تعطیلی دولت آمریکا وارد روز بیست‌و دوم شد
ترامپ: به آنها گفتم بای‌بای!

گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ جلسه با رئیس کنگره آمریکا «نانسی پلوسی» را ترک کرد تا بحران دیگری را در مناسبات احزاب سیاسی و دیوان‌سالاری قدرت در آمریکا کلید بزند. ترامپ یا به قول دموکرات‌ها «مرد شرور» این روزهای کاخ سفید، بیش از هر چیز آمریکا به به اصل خویش یعنی غرب وحشی بازگردانده است. در غرب وحشی پول و اسلحه زمین‌داران بود که همه چیز را تعیین می‌کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و حالا با آنکه از دیدگاه ترامپ و حتی اعضای دموکرات کنگره و سنا ابزارها تغییر کرده‌‌ اما محتوا همان است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. درگیری ترامپ و اعضای کنگره مساله‌ای  است که بعد از شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره انتظار آن می‌رفت. شوک شکست برای ترامپ به اندازه‌ای بوده که او عملا قادر نیست با مرور هر روزه آمارهای اقتصادی، شرایط را به سود خود بچرخاند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. حتی خروج ادوات نظامی آمریکایی از سوریه که از روز گذشته آغاز شده است هم در صدر اخبار نتوانست دعوای دیوار مرزی میان پلوسی و ترامپ را تحت‌الشعاع خود قرار دهد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در حالی عازم مرز جنوبی کشورش با مکزیک می‌شود که نشست چهارشنبه خود با نمایندگان حزب دموکرات‌ را نیمه‌کاره رها کرد. ترامپ روز چهارشنبه ۱۹ دی برای گفت‌وگو درباره بحران سیاسی بر سر بودجه احداث دیوار مرزی با رهبران حزب دموکرات ملاقات داشت اما در میانه گفت‌وگو با عصبانیت جلسه را ترک کرد. او بلافاصله پس از این جلسه در توئیتر خود نوشت: «همین الان جلسه با چاک [شومر] و نانسی [پلوسی] را ترک کردم. وقت تلف‌ کنی محض بود». وی با توصیف این موقعیت افزود: «بهشان گفتم بای‌بای!» چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در مجلس سنا و نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات در این جلسه حاضر بودند. شومر پس از این جلسه نیمه‌تمام درباره رفتار ترامپ گفت: «ما یک بار دیگر شاهد رفتاری آنی از او بودیم، چون به خواسته‌اش نرسید». به گفته او رئیس‌جمهوری آمریکا هنگامی جلسه را ترک کرد که خانم پلوسی به او گفت کنگره بودجه احداث دیوار مرزی را تصویب نخواهد کرد.
22 روز تعطیلی دولت فدرال آمریکا؛ چه کسی پاسخ می‌دهد؟
گفت‌وگوها میان دموکرات‌ها و رئیس‌جمهوری آمریکا در حالی دوباره بی‌نتیجه ماند که تعطیلی بخش‌هایی از دولت فدرال وارد بیستمین و دومین روز خود شده است و امروز رکورد  طولانی‌ترین تعطیلی تاریخ دولت آمریکا را خواهد زد. حدود ۸۰۰ هزار تن از کارمندان وزارتخانه‌های مختلف دولت آمریکا از روز ۲۲ دسامبر سر کار نرفته‌اند و در پی آن حقوق ابتدای ماه ژانویه خود را هم هنوز دریافت نکرده‌اند. اختلاف اصلی میان رهبران دموکرات کنگره و دونالد ترامپ بر سر بودجه 7/5‌میلیارد دلاری احداث دیوار مکزیک است که ترامپ می‌گوید بدون تصویب آن حاضر نیست لایحه بودجه را امضا کند. در همین حال دونالد ترامپ اکنون قصد دارد در چارچوب سفری از پیش برنامه‌ریزی شده به مرز جنوبی آمریکا با مکزیک در ایالت تگزاس برود تا بار دیگر از طرح احداث دیوار دفاع کند. او پیش از این با اندکی انعطاف در برابر مخالفان، پذیرفته بود به جای دیوار بتنی، یک دیوار فولادی در مرز نصب کند تا به این ترتیب آمریکا را از هجوم مهاجران حفظ و به تعبیر خودش از «امنیت و منافع ملی» کشورش دفاع کند. ترامپ سه‌شنبه‌شب گذشته در یک سخنرانی که به طور زنده از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا پخش شد، ضمن تلاش برای متحد کردن هموطنانش در اجرای پروژه دیوار مرزی، گفت مهاجران غیرقانونی «خون آمریکایی‌ها را خواهند ریخت». این رفتار مهاجرستیز ترامپ ریشه‌‌های جامعه‌شناسانه‌ای دارد به طوری که رئیس‌جمهوری آمریکا کشورش را به خشونت علیه مهاجران دعوت می‌کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، جامعه‌ای که با وجود مهاجران شکل گرفته، اکنون رئیس‌جمهوری دارد که همبستگی علیه مهاجران را تبلیغ می‌کند.
رئیس‌جمهور آمریکا به اجلاس اقتصادی داووس نمی‌رود
انشقاق در جبهه غرب به علت مشکلات داخلی کشورهای غربی امری مشهود است به طوری که مقامات فرانسوی به طور بی‌سابقه‌ای پس از جنگ دوم جهانی برای نخستین‌بار ایتالیا را به دخالت در امور خود متهم می‌کنند. این رفتارهای بی‌سابقه در میان رهبران غربی چالش‌‌های جدیدی را برای جبهه غرب ایجاد خواهد کرد که تاثیر مستقیم آن بر کشورهای کوچکی چون مقدونیه خواهد بود که آرزوی ستاره‌‌های ناتو را در سر می‌پرورانند. در میان اعتراضات خروشان عمومی در کشورهای اروپایی و دعوای سیاسی آمریکا، اجلاس اقتصادی داووس بدون حضور ترامپ برگزار خواهد شد. ترامپ گفته است در این اجلاس شرکت نخواهد کرد و علت آن مشکلات دیواری است که دارد! نانسی پلوسی اما گفته است ترامپی که تهدید می‌کند از وضعیت اضطراری برای بودجه دیوار استفاده خواهد کرد، قادر نیست این اقدام را انجام دهد. در این مساله 2 تفسیر از بودجه اضطراری وجود دارد؛ یا پلوسی اشتباه می‌کند یا ترامپ قوانین آمریکا را به اندازه کافی نمی‌داد. اعلام وضعیت اضطراری ملی در آمریکا ضربه بزرگی به اقتصاد این کشور خواهد زد و ترامپ با این مهم از دیدگاه برخی کارشناسان می‌تواند به دموکرات‌‌های تازه وارد کنگره ضربه‌ای جدی وارد کند، چرا که آنها عامل سقوط بورس و ناامنی در آمریکا معرفی می‌شوند. در همین حال با آنکه ترامپ در گفت‌وگو با رسانه افراطی فاکس گفته است قانون درباره اعلام وضعیت اضطراری ملی، اشارات مشخصی دارد اما دموکرات‌‌های کنگره هم بعید نمی‌دانند بتوانند با توجه به رفتار‌‌های آنی رئیس‌جمهوری آمریکا از این به هم ریختگی برای زیر سوال بردن سیاست‌‌های او استفاده کنند؛ سیاست‌‌هایی که ضمن تنش میان آمریکا و متحدان سیاسی و اقتصادی‌‌‌‌اش، چالش‌‌هایی جدی را درون این کشور ایجاد کرده است.