کدام بخش از بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم قم با بیشترین واکنش‌‌های داخلی و خارجی مواجه شد؟
احمق‌‌های درجه یک و بی‌اعتباری غرب

گروه سیاسی: بیانات اخیر رهبر حکیم انقلاب در دیدار مردم قم با موجی از واکنش‌‌های بین‌المللی و داخلی مواجه شده است. بیشترین توجه رسانه‌‌های خارجی به آن بخش از سخنان رهبر انقلاب معطوف شده است که برخی سران آمریکا را احمق و دلقک خطاب کردند. در داخل نیز علاوه بر خطاب رهبر انقلاب به مسؤولان آمریکایی، موضوعاتی چون لزوم مقابله با اشرافی‌گری، استفاده از ظرفیت جوانان، بی‌اعتباری آمریکا و اروپا و لزوم حضور فعالانه در فضای مجازی به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است. به گزارش «وطن‌امروز»، خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نوشت: «رهبر عالی ایران روز چهارشنبه مقام‌های آمریکایی را «احمق‌های درجه یک» خواند و رهبران آمریکایی را مورد تمسخر قرار داد در حالی که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا برای پیش بردن موضع سرسختانه کاخ سفید علیه ایران در سفر دوره‌ای در خاورمیانه به سر می‌برد». پایگاه آمریکایی «دیلی بیست» نیز آورده است: «آیت‌الله علی خامنه‌ای یک حمله خارق‌العاده علیه دولت ترامپ انجام داد و گفت «احمق‌های درجه یک» مسؤول سیاست‌گذاری در دولت آمریکا هستند». در خبر خبرگزاری «رویترز» درباره بیانات رهبر انقلاب آمده است: «آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر عالی ایران روز چهارشنبه گفت تحریم‌های آمریکا در حال اعمال فشار بی‌سابقه‌ای بر ایرانی‌ها است اما در عین حال گفت «احمق‌های درجه یک» مسؤول اداره سیاست‌گذاری واشنگتن هستند». برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی از قبیل «عاروتص شوع» هم در بازتاب این سخنرانی، موضع خبرگزاری انگلیسی رویترز را در پیش گرفتند. شبکه راشا تودی گزارش کرد: «آیت‌الله خامنه‌ای رهبر عالی ایران سیاستمداران در واشنگتن را احمق‌ها و دلقک‌های غیرقابل اعتماد خواند و همچنین تاکید کرد سیاست آمریکا در قبال ایران تنها سبب شکوفایی این کشور شده است». چنل‌نیوز آسیا نیز یکی از رسانه‌هایی بود که سخنان رهبر انقلاب را منعکس کرد. در خبر این رسانه آمده است: «رهبر عالی ایران سیاست‌های واشنگتن را احمقانه دانست و گفت آمریکایی‌ها با خوشحالی می‌گویند این تحریم‌ها در تاریخ بی‌سابقه هستند. بله! آنها بی‌سابقه هستند و شکست آمریکایی‌ها نیز در این اتفاق بی‌سابقه خواهد بود». سی‌بی‌اس، رسانه دیگری بود که به سخنان رهبر انقلاب پرداخت و این خبر را با این تیتر که رهبران آمریکا احمق‌‌های درجه یکی هستند، منتشر کرد. در این خبر آمده است نظرات رهبر عالی ایران در روز چهارشنبه منعکس‌کننده تنش‌های گسترده بین ایران و ایالات متحده بود. جروزالم‌پست نیز در خبری این دیدار را رسانه‌ای و سخنان رهبر انقلاب را منتشر کرد. در این خبر سخنان رهبر انقلاب درباره وضعیت معیشتی مردم آورده شده است. بر اساس این خبر، رهبر ایران از دولت خواسته به قشر ضعیف کمک کند. اسپوتنیک هم به این دیدار واکنش نشان داد و سخنان رهبری مبنی بر احمق خواندن سیاستمداران آمریکایی و نقد سیاست‌های واشنگتن را منتشر کرد. در این خبر آمده است که رهبر انقلاب به ضعف آمریکا برای شکست ایران اشاره کرده است. خبرگزاری فرانسه هم این بخش از فرمایش رهبر انقلاب را که گفتند مقامات آمریکایی احمق‌های درجه یک هستند، مورد توجه قرار داد و نوشت: رهبر عالی ایران آمریکایی‌ها را به‌خاطر تصورشان درباره براندازی نظام ایران مورد تمسخر قرار داد. واشنگتن‌پست و آسوشیتدپرس هم بخشی که رهبر انقلاب مقام‌های آمریکا را احمق‌های درجه یک توصیف کردند، مورد توجه قرار دادند. هاآرتص، عرب‌نیوز، دیلی‌استار و العربیه  هم در خبرهای خود به سخنان رهبر معظم انقلاب در میان مردم قم پرداختند.
امروز بیش از هر زمان به مقابله با اشرافی‌گری نیازمندیم
در داخل نیز چهره‌های مختلف سیاسی بویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوهای مختلف بر لزوم پیگیری مطالبات رهبر انقلاب از سوی نهادهای مختلف در کشور تاکید کردند. در همین رابطه، حسن سلیمانی، نماینده مردم صحنه، کنگاور و هرسین  با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در جمع مردم قم، اظهار داشت: نظرات مقام معظم رهبری بر اساس الزامات قانون اساسی و اصل 57 قانون اساسی که قوای کشور از نظر ایشان پیروی می‌کنند، فصل‌الخطاب است.
وی ادامه داد: آن چیزی که مقام معظم رهبری درباره برجام و نحوه ورود و پیامدهای حاصل از آن بیان کردند برای همگان روشن شد و کوتاهی‌‌های صورت‌گرفته در آن توسط مجریان و قانون‌گذارانی بوده که نتوانستند به آن شکلی که باید رفتار کنند. سلیمانی خاطرنشان کرد: این آمریکاست که به ما نیاز دارد و ما از لحاظ مسائل اقتصادی در شرایطی نیستیم که نیازمند آمریکا باشیم و این موضوع قبلا به عنوان اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری پیش‌بینی شده است. نماینده مردم صحنه، کنگاور و هرسین در مجلس شورای اسلامی گفت: طرف‌‌های اروپایی آنچنان که باید و شاید نتوانسته‌اند به تعهدات خود عمل کنند و اگر هم قولی داده‌‌اند فقط در حد حرف بوده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. همچنین محسن بیگلری، نماینده مردم سقز و بانه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ارتباط با اشرافی‌گری برخی مسؤولان اظهار داشت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به مقابله با اشرافی‌گری و نیز ترویج ساده‌زیستی داریم. وی افزود: همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند اشرافی‌گری باید کنار گذاشته شود و ما نیز در تایید فرمایش ایشان می‌گوییم امروز باید بیشتر از همیشه کنار گذاشته شود، چرا که بیشتر مردم ما از قشر پایین جامعه هستند و در سختی و تنگنا زندگی می‌کنند.
دولتمردان با سال‌ها تأخیر به حرف رهبری رسیدند
محمدابراهیم رضایی، نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در رابطه با سخنان مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم راجع به جوان‌گرایی و نگاه به جوانان بیان کرد: با توجه به قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، دولت بتدریج نسبت به جذب نیروهای جوان و باتجربه اقدام کرده است. رضایی اظهار کرد: ظرفیت کشور درباره جوان‌های بااستعداد و توانمند، یک ظرفیت عالی است و کشور در تمام زمینه‌ها می‌تواند از آنها استفاده کند. رضایی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر عدم اعتماد به غرب، بیان کرد: با توجه به عدم اقدام اروپا درباره تعهدات برجامی خود از جمله ایجاد کانال ویژه جهت تبادلات مالی یا همان SPV، دولت هم نسبت به غرب به‌کلی ناامید شده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌ خارجه مجلس اضافه کرد: سفر وزیر امور خارجه به هند کاری بود که باید سال‌ها پیش انجام می‌شد و این اقدام نشان از ناامید شدن دولت از غرب و اروپا در تعهدات بین‌المللی دارد. رضایی درباره صحبت‌های معاون اول رئیس‌جمهور درباره ناامیدی به اقدام عملی اروپا درباره برجام، تصریح کرد: این صحبت‌ها نشان می‌دهد دولتمردان ما پس از چند سال به حرف مقام معظم رهبری رسیده‌اند و جایی برای امیدواری برای ارتباط با غرب نمانده است.
بی‌اعتباری غرب روز به روز آشکارتر می‌شود
حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا نیز در تبیین بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم قم اظهار داشت: فرمایشات مقام معظم رهبری همواره راهگشا بوده و کشور را تا الان به ساحل امن رسانده و خواهد رساند. وی با اشاره به تاکیدات معظم‌له بر مسأله جوان‌گرایی افزود: کشور نیاز دارد که در حوزه مدیریت به دست جوانان خلاق، توانمند و فکور اداره شود، جوانان همان‌گونه که جنگ را اداره کردند امروز هم می‌توانند. رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه بیان داشت: تفکری که 40 سال تلاش خود را کرده امروز قادر نخواهد بود در این شرایط از بحران عبور کند. حجت‌الاسلام حسینی‌کیا به بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب در برخورد با اشرافی‌گری اشاره کرد و گفت: کشور نیاز به سیطره تفکرجهادی دارد که از خودش بگذرد و اشرافیت را کنار بگذارد و بتواند مدیریت داشته باشد و این نیاز امروز جامعه است. داوود محمدی، رئیس کمیسیون اصل 90 هم با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم اظهار کرد: ارتباطات در دنیای امروز نقش بسیار برجسته و انکارناپذیری دارد، بویژه فضای مجازی که فراگیر شده و همه ابعاد رسانه و خبررسانی را در برگرفته است. وی افزود: در شرایط کنونی که با انفجار اخبار و اطلاعات مواجه هستیم، یکی از وظایف وزارت ارتباطات بسترسازی مناسب و امن برای اطلاع‌رسانی است تا بتوانیم با بهره‌گیری از این مزیت در برابر نفوذ مقابله کنیم. رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس همچنین تصریح کرد: همان‌طور که مشاهده می‌کنیم اروپایی‌ها کم‌کم در حال خلف‌وعده هستند؛ این در حالی است که رهبری بر این موضوع تاکید داشتند که آمریکا قابل اعتماد نیست و بعد در ادامه فرمودند به اروپا هم نمی‌شود تکیه کرد و ما می‌بینیم هر چه می‌گذرد صحت این موضوع برای همه آشکار و روشن می‌شود. عبدالرضا عزیزی، نماینده مردم شیروان در مجلس گفت: اروپایی‌ها اهل عمل نیستند و از آمریکا می‌ترسند. عزیزی گفت: اروپایی‌ها در پشت پرده می‌گویند از آمریکا می‌ترسند؛ آنان می‌گویند دوست داریم با ایران کار کنیم اما آمریکا نمی‌گذارد و کاری نیز از دست ما بر نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌آید. وی تصریح کرد: بنابراین ایران نمی‌تواند به کشورهای اروپایی که از خود قدرتی ندارند و به قدرت آمریکا وابسته هستند، تکیه کند.
باید به جای غرب به توان داخلی اتکا کرد
علی‌اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی در رابطه با سخنان چهارشنبه گذشته مقام معظم رهبری به موضوع ادامه‌دار شدن انتظار مسؤولان اجرایی برای تحقق وعده‌های اروپایی‌ها اشاره کرد و افزود: متأسفانه مسؤولان اجرایی به‌رغم اعتراف به‌ وقت‌کشی اروپا و بی‌خاصیت بودن انتظار کشیدن برای ایجاد گشایش از سوی اروپایی‌ها ولی حاضر نیستند این واقعیت‌ها را بپذیرند و همچنان این انتظار را ادامه می‌دهند. نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان تشریح کرد: ما اعتقاد داریم باید به دنبال اتکا به توانمندی‌های داخلی بود و باید راهکارهای قانونی‌ای که در کشور و با اتکا و استفاده از ظرفیت‌های موجود در داخل کشور برای مقابله با تحریم‌هاست هر چه سریع‌تر فعال و اجرایی شود. وی ضمن بیان اینکه باید به‌طور واقعی و با اعتمادبه‌نفس و استفاده از ظرفیت‌های خودمان با تحریم‌ها مقابله کنیم، خاطرنشان کرد: امید داشتن به اروپایی‌ها برای کمک به ما در مقابل تحریم آمریکا امید واهی و توخالی است و قطعاً به سرانجامی نخواهد رسید.
منابع: دانا، ایلنا، دیارآفتاب، عصر اترک، صبح قزوین، مرصاد، کردتودی، چهاربهاران