رسانه‌های آمریکایی از کمبود شدید مواد بهداشتی بویژه دستمال توالت در این کشور خبر دادند
قحطی همه‌چیز در آمریکا
گروه بین‌الملل: آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا دیروز باز هم افزایش یافت و به 4743 مبتلا و 93 فوتی رسید. این آمار براساس آن چیزی است که دولت آمریکا به صورت رسمی اعلام کرده و به واسطه پنهانکاری گسترده دولت آمریکا در انتشار تلفات واقعی کرونا، استناد چندانی نمی‌توان به آن داشت. 
با این حال آنچه این روزها بیش از همیشه در جامعه غربی بویژه آمریکا به چشم می‌آید، کمبودهای فراوان مواد مورد نیاز مردم در همه حوزه‌ها بویژه بهداشتی است. 
به گزارش «وطن امروز»، اگر تا چندی پیش جایی عنوان می‌شد که در سال 2020 مهم‌ترین دغدغه جوامع غربی «دستمال توالت» می‌شود، نویسنده یا گوینده به توهم یا مصرف مواد روانگردان متهم می‌شد اما در چند روز گذشته فیلمی از زنی میانسال در آمریکا منتشر شد که یک بسته دستمال توالت را زیر پالتوی خود پنهان کرده و همانند جنسی قاچاق آن را به رخ دیگران می‌کشد. شوآف آمریکایی‌ها با دستمال توالت هم پدیده جدیدی است که این روزها بروز کرده و بر اساس آن «برنده» کسی است که دستمال توالت بیشتری جمع کرده باشد. 
جالب اینکه پلیس آمریکا رسما از مردم این کشور خواسته در صورت تمام شدن دستمال توالت به پلیس زنگ نزنند. آنگونه که روزنامه آمریکایی یواس‌ای تودی نوشته است: تماس شهروندان آمریکایی با پلیس آمریکا به خاطر تمام شدن دستمال توالت این روزها افزایش چشمگیری داشته است. پلیس آمریکا اعلام کرده موارد مهم‌تری برای پلیس در مقایسه با تمام شدن دستمال توالت شهروندان آمریکایی وجود دارد. 
یواس‌ای تودی نوشته است: کمبود دستمال توالت بسیار گسترده است؛ هم در فروشگاه‌های بزرگ مانند والمارت و کاستکو و هم در آمازون که به طور شبانه‌روزی کار می‌کند.
فرمانده پلیس نیوپورت آمریکا در واکنش به تماس مردم برای تمام شدن دستمال توالت گفته است: این نیز بگذرد. فقط با 911 تماس نگیرید. ما نمی‌توانیم کاغذ توالت برای شما بیاوریم. 
وخامت اوضاع کمبود دستمال توالت در آمریکا تا جایی پیش رفته که برخی کاربران ایرانی- آمریکایی استفاده از آفتابه ایرانی را به عنوان یکی از راهکارها در نبود دستمال توالت توصیه کرده‌اند. 
کمبود دستمال توالت در کشورهای غربی بویژه آمریکا مورد توجه ویژه رسانه‌های این کشورها قرار گرفته و برخی رسانه‌ها مثل خبرگزاری فرانسه به علل روانشناسی آن پرداخته‌اند. 
این خبرگزاری نوشته است: دستمال توالت نه می‌تواند جلوی سرایت بیماری و عفونت را بگیرد و نه شکم گرسنه را سیر کند و دیگر اینکه چرا مثلا قوطی‌های کنسرو یا دیگر خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها در فروشگاه‌ها تمام نمی‌شود؟ «استیون تیلور» نویسنده کتاب روانشناسی بیماری‌های همه‌گیر معتقد است بسته‌های سفید و قلمبه دستمال توالت، در ذهن افراد به شکل نماد امنیت عمل می‌کند.
وی افزود: مردم فکر می‌کنند برای تأمین امنیت خود و خانواده‌شان، غیر از در خانه ماندن و شستن دست‌های‌شان، باید بالاخره کاری کنند.
 
* گزارش‌های دلهره‌آور از  وخامت اوضاع در آمریکا
سی‌ان‌ان این روزها گزارش‌های جالبی از وخامت اوضاع در پی شیوع کرونا در آمریکا منتشر می‌کند. سایت این شبکه در گزارش دلهره‌آوری نوشت: مقامات بلندپایه رسمی آمریکا اطلاع دادند به اندازه کافی و در حد انبوه تجهیزات پزشکی مانند ماسک، ر‌وپوش پزشکی و دستکش برای مقابله با احتیاجات سیستم بهداشتی و درمانی در مقابله با ویروس کرونا ندارند. به گفته منبع سی‌ان‌ان، مقام‌های رسمی وزارت بهداشت و خدمات اجتماعی در تماسی تلفنی به سران شرکت‌های سازنده تجهیزات بهداشتی گفته‌اند در حد نیاز وسایل حفاظت‌کننده برای پر کردن کمبودهای تدارکات در انبارهای استراتژیک ایالتی و محلی موجود نیست. CNN از تایید این تماس تلفنی از طرف یک مقام رسمی وزارت بهداشت آمریکا خبر داد.
 
* وزیر دفاع آمریکا به قرنطینه رفت
پنتاگون به عنوان وزارت دفاع آمریکا از ابتدای گسترش کرونا در آمریکا تلاش فراوانی را برای پنهانکاری آمار شیوع این بیماری در میان سربازان آمریکایی داشته است. بر اساس آنچه از میان رسانه‌های آمریکایی به بیرون درز کرده، هم‌اکنون طیف گسترده‌ای از نظامیان آمریکایی در قطر و امارات و تعداد کمتری در عربستان و افغانستان به کرونا مبتلا شده‌اند. 
وخامت اوضاع اما به گونه‌ای است که دیروز پنتاگون اعلام کرد «مارک اسپر» وزیر دفاع این کشور و معاونش به ظن اینکه به ویروس کرونا مبتلا شده باشند، تحت قرنطینه قرار گرفتند. پنتاگون افزود: این اقدام در پی اینکه ۱۸ کارمند وزارت دفاع تا امروز به این ویروس مبتلا شده‌اند، انجام شده است.
جالب اینکه وزارت دفاع آمریکا رسما اعلام کرده امکان آزمایش کرونا برای نیروهای آمریکایی در افغانستان فراهم نیست و افراد مشکوک به کرونا صرفا قرنطینه می‌شوند. از سوی دیگر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا شدیدا به اتهامات چین مبنی بر اینکه آمریکا مسبب شیوع کرونای جدید است، اعتراض کرد. پمپئو مدعی شد: اکنون زمان مناسبی برای انتشار اطلاعات گمراه‌کننده و شایعات عجیب و غریب نیست.
 
* خود گویی و خود خندی ترامپ
ترامپ که این روزها بابت نحوه مدیریت کرونا در کشورش بشدت از سوی رسانه‌ها و افکار عمومی آمریکا زیر رگبار انتقادات قرار گرفته، به عملکرد دولت خود در مبارزه با کرونا نمره 10 از 10 داد(!) نمره تمام ترامپ به خود مصداق آن ضرب‌المثل فارسی است که «خودگویی و خودخندی؛ عجب مرد هنرمندی». این روزها مردم آمریکا با کمبود شدید مواد غذایی و بهداشتی مواجهند و قفسه‌های فروشگاه‌های این کشور خالی از هر چیزی حتی دستمال کاغذی و توالت است و در سوی دیگر ترامپ به جای پذیرش وضع موجود به خود نمره کامل می‌دهد.  رئیس‌جمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی کاخ سفید در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه نمره‌ای به واکنش دولتش به بحران همه‌گیر ویروس کرونا می‌دهد، گفت: من امتیاز ۱۰ می‌دهم. ترامپ گفت: فکر می‌کنم عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته‌ام و آن را مدیون این حقیقت هستم که ما از یک کشور بسیار آلوده، به‌رغم حرف‌های همه حتی متخصصان که تاکید داشتند انجام آن بسیار زود است، دوری کردیم. ما در رابطه با چین بسیار زود وارد عمل شدیم و اگر چنین کاری انجام نمی‌دادیم، اکنون شرایط کاملا متفاوتی را در کشورمان داشتیم. ترامپ با اشاره به خدمات مقام‌های درمانی کشورش گفت: من به خودمان و متخصصان‌مان امتیاز کامل می‌دهم و معتقدم متخصصان ما عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند.
رئیس‌جمهوری آمریکا با دفاع از تلاش‌های دولتش گفت: من سیستم منسوخی را از باراک اوباما تحویل گرفتم و ایالات متحده اکنون با افراد فوق‌العاده‌ای کار می‌کند. رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین در پیامی توئیتری ویروس کرونا را ویروس چینی نامید و وعده داد از صنایع آمریکایی حفاظت کند. 
 
* اخبار ضد و نقیض از احتمال برقراری حکومت نظامی در آمریکا
داستان از آنجا شروع شد که شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی از بررسی محرمانه طرح منع عبور و مرور در سراسر آمریکا به عنوان راهی برای مقابله با کرونا در این کشور خبر داد. بر اساس گزارش سی‌ان‌ان، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در حال بررسی اجرای منع رفت و آمد سراسری است که به برخی مشاغل غیرضروری دستور خواهد داد در ساعات مشخصی از روز تعطیل کنند.
انتشار این خبر بازتاب‌های زیادی در جامعه بحران‌زده آمریکا داشت تا جایی که کاخ سفید مجبور به تکذیب آن شد.  در همین ارتباط «کیتی میلر» سخنگوی دفتر معاون رئیس‌جمهور آمریکا و «جود دیر» سخنگوی کاخ سفید هر دو این گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان را رد کردند. میلر در توئیتی نوشت: این موضوع حقیقت ندارد و نادرست است.
با این وجود ایالت‌های مختلف در سراسر آمریکا دستور تعطیلی کافه‌ها و رستوران‌ها به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را صادر کرده‌اند. مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری‌های آمریکا هم توصیه‌نامه‌ای را منتشر کرد و دستور داد طی 8 هفته آتی تمام تجمع‌های بیش از ۵۰ نفر لغو شود، البته این تعداد دیروز به درخواست ترامپ به تجمعات 10 نفره تغییر کرد. 
آنچه بیشتر سبب ترس آمریکایی‌ها شده، سخنان دکتر «آنتونی فوچی» از اعضای کلیدی نیروی ضربت ویروس کرونای دولت آمریکا بود که  در یک برنامه‌ای تلویزیونی گفت: مردم آمریکا باید خود را برای «قرنطینه» آماده کنند. وخامت اوضاع شیوع کرونا در آمریکا سبب شده ترامپ و پنس صرفا از طریق ویدئوکنفرانس با فرمانداران ایالت‌ها در کل کشور در ارتباط باشند.