چهارگوشه

چین 4 انگلیسی را بازداشت کرد
2 روز پس از آنکه پلیس چین اعلام کرد در عملیات مبارزه با مواد مخدر ۱۶ تبعه خارجی را بازداشت کرده، روز جمعه سفارت انگلیس در پکن از بازداشت ۴ تبعه این کشور در شرق چین خبر داد. مقامات چین و انگلیس هفته گذشته بر سر آشوب‌های اخیر در هنگ‌کنگ اظهارات تندی را علیه یکدیگر رد و بدل کردند و حتی چین، سفیر انگلیس در پکن و انگلیس سفیر چین در لندن را احضار کرد. پکن، لندن را متهم به دخالت در امور داخلی هنگ‌کنگ و دست‌داشتن در آشوب‌های هنگ‌کنگ می‌کند. هنگ‌کنگ سال ۱۹۹۷ از استعمار انگلیس خارج شد و به جمهوری خلق چین پیوست. این منطقه هم‌اکنون تحت فرمول «یک کشور، دو نظام» اداره می‌شود که به موجب آن از استقلال نسبی برخوردار است اما جزئی از خاک کشور چین محسوب می‌شود.

محمود عباس: نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی خود در دومین دوره نشست‌های شورای مشورتی جنبش فتح در رام‌الله در کرانه باختری رود اردن گفت: معامله قرن به پایان رسید و همان‌طور که نشست منامه شکست خورد، این معامله نیز شکست خواهد خورد. این شکست به جهان ثابت کرد انسان فلسطینی بسیار مهم است و نمی‌توان حقوق ملت فلسطین را نادیده گرفت. محمود عباس افزود: طرف آمریکایی پس از آن همه موضع‌گیری‌ها در مساله قدس و به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت اسرائیل، مساله آنروا (قطع کمک به آژانس امداد و اشتغال فلسطینیان) و اتخاذ مواضع ظالمانه دیگر علیه ملت فلسطین، دیگر میانجی سالمی نیست و نمی‌توان به این کشور اعتماد کرد.

پوتین حاضر است زلنسکی را ملاقات کند
رئیس‌جمهوری روسیه می‌گوید پیشنهاد کمدین اوکراینی را که این روزها بر مسند ریاست جمهوری این کشور چند تکه شده قرار دارد برای مذاکره می‌پذیرد. پیش از این ولودیمیر زلنسکی گفته بود باید با حضور فرانسه، آلمان و انگلیس در بلاروس با همتای روس خود دیدار کند. البته ولادیمیر پوتین به جزئیات این پذیرش اشاره‌ای نکرد. پوتین در این باره خاطرنشان کرد: روسیه آماده مذاکره درباره اوکراین در هر فرمت و شکلی است اما باید نشست میان 2 کشور بخوبی تدارک دیده شود و همچنین در کی‌یف دولتی تشکیل شده باشد. پوتین این اظهارات را در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره واکنش او به طرح پیشنهادی رئیس‌جمهوری اوکراین در راستای برگزاری نشستی بین 2 کشور با مشارکت رهبران آلمان، فرانسه، آمریکا و بریتانیا مطرح کرد. پوتین اظهار داشت: ما هرگز هیچ‌یک از فرمت‌های پیشنهاد شده از جمله گسترش فرمت نورماندی برای مذاکرات را رد نکرده‌ایم. وی تصریح کرد: البته فرمت نورماندی و نشست‌ها باید بخوبی تدارک دیده شده باشند و این یک موضوع مسلم است.

کیم بار دیگر رئیس کره‌شمالی شد
رهبر کره‌شمالی طبق قانون اساسی این کشور رسماً ریاست دولت را برعهده گرفت. در قانون اساسی جدید این کشور، کیم جونگ اون به عنوان رئیس کمیسیون امور دولتی حزب، نماینده عالی همه مردم کره شمالی، رئیس دولت و فرمانده کل قوا معرفی شده است. در قانون اساسی قبلی، وی فقط رهبر عالی بود و ریاست همه نیروهای نظامی را برعهده داشت. در قانون قبلی، رئیس دولت کره‌شمالی شخص دیگری بود و از او به عنوان «رئیس پرزیدیوم» - رئیس مجمع عالی خلق - یاد می‌شد، عنوانی که ظاهراً در قانون جدید حذف و در حدود اختیارات کیم گنجانده شده است. ادعا می‌شود قانون اساسی جدید که کیم را در راس دولت قرار می‌دهد، سیاست «اولویت با ارتش» کره‌شمالی را دستخوش تغییر جدی کرده است.

کنگره آمریکا داماد ترامپ را احضار کرد
کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه با گسترش دایره تحقیقات درباره عملکرد رئیس‌جمهور این کشور موافقت کرد. با موافقت این کمیته، بیش از ۱۰ نفر از مقام‌های کنونی و سابق دولت دونالد ترامپ از جمله «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد رئیس‌جمهور آمریکا، برای ادای شهادت به کنگره احضار می‌شوند. «جف سشنز» دادستان سابق، «رود سوسنستین» معاون سابق دادستان، «جان کلی» رئیس دفتر سابق ترامپ و «کوری لواندوفسکی» مدیر ستاد انتخاباتی ترامپ، از جمله دیگر افرادی هستند که برای ادای شهادت، به کمیته قضایی مجلس نمایندگان احضار شده‌اند.