اخبار
کاهش ۱۰۰ درصدی تقاضا در بخش خدمات گردشگری و باشگاه‌های ورزشی
دفتر امور اقتصادی و سیاست‌های تجاری وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت آثار ویروس کرونا بر کسب و کار ۲۲ رسته صنفی را بررسی کرد که در آن کاهش تقاضا از 35 درصد تا 100 درصد مشاهده می‌شود. در این گزارش میزان کاهش تقاضا از زمان شیوع کرونا در کشور برای رسته‌های خدمات گردشگری و باشگاه‌های ورزشی ۱۰۰ درصد، تالارهای پذیرایی، فست‌فود و لبنیات فروشی‌های سنتی ۹۰ درصد و آرایشگران زنانه ۸۵ درصد عنوان شده است. 
بر پایه این گزارش، رسته‌های آجیل و خشکبار و رستوران‌داران با کاهش تقاضای ۸۰ درصدی، چلوکبابی‌ها کاهش تقاضای ۷۵ درصدی، پوشاک، شیرینی، شکلات و لوازم خانگی کاهش ۷۰ درصدی و گل و گیاه فروشی، مبلمان و دکوراسیون منزل با کاهش ۶۰ درصدی مواجه شدند. همچنین کاهش تقاضا برای رسته‌های کابینت، خدمات فنی (تعمیرات و تاسیسات)، کیف و کفش، آرایشگران مردانه و خیاطان هر یک ۵۰ درصد، خشکشویی‌ها ۴۵ درصد و تاکسی سرویس‌ها ۳۵ درصد عنوان شده است.
***
پرداختی‌های پایان سال به وزارت اقتصاد  به آخر اردیبهشت موکول شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مهلت همه پرداخت‌هایی که باید به وزارت اقتصاد تا آخر سال جاری انجام می‌شد تا 31 اردیبهشت 99 تمدید شد. فرهاد دژپسند دیروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: صنعت بیمه اخیرا 350 میلیارد تومان کمک به بخش بهداشت و درمان انجام داده است. به گفته وی، در بورس تسهیلاتی فراهم شد که مردم بتوانند اوراقی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بخرند و منابعی از این طریق جمع‌آوری شود که صرف امور خیریه برای مقابله با بیماری شود و این هزینه‌ها برای شرکت‌های حقوقی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته می‌شود. 
دژپسند اضافه کرد: بیماری کرونا تأثیر منفی بر کسب‌وکارها داشته است که ما تصمیماتی در گمرک، بیمه‌های بازرگانی، بورس، خزانه کشور و سازمان امور مالیاتی گرفتیم تا به این کسب‌وکارها کمک شود. 
وی همچنین با بیان اینکه کشور جمهوری اسلامی عضو برخی از نهادهای بین‌المللی است و این نهادها قابلیت‌هایی دارند، گفت: به عنوان مثال صندوق اوپک، بانک توسعه اسلامی، بانک جهانی و بانک توسعه زیرساخت‌های آسیایی، منابعی دارند که می‌توان از این منابع برای مقابله با این بیماری استفاده کرد.
***
پرداخت 60 هزارمیلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در سال 98 بیش از 60 هزار میلیارد تومان منابع مالی برای اجرای طرح‌های عمرانی و تملک دارایی‌ها پرداخت شده است. 
محمد‌باقر نوبخت روز گذشته در مراسم امضای ۶ موافقتنامه به ارزش ۱۳ هزار و ۷۳۵ میلیارد ریال و بهره‌برداری از ۳۲۲ ناوگان ریلی جدید به ارزش ۵ هزار و۷۰۰ میلیارد ریال در شرکت راه‌آهن بیان کرد: زمانی که ما دولت را تحویل گرفتیم 11 هزار و 500 میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های عمرانی اختصاص یافته بود. 
معاون رئیس‌جمهور تصریح کرد: در سال 92 منابع مالی اعتبار اجرای طرح‌های عمرانی کشور به 22 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و سال گذشته با وجود تحریم‌های ظالمانه 42 هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های عمرانی اختصاص یافت و امسال نیز با وجود حوادث غیر مترقبه و تحریم‌های بی‌سابقه و ظالمانه در کشور، موفق شدیم 60 هزار میلیارد تومان به اجرای طرح‌های عمرانی اختصاص دهیم. 
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تاکنون شدیدترین تحریم‌های استکبار، نفت در برابر غذا بوده است، تاکید کرد: در 2 سال اخیر دشمنان تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را بر ملت بزرگ ایران تحمیل کردند اما با تلاش مضاعف اراده ما دور زدن تحریم‌های بی‌سابقه استکبار جهانی است. نوبخت با اشاره به اینکه دولت بر سر پیمان خود برای افتتاح آزادراه‌ تهران - شمال و آزاد راه همت - کرج تا پایان سال جاری باقی ماند و آن را عملیاتی کرد، افزود: همزمان با افتتاح چندین پروژه عمرانی با استفاده از ظرفیت‌های قانونی تبصره 18 قانون بودجه در 9 ماهه امسال بیش از 800 هزار شغل در کشور ایجاد شد.