اخبار

صادرات غیرنفتی ایران  ۴۰ میلیارد دلار شد
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: صادرات غیر نفتی کشورمان در ۱۱ ماه امسال به مرز ۴۰ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال ۷۵ صدم درصد کاهش داشت. به گزارش تسنیم، محمدرضا مودودی افزود: در صادرات غیرنفتی 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال روند رو به رشد داشتیم اما در 11 ماه امسال نسبت به پارسال کاهش داشتیم. وی ادامه داد: بیشترین دلیل کاهش صادرات غیرنفتی ما در این 11 ماه، متوجه میعانات گازی بود زیرا با محدودیت فروش مواجه شد و حدود 37 ونیم درصد اُفت داریم اما در بخش اقلام صنعتی، پتروشیمی و کشاورزی، صادرات‌مان خوب بود و نسبت به مدت مشابه سال پیش حدود 2 درصد و در بخش پتروشیمی 14 درصد رشد داریم. مودودی با بیان اینکه بخشی از مشکلات ناشی از دوگانه شدن مدیریت است، گفت: در چارچوب قوانین باید حرکت کنیم. در بخش صنعتی و معدنی در زمینه صادرات، کمترین مشکل را داریم. وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی در دوره سختی قرار دارد، افزود: از 40‌میلیارد دلار صادرات غیرنفتی، حدود 10‌و نیم میلیارد دلار آن به سامانه نیما برگشته است. سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: امسال به علت نوسانات نرخ ارز، ترافیک و فشار تقاضا را از طرف بخش خصوصی برای ثبت سفارش احساس کردیم و بالغ بر 76 میلیارد دلار تقاضای بی‌سابقه ثبت سفارش داشتیم که از این میزان حدود 46 میلیارد دلار تخصیص ارز شده است و از این میزان حدود 24 میلیارد دلار توسط بانک تامین شده و 10 و نیم میلیارد دلار هم از طریق ارز نیمایی انجام شده است.

تولید نفت ایران افزایش یافت
اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد این سازمان ماه فوریه (بهمن‌ماه) 221 هزار بشکه نفت کاهش تولید داشته و تولید ایران 12 هزار بشکه در روز بیشتر شده و به روزانه 743/2 میلیون بشکه رسیده است. به گزارش فارس، سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام اوپک در جدیدترین گزارش خود به نقل از منابع ثانویه اعلام کرد: تولید نفت ایران در ماه فوریه 2019 برابر با بهمن‌ماه 1397 به 2 میلیون و 743 هزار بشکه در روز رسیده که نسبت به ماه پیش از آن  12 هزار بشکه در روز بیشتر است. بر اساس این گزارش، ایران در ماه ژانویه برابر با دی 97 روزانه 2 میلیون و 731 هزار بشکه نفت تولید کرده است که این رقم در ماه پیش از آن یعنی دسامبر (آذر 97) 2 میلیون و 724 هزار بشکه در روز بوده است. متوسط تولید نفت ایران در سال 2018 برابر با روزانه 3 میلیون و 553 هزار بشکه و در سال 2017 برابر با 3 میلیون و 813 هزار بشکه در روز بوده است.


دبیر شورای عالی فضای مجازی:
هویت در فضای مجازی معتبر می‌شود
دبیر شورای عالی فضای مجازی از تدوین سند هویت معتبر در فضای مجازی خبر داد و گفت: در صورتی که این نظام در کشور حاکم شود کسب و کارهای نوپا توسعه پیدا می‌کند. ابوالحسن فیروزآبادی با بیان اینکه نظام هویت معتبر در فضای مجازی در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار دارد و در چند جلسه نیز مورد بررسی قرار گرفته، گفت: هدف از ایجاد این نظام استقرار زیست‌بوم زیرساخت تعاملات آزادانه، سالم و پویا با رعایت حقوق فردی و اجتماعی در فضای مجازی است. وی ادامه داد: این موضوع که زمینه روابط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فناورانه را بین کاربران فضای مجازی فراهم می‌کند باعث توسعه کسب و کارهای دیجیتال، رسانه‌ها و خدمات اداری دولتی خواهد شد. فیروزآبادی با بیان اینکه در این سند سطوح تأمین اطلاعات هویت دیجیتالی را به تناسب نوع تعامل کاربر، صیانت از حریم شخصی افراد و حقوق عمومی جامعه دیده‌ایم، اضافه کرد: در صورتی که این سند تصویب شود میزان اطلاعاتی که نیاز است یک کاربر به آن دسترسی داشته باشد بر اساس اطلاعات مورد اعتماد ارائه خواهد شد.