گزارش

به‌رغم عقب‌نشینی رئیس‌جمهور فرانسه رخ داد
ادامه تظاهرات جلیقه‌زردها
تظاهرات جلیقه‌زردها در فرانسه در حال تبدیل شدن از یک جنبش ملی معیشتی به بزرگ‌‌‌‌‌ترین نهضت ضدحاکمیتی در اروپاست. سه‌شنبه پیش در سومین هفته از تظاهرات در پاریس، مارسی و چند شهر دیگر فرانسه در اعتراض به افزایش بهای سوخت و تغییرات اقتصادی، ادوارد فیلیپ، نخست وزیر فرانسه
با تعویق اجرای فاز اول اصلاحات مزبور شامل افزایش مالیات سوخت به مدت 6 ماه و افزایش بهای گاز و برق به مدت 3 ماه، رسما عقب‌نشینی کرد. با این وجود خشم عمومی فروکش نکرده و جنبش جلیقه‌زردها که طبق آخرین نظرسنجی‌ها حمایت 84 درصدی جامعه فرانسوی را پشت‌سر می‌بیند، قصد دارد مبارزه خود را برای سرنگونی رئیس‌جمهور با تنها 5 درصد مقبولیت عمومی و حزب حاکم «آن مارش» ادامه دهد. با آنکه امانوئل مکرون، وزیر کشور او و مقامات امنیتی فرانسه، این جنبش را به خرابکاری متهم کرده و از  محاکمه دست‌کم 20 تن از همراهان آنها به بهانه‌‌های امنیتی خبر داده‌‌اند اما معترضان همچنین در خیابان‌های پاریس و مارسی هستند. به گزارش  اسپوتنیک، بنژامین کوشی، یکی از رهبران «جلیقه‌زردها» اعلام کرد معترضان شنبه آینده نیز چهارمین اقدام (هفته) برای تجمع را برگزار خواهند کرد و با هشدار به ماموران دولتی تاکید کرد: «چیزی که برای من مهم است این است که این جنبش باید مسالمت‌آمیز و بدون خشونت باشد. تحصن ۵۰۰۰ نفری جلیقه‌‌زردها در میدان کاپیتول می‌توانست نسبت به این تصاویر خشونت‌آمیز تاثیر بیشتری بر مسؤولان دولتی داشته باشد. باید همبستگی و حمایت ۸۵ درصدی فرانسوی‌ها را حفظ کنیم».
به گفته این رهبر مخالفان، عقب‌نشینی دولت مکرون نمایشی است و تعلیق افزایش مالیات سوخت چیزی نیست که معترضان به دنبالش هستند بلکه آنها خواهان «لغو کامل افزایش مالیات سوخت و انرژی هستند» که قرار است از اول ژانویه ۲۰۱۹ اعمال شود. پلیس پاریس تظاهرات 3 هفته اخیر، بویژه اوج درگیری‌‌های خیابانی  معترضان با نیروهای ویژه در روز شنبه گذشته- موسوم به شنبه سیاه-  را که از سوی رسانه‌‌های غربی به «جنگ داخلی» و «انقلاب» تعبیر شد، شدیدترین اعتراضات عمومی سال‌های اخیر در این کشور برآورد کرده است. اما کارشناسان دامنه اعتراضات و میزان خشم عمومی را حتی فراتر از شورش‌‌های جوانان در جریان انقلاب اجتماعی  1968 می‌دانند. علاوه بر این، حتی به‌رغم تسلیم موقت دولت مکرون و نخست‌وزیرش در مقابل خواست مردم، دامنه تظاهرات جلیقه‌زردها در حال سرایت به دیگر اصناف، طبقات و شهرهای فرانسه است به طوری که از روز سه‌شنبه با تعطیلی دست‌کم 100 مدرسه، دانش‌آموزان نیز به این جنبش ضدسرمایه‌داری پیوستند. راننده‌‌های آمبولانس نیز در همبستگی با این جنبش اعلام اعتصاب کرده‌‌‌اند. افکار عمومی زمانی جریحه‌دار شد که فیلم‌های دوربین‌های متصل به لباس‌های پلیس که خشونت‌های اعمال شده را ثبت کرده، به طور عمومی انتشار یافت. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24، جلیقه‌زردها و حامیان اجتماعی آنها از طبقات مختلف در سراسر کشور بسیج شده‌‌ و بویژه در بزرگراه‌ها تجمع کرده‌‌‌اند. حتی  برخی مراکز ذخیره نفت و دست‌کم 75  پمپ سوخت شرکت توتال توسط معترضان محاصره شده‌‌‌ است. این احتمال وجود دارد که جنبش جلیقه‌زردها تبدیل به یک انقلاب تمام عیار ضد ریاست‌جمهوری مکرون و حتی ساختارهای سرمایه‌داری فرانسه شود.

سعودی مجبور به تغییر سیاست در قبال قطر شد
دعوت سلمان از تمیم
گروه بین‌الملل: ملک سلمان، پادشاه سعودی از تمیم بن‌حمد آل‌ثانی، امیر قطر به صورت رسمی برای شرکت در نشست سران شورای همکاری خلیج‌فارس در ریاض دعوت به‌عمل آورده است.
 دوحه، با اعلام این خبر، مشخص نکرده است آیا شیخ تمیم در این نشست شرکت خواهد کرد یا خیر. این در حالی ا‌ست که امیر قطر، دعوت اخیر ریاض از او برای حضور در نشست سران اتحادیه عرب در ظهران را رد کرده بود، چرا که سرویس اطلاعات قطر به اطلاعاتی دست یافته بود مبنی بر اینکه محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی برای ترور شیخ تمیم برنامه‌ریزی می‌‌کند و قصد دارد داعش را مسئول این عملیات معرفی کند.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
طبق این گزارش، سی‌ونهمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس، 9 دسامبر در شهر الدمام (شرق عربستان) برگزار خواهد شد.