اخبار

روسیه: بی‌بی‌سی حامی داعش است
نهاد ناظر بر رسانه‌ها در فدراسیون روسیه، بنگاه خبرپراکنی سلطنتی بریتانیا را به حمایت از گروه تروریستی داعش متهم کرد. «روسکامنادزور» در اطلاعیه‌ای آورده است: «اطلاعاتی در پایگاه اینترنتی بی‌بی‌سی به زبان روسی وجود دارد که در واقع دستورالعمل سازمان‌‌های تروریستی ازجمله بخش‌‌‌هایی از سخنان ابوبکر البغدادی، سرکرده گروه تروریستی داعش محسوب می‌شود؛ کارشناسان ما به دقت در حال بررسی این اطلاعات هستند».
این سازمان روسی مسؤول رصد ارتباطات جمعی همچنین در نامه‌ای به شرکت «بریتیش تلویژن» که برنامه‌‌های تلویزیونی بی‌بی‌سی را در روسیه پخش می‌کند مهلت داده تا ثابت کنند قوانین رسانه‌ای کشور میزبان را زیر پا نگذاشته است.
اگرچه این نخستین‌بار نیست که شبکه‌‌های داخلی و خارجی بی‌بی‌سی به حمایت از تروریست‌های تکفیری- که این شبکه آنها را بسادگی «ستیزه‌جو» یا «مبارز» قلمداد می‌کند نه تروریست- متهم به حمایت از داعش، جبهه‌النصره و شاخه اصلی القاعده می‌شوند اما در این مورد خاص پای جنگ رسانه‌ای میان روس‌ها و انگلیسی‌ها نیز در میان است به طوری که «روسکامنادزور» نیز در بیانیه‌اش به آن اذعان داشته است. تنها چند روز پس از اینکه نهاد بریتانیایی ناظر بر رسانه بشدت شبکه آرتی (راشاتودی) متعلق به روسیه را تحت فشار قرار داد و از احتمال لغو فعالیت دفتر آن و همچنین پخش برنامه‌هایش در بریتانیا سخن گفت، همتای روسی «آفکام» یعنی سازمان نظارت بر ارتباطات جمعی روسیه اعلام کرد که تحقیقات درباره عملکرد بخش روسی بی‌بی‌سی آغاز می‌شود. در بیانیه «روسکامنادزور» نیز مشخصا اشاره شده که تصمیم مزبور در واکنش به اقدامات سازمان تنظیم مقررات رسانه‌ای و ارتباطات انگلیس گرفته شده که نمایندگی شبکه راشاتودی و خبرگزاری اسپوتنیک را به نقض مقررات بریتانیا متهم کرده است. البته کمتر کسی است از این موضوع بی‌خبر باشد که پس از تحریم شبکه پرس‌تی‌وی در سپهر رسانه‌ای غرب، آرتی یا راشاتودی تنها رسانه مهم شرقی است که زاویه نگاه رسانه‌‌های شرکتی غرب همچون سی‌ان‌ان و بی‌بی‌سی را در پوشش اخبار به چالش کشیده و با نگاه مستقل خود به مسائل جهان به رقیب سرسخت دستگاه تبلیغاتی آنگلوساکسون‌ها تبدیل شده و به همین دلیل آمریکا و انگلیس با آنکه خود را صاحبان دموکراسی و مدعی آزادی رسانه‌ها می‌دانند بشدت نسبت به افشاگری‌‌های این شبکه روسی حساس شده‌‌‌اند. تهدید راشاتودی توسط حاکمیت انگلیس از 2 سال پیش آغاز شد و خردادماه گذشته بود که چند نماینده حزب حاکم محافظه‌کار در مجلس عوام بریتانیا از دولت ترزا می‌ خواستار اعمال محدودیت علیه راشاتودی یا لغو مجوز پخش این شبکه در جزیره شدند.
همزمان ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بود که در مقابل عملکرد بی‌بی‌سی در کشور خود را زیر نظر دارند.


مالزی به ورزشکاران صهیونیست مجوز ورود نمی‌دهد
قرار است مسابقات قهرمانی پاراشنای جهان 2019 در روزهای سوم تا چهاردهم مرداد 1398 در شهر کوچین مالزی برگزار شود. ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی در اظهاراتی در این زمینه با تاکید دوباره بر سیاست مالزی در حمایت از مردم فلسطین گفت: بر اساس این سیاست، مالزی مجوز ورود ورزشکاران اسرائیلی برای حضور در این مسابقات را صادر نمی‌کند. وی تاکید کرد: اگر آنها تصمیم به شرکت در این مسابقات بگیرند اشتباه خواهند کرد. ما به آنها اجازه نمی‌دهیم وارد مالزی شوند و اگر آنها بیایند این یک جرم است.
ماهاتیر محمد در عین حال گفت: ممکن است آنها بخواهند حق میزبانی این مسابقات را از مالزی سلب کنند. اظهارات نخست‌وزیر مالزی پس از آن مطرح شد که برخی رسانه‌ها گزارش‌هایی درباره اعمال فشار صهیونیست‌ها بر مالزی برای دریافت ویزای ورود ورزشکاران این رژیم به این کشور به منظور شرکت در مسابقات پاراشنای جهانی 2019 را مطرح کرده بودند.