اخبار

رئیس کل بانک مرکزی:
مردم روی ارز سرمایه‌گذاری نکنند
آخرین چهارشنبه اردیبهشت شاهد ریزشی بودن قیمت ارز و ثبات سکه بود، ریزشی که همزمان شد با اظهارات عبدالناصر همتی مبنی بر پیشنهاد به مردم برای نخریدن دلار. دیروز هر دلار آمریکا با 300 تومان کاهش نسبت به روز قبل خود در کانال 14 هزار تومان ایستاد. یورو با 300 تومان کاهش 17000 تومان و هر پوند انگلستان با 400 تومان کاهش 19500 تومان فروخته شدند. فعالان بازار بر این باورند که بازار رشد بسیار زیادی را در 2 هفته گذشته داشته است و دیگر کشش رشد بیشتر را ندارد، البته گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر قرار دادن سد کانال
15 هزار تومان برای تحرک بانک مرکزی وجود دارد، این یعنی برای بانک مرکزی بسیار با اهمیت است که قیمت وارد کانال 15 هزار تومان نشود و برای رسیدن به این مهم هم اقدام به تزریق ارز مداخله‌ای در بازار می‌کند. در روز ریزش قیمت دلار، سکه و طلا بدون تغییر بودند، بر این اساس هر سکه بهار آزادی طرح امامی
5 میلیون و 50 هزار تومان، نیم سکه 2 میلیون و 800 هزار تومان و ربع سکه یک میلیون و 800 هزار تومان قیمت‌گذاری شدند. در روز کاهشی بازار ارز، عبدالناصر همتی به مردم پیشنهاد کرد در این بازار سرمایه‌گذاری نکنند. وی در حاشیه جلسه هیات دولت درباره وضعیت نرخ ارز در روزهای آینده، اظهار داشت: نرخ ارز تابع متغیرهای اقتصادی و سیاسی است که از بابت شاخص‌های اقتصادی وضعیت ذخایر ارزی از نظر اسکناس بسیار خوب است. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در شرایط فعلی متغیرهای سیاسی بر نرخ ارز تاثیر می‌گذارد که به هیچ وجه مبنای اقتصادی ندارد، ادامه داد: دشمن هر روز برای بر هم زدن بازار ارز یک شایعه ایجاد می‌کند و نوسان‌گیران نیز در پی سوءاستفاده هستند تا با ایجاد جو روانی نرخ ارز را تحت تاثیر قرار دهند. همتی به مردم توصیه کرد تحت تاثیر جو روانی قرار نگیرند. وی افزود: هفته گذشته دشمن تلاش زیادی را برای بر هم زدن بازار ارز با ایجاد شایعات و تحرکات انجام داد که خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده به هدفش نرسید. وی تاکید کرد: نرخ‌های فعلی در بازار پایدار نیست، هر لحظه ممکن است تغییر کند، بنابراین به مردم عادی توصیه می‌کنیم در این بازار سرمایه‌گذاری نکنند.


وام مسکن روستایی  ۴۰ میلیون تومان
شورای پول و اعتبار در 2 مصوبه، افزایش سقف فردی «تسهیلات یارانه‌ای قابل اعطا بابت بازسای و نوسازی اماکن مسکونی روستایی» به مبلغ ۴۰ میلیون تومان و «تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی» به مبلغ ۵۰ میلیون تومان را تصویب کرد.  وام مسکن روستایی با معرفی متقاضیان به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به بانک‌های عامل قابل پرداخت است. وام قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی نیز با معرفی نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، صندوق اشتغال و کارآفرینی امور ایثارگران و وزارت کار و امور اجتماعی به بانک‌های عامل قابل پرداخت است.

حمایت از تولید با اعتبارات اقتصادنوین
مدیرعامل بانک اقتصادنوین با مرور مهم‌ترین دستاوردهای این بانک در سال 97، حمایت از «رونق تولید ملی» را محور سیاست‌های اعتباری این بانک در سال 98 عنوان کرد. به گزارش روابط عمومی بانک اقتصادنوین، علیرضا بلگوری در این‌باره گفت: گروه اقتصادنوین سیاست‌های اعتباری خود در سال 98 را با محوریت تامین مالی بنگاه‌های تولیدی با استفاده از ابزارهای متنوع و پرداخت تسهیلات خرد و کلان در جهت حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده کالای داخلی تهیه و تدوین کرده است. بلگوری افزود: بانک اقتصادنوین سال گذشته با اولویت قرار دادن اعطای تسهیلات و ایجاد تعهدات در بخش‌های تولیدی صنعت و معدن، با توزیع عادلانه و کارشناسانه، بالغ ‌بر 80 درصد منابع در اختیار خود را در بخش‌های مختلف صنعت تزریق و در مسیر تولید و رونق اقتصادی کشور هدایت کرده است. وی مجموع تسهیلات اعطایی بانک اقتصادنوین به بخش‌های صنعتی و تولیدی کشور را بیش از یکصد هزار میلیارد ریال عنوان کرد. بلگوری حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر سیاست‌های این بانک دانست و گفت: در سال 97، نزدیک به 7 هزار میلیارد ریال از منابع بانک در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفته است.