وجود اما اظهارات صریح رهبر انقلاب در دیدار اخیر دانش‌آموزان و دانشجویان، به وضوح نشان داد جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها تحت فشار این اتهام و ادعای آمریکایی‌ها قرار نخواهد گرفت، بلکه به واسطه سلطه‌گری و جنایت‌های آمریکایی‌ها در عراق، مطالبات استقلال‌خواهانه جوانان انقلابی عراق را نیز به رسمیت خواهد شناخت.