اولین جلسه دادگاه نجفی به اتهام قتل همسر دومش امروز برگزار می‌شود
وقت محاکمه
گروه اجتماعی: نخستین جلسه محاکمه «محمدعلی نجفی» شهردار اسبق تهران به اتهام قتل «میترا استاد» همسر دومش امروز به‌صورت علنی در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی کشکولی برگزار می‌شود.

به گزارش «وطن‌امروز»، هفتم خرداد امسال قاضی محمد شهریاری از به قتل رسیدن میترا استاد، همسر دوم محمدعلی نجفی، شهردار پیشین تهران در ساختمانی مسکونی در منطقه سعادت‌آباد تهران خبر داد. بررسی‌ها برای شناسایی قاتل توسط ماموران قضایی و انتظامی ادامه داشت تا اینکه عصر همان روز (هفتم خرداد) نجفی با مراجعه به پلیس آگاهی به قتل همسرش اعتراف کرد. نهایتاً علی القاصی‌مهر، دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست پرونده نجفی خبر داد و اتهامات وی را قتل‌ عمد، حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز و ایراد صدمه بدنی عمدی منتهی به جرح (غیرفوتی) اعلام کرد. پرونده پس از صدور کیفرخواست به مجتمع دادگاه‌های کیفری یک استان تهران ارسال و برای رسیدگی به شعبه نهم دادگاه یک کیفری به ریاست قاضی کشکولی ارجاع شد که دادگاه 10 روز به وکلای متهم وقت داد تا پرونده را مطالعه و در صورت وجود نقص یا ایراد اعلام کنند. وکلای نجفی پرونده او را مورد مطالعه قرار دادند و نهایتاً قاضی کشکولی، ساعت 9 صبح روز شنبه 22 تیر (امروز) را برای برگزاری نخستین جلسه دادگاه اعلام کرد.  قاضی کشکولی، رسیدگی به پرونده سعید مرتضوی در ارتباط با تخلفات سازمان تامین اجتماعی، قاتل بنیتا دختربچه 8 ماهه، محمد ثلاث قاتل 3 نفر از ماموران نیروی انتظامی در جنایت خیابان پاسداران و ... را در پرونده کاری خود دارد.
نتیجه دادگاه در گرو مطالبات  اولیای دم
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه‌قضائیه 20 خرداد درباره پرونده نجفی گفته بود: «نگاه ما به این پرونده نگاه به پرونده جنایی و قتل است و درباره سایر پرونده‌های قتل که آثار اجتماعی به همراه داشته رسیدگی‌ها ضمن رعایت دقت از سرعت ویژه برخوردار بوده است و مثال‌های زیادی هم از این دست موارد داریم؛ مثل پرونده‌ قتل امام جمعه شهر کازرون، پرونده قتل بنیتا و پرونده رسیدگی به قتل ماموران نیروی انتظامی در خیابان پاسداران که با سرعت رسیدگی شد. هر جایی که پرونده قتلی بازتاب اجتماعی داشته باشد به آن پرونده در ضمن رعایت دقت با سرعت رسیدگی می‌کنیم. رسیدگی دادسرایی به این پرونده با رویکرد پرونده قتل خانوادگی انجام شده است و کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال شد و دادگاه در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی به آن رسیدگی می‌کند. ما هیچ پیش‌داوری نسبت به این پرونده نداریم و نتیجه پرونده دایر بر مطالبه اولیای دم، اسناد و مدارک، دفاعیات متهم و وکلای او و در نهایت تصمیم هیات قضایی شعبه رسیدگی‌کننده است».
پرونده نجفی نیاز به تحقیقات اضافی نداشت
وکلای نجفی از همان روزهای ابتدایی بررسی قتل میترا استاد در تلاش بودند زمان محاکمه موکل خود را عقب بیندازند، به همین علت این پرونده را دارای ابهامات فراوان دانستند. حتی علیزاده طباطبایی، وکیل نجفی در اظهارنظری عجیب می‌گفت سرعت در صدور کیفرخواست نجفی باورنکردنی است و هیچ پرونده قتلی با این سرعت آماده نشده است. این اظهارات از وکیلی که ادعای تجربه فراوان دارد عجیب بود اما کسانی که این وکیل حاشیه‌ساز را می‌شناسند از اظهارات غیرمنطقی طباطبایی تعجب نکردند. مثال نقض اظهارات این وکیل، محاکمه قاتل امام‌جمعه شهرستان کازرون بود که چند ساعت بعد از حادثه برج آرمیتا رخ داد. قاتل امام‌جمعه کازرون کمتر از 40 روز محاکمه و در 12 تیر به اعدام محکوم شد، در حالی که نجفی بعد از 45 روز هنور محاکمه نشده است! روند 2 پرونده نشان می‌دهد نه تنها روند قضایی نجفی به زیانش نبوده بلکه از نظر زمان و اتلاف وقت پرونده به نفع وی در جریان است و تاکنون همان طور بوده که وکلا می‌خواسته‌اند. نجفی صبح 7 خرداد 98 همسر دوم خود را به قتل رساند و حجت‌الاسلام والمسلمین خرسند، امام جمعه کازرون بامداد 8 خرداد 98 به شهادت رسید اما سرعت رسیدگی به پرونده نجفی نسبت به امام جمعه کازرون بسیار کند پیش می‌رود.  اسماعیلی در چهارمین نشست خبری خود به عنوان سخنگوی قوه‌قضائیه به این انتقاد پاسخ داد و گفت: «سرعت عمل در دستگاه قضایی خاص همه مردم است بویژه در پرونده‌هایی که بازتاب اجتماعی داشته است. هر پرونده‌ای که احساسات و عواطف عمومی را جریحه‌دار کند، صراحتاً اعلام می‌کنیم به این قبیل پرونده‌ها توأم با دقت و رعایت همه موازین قانونی با سرعت و ویژه رسیدگی می‌کنیم و پرونده قتل میترا استاد در زمره این پرونده‌هاست. پرونده از منظر قضایی یک پرونده قتل جنایی خانوادگی و کاملاً روشن است و از بعد قضایی و تحقیقات، همکاران ما در دادسرا با هیچ ابهامی مواجه نبودند؛ هم اقاریر و هم بررسی صحنه جرم و تحقیقات پلیس و پزشکی قانونی انجام شده و به‌قدری روشن است که نیازی به تحقیقات بیشتر نداشت». رئیس کل دادگستری استان تهران افزود: «کسانی که دسترسی به رسانه‌ها دارند از حاشیه‌سازی برای این‌گونه پرونده‌ها اجتناب کنند. ما با رعایت اخلاق و قانون می‌توانیم امنیت روانی را به جامعه برگردانیم. یکی از نمایندگان مجلس تماس گرفت و گفت «از شهود این پرونده تحقیق نشده است»، به او گفتم شاهد یعنی کسی که به‌رأی‌العین صحنه جنایت را به‌چشم خود دیده باشد و احدی ادعا ندارد در صحنه قتل جز قاتل و مقتول فرد ثالثی وجود داشته باشد و بنا نیست شاهد بتراشیم و حاشیه بسازیم».
برادر میترا استاد: رضایت نمی‌دهیم
خانواده مقتول تمایلی به مصاحبه ندارند و برادر میترا ستاد در یکی از گفت‌وگوهای معدود خود اعلام کرد نجفی از وی و خانواده اش رضایت خواسته است. مسعود استاد گفت: دلیل قتل مصاحبه‌ای بود که قرار بود با خواهرم انجام شود. این را که گفته شده خواهرم با یک نهاد امنیتی ارتباط داشته، رد می‌کنم. او با هیچ نهادی ارتباط نداشت. آنها اختلافاتی با هم داشتند اما اصلاً صحبت از جدایی نبود و نخستین بار است که گفته می‌شود قرار بود میترا از آقای نجفی جدا شود. روز قبل از قتل تا 4 صبح من با خواهرم در تماس بودم و او از درگیری‌ای که با شوهرش داشت، به من گفت. فردای آن روز قرار بود برای مصاحبه برود که این قتل اتفاق افتاد و علت قتل به مصاحبه برمی‌گردد. قرار بود روز حادثه خواهرم با یک سایت خبری مصاحبه کند و مسائلی را مطرح کند که همین امر باعث شد خواهرم کشته شود. وی افزود: آقای نجفی شخصاً با من یک ساعت صحبت کردند تا بتوانند رضایت بگیرند اما ما رضایت نمی‌دهیم. خیلی مسائل هست که می‌دانم اما حالا وقت گفتنش نیست و من بعد از صدور حکم درباره آن صحبت خواهم کرد و واقعیت‌هایی را خواهم گفت.حرف پدر و مادر و خواهرزاده‌ام حرف من است و آنچه من تصمیم بگیرم آنها نیز قبول می‌کنند.