درباره شخصیت‌های فرهنگی و هنری‌ای که سال 98 از دست دادیم
از آنها قاب عکس‏های‌شان را به یادگار داریم
سال 98 چند چهره مهم در حوزه‌های مختلف سینما، تلویزیون، ادبیات و شعر و موسیقی به دیار باقی شتافتند.
 
* حسین آهی
 استاد حسین آهی، فرزند استاد علی آهی، شاعر بزرگ آیینی کشور بود که 2 سال پیش به رحمت خدا رفته بود. او در خانواده‌ای اهل شعر و ادب بود و خودش نیز شاعر و پژوهشگر ادبی شد. او که بیش از 20 تالیف ادبی و پژوهشی به یادگار گذاشته است، عصر هفتم مرداد امسال ما را ترک کرد و همسفر پدر شد.
 
* جمشید مشایخی
او را به عنوان یکی از 5 تن سینمای ایران می‌شناختند؛ شخصیتی مسلط در بازیگری و موقر در ارتباطات و مراوداتش! جمشید مشایخی نقش‌های ماندگاری را در سینمای ایران خلق کرد که شاید مهم‌ترین آنها «کمال‌الملک» بوده باشد که برای آن سیمرغ بلورین جشنواره فجر را نیز دریافت کرد. او سال 85 چهره ماندگار هنر ایران شد. در سال‌های اخیر عزت‌الله انتظامی و داوود رشیدی 2 نفر از آن 5 تن سینما به دیار باقی شتافته بودند و 13 فروردین 98 او نیز به جمع آنها پیوست.
 
* داریوش اسدزاده
 خیلی‌ها او را پیرمرد تلویزیون ایران می‌دانستند؛ او در بین بازیگران از همه سن و سال‏دارتر بود. متولد 1302 که از سال 1322 در تئاتر نصر (تئاتر تهران) شروع به فعالیت کرده بود و آخرین نقشش را سال 97 در فیلم نیوکاسل بازی کرده بود. ماندگارترین نقش او پدربزرگ خانه سبز بود که همه به خاطر داریم. او سوم شهریور امسال از جمع ما رفت.
 
* سید قاسم موسوی‌قهار
 کدام سحرگاه است که برای گرفتن روزه از خواب بیدار شده باشید و صدای مناجات استاد موسوی‌قهار را نشنیده باشید. او همراه تهجدهای رمضانی ایرانیان بود و با «الهی ارحمنی به رحمتک»های او گریه‌ها کرده‌ایم. استاد سیدقاسم موسوی‌قهار، هجدهم آذرماه امسال در 71 سالگی حیات دنیوی را بدرود گفت.
 
* هادی خشروشاهی
 او تاریخدان بود، پژوهشگر بود، اهل ادب و سیاست و عالمی روشنفکر! او را مرد اعتدال می‌دانستند. آیت الله سیدهادی خسروشاهی که سال 1317 در تبریز متولد شده بود، سفیر سابق ایران در واتیکان و رئیس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مصر بود. از او آثار متعدد پژوهشی در حوزه تاریخ و سیاست و ادب به جا مانده است. استاد خسروشاهی 8 اسفند دیده از جهان فرو بست.
 
* پرویز بهرام
 سیمای او را خیلی به خاطر نمی‌آوریم اما صدایش برای ما ماندگار است. پرویز بهرام که در درخونگاه تهران متولد شده بود، از اواخر دهه 20 به دوبلوری رو آورد و صداهای بسیاری از شخصیت‌های سینمایی جهان را از طریق او می‌شناسیم. «ژان وال‏ژان» در بینوایان و «امیرکبیر» در سلطان صاحبقران مرحوم علی حاتمی با صدای پرویز بهرام جاویدان شده‌اند. او ششم خرداد امسال به رحمت خدا رفت.
 
* بهنام صفوی
 یکی از جوانان سرآمد موسیقی پاپ ایران که چند سالی با سرطان دست و پنجه نرم کرد. بهنام صفوی 5 آلبوم موسیقی و تعداد زیادی تک‌آهنگ از خود به جا گذاشت که شاید تیتراژ فیلم سینمایی «اخراجی‌ها»ی او بیش از همه در اذهان ایرانیان مانده باشد. او 23 اردیبهشت ماه دار فانی را وداع گفت.
اما علاوه بر اینها چهره‌های دیگری نیز بودند که در این سال از بین ما رفتند. شهلا ریاحی، ملکه رنجبر، ابراهیم آبادی، علی زندی و سعید نوراللهی از جمع بازیگران، سیدکمال طباطبایی تهیه‌کننده سینما، ناصر احمدی و مهدی علی‌محمدی از گویندگان، احسان اشراقی و خسرو جعفرزاده از اهل شعر و ادب، احد گودرزیانی روزنامه‌نگار، حامد جلالی‌کاشانی و حجت‌الاسلام احمد خسروی از فعالان عرصه رسانه، جمع فرهنگ و هنر ایران را در سال 98 ترک کردند.