اخبار
در پی انفجار هولناک در خیابان شریعتی تهران تعدادی از هموطنان‌مان کشته و زخمی شدند
حادثه غمبار کلینیک
شب‌گذشته شنیده شدن صدای انفجاری در نزدیکی میدان قدس خبر از یک حادثه در کلینیک «سینا اطهر» داد.  در همین زمینه پیمان صابریان، رئیس مرکز اورژانس تهران در گفت‌و‌گو با فارس گفت: این حادثه در یک کلینیک درمانی در خیابان شریعتی پایین‌تر از میدان قدس کوچه ماهروزاده به وقوع پیوسته است. به گفته صابریان، این حادثه احتمالا به دنبال انفجار کپسول گاز بوده و ۳ مصدوم بر جا گذاشته است. همچنین جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران پیرامون علت احتمالی این حادثه گفت: احتمالا نگهداری سیلندر در انبار این کلینیک درمانی سبب وقوع انفجار و حریق شده است. ملکی خاطرنشان کرد: اینکه در حال حاضر چه تعداد مصدوم یا دچار حادثه شده‌اند هنوز مشخص نشده و نیروهای آتش‌نشانی در حال تلاش جهت دسترسی به طبقات بالایی کلینیک که احتمالا تعدادی بیمار نیز بستری و حضور دارند، هستند. در این میان برخی گزارش‌ها حکایت از کشته شدن 13 نفر دارد.
***
مرکز پژوهش‌های مجلس ارزیابی کرد
نرخ تولد سال ۹۸ به کمترین میزان در ۱۰ سال اخیر رسید
تعداد موالید سال گذشته نسبت به سال 93، 22 درصد کاهش یافته است. دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی در بررسی الزامات فرآیندی ناظر بر تصویب طرح جمعیت و تعالی خانواده در مجلس یازدهم اعلام کرد: نرخ تولد در سال ۹۸ در مقایسه با سال قبل از آن ۱۲ درصد و در مقایسه با سال ۱۳۹۳، ۲۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد که کمترین میزان ولادت طی ۱۰ سال اخیر است. به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نکته قابل تأمل آنکه مهم‌ترین اقدام حمایتی در زمینه ارتقای نرخ باروری کل یعنی تدوین «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» در مجلس شورای اسلامی‌همچنان بی‌سرانجام مانده است. توضیح آنکه مجلس شورای اسلامی ‌از سال ۱۳۹۲ تلاش کرده با پیگیری «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» در مسیر ارتقای نرخ باروری کل گام ‌بردارد، با این حال طرح مزبور پس از گذشت 8 سال (۲ دوره اخیر مجلس به بررسی این طرح گذشته) همچنان به نتیجه نرسیده است. این گزارش افزود: حال باید به این موضوع پرداخت که چرا به ‌رغم ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری و اختصاص ۲ دوره مجلس به این طرح و همچنین نگران‌کننده‌تر شدن آمارهای فرزندآوری و موالید در کشور، این طرح به تصویب نرسیده است؟ شاید در یک نگاه کلی بتوان چالش‌های عدم تصویب طرح را به ۲ بخش محتوایی و فنی ـ فرآیندی تقسیم کرد. این گزارش حاکی است: نظر به آغاز فعالیت مجلس یازدهم و با توجه به ضرورت تصویب مشوق‌ها و حمایت‌های لازم ازسوی مجلس شورای اسلامی، چنین گزارشی به بررسی و ارزیابی موانع فرآیندی پیش‌ روی تصویب «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» خواهد پرداخت. ارزیابی مزبور در آغاز فعالیت مجلس یازدهم این امکان را فراهم خواهد کرد تا با تصحیح رویه‌های قبلی، میزان کارآمدی و اثرگذاری مجلس در مسأله افزایش جمعیت ارتقا یابد. 
***
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت خبرداد
افزایش 20 درصدی سرقت خودرو
سرقت خودرو در کشور افزایش یافته است. رئیس پلیس پیشگیری پایتخت از کاهش ۵ درصدی سرقت موبایل و افزایش ۲۰ درصدی سرقت خودرو خبر داد و گفت: افزایش سرقت خودرو به دلیل خانه‌نشینی مردم در دوران کرونا و عدم رعایت موارد ایمنی است. سردار کیوان ظهیری در گفت‌وگو با مهر گفت: در بحث موبایل‌قاپی در مقایسه با 3ماهه اول سال گذشته ۵ درصد کاهش داشتیم و در بحث کشف سرقت در این حوزه یک درصد افزایش داشتیم. وی افزود: در سرقت خودرو ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم، در بحث کشف یعنی خودروهایی که کشف شدند در ۳ ماه گذشته نسبت به ۳ ماهه سال گذشته ۳ درصد افزایش داشتیم. همچنین در دستگیری فرد هم نسبت به ۳ ماهه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشتیم. در سرقت خودرو به واسطه اینکه پیش‌بینی می‌کردیم به دلیل بیماری کرونا مردم در خانه‌ها مانده‌‌اند و احتمال دارد سارقان بیشتر از قبل سراغ خودروی افراد بروند، گشت‌های آشکار و پنهان را در راستای پیشگیری از وقوع جرم فعال‌تر کردیم ولی باز هم متأسفانه همانطور که گفتم ۲۰ درصد افزایش در حوزه وقوع سرقت خودرو داشتیم، البته ۲۳ درصد هم کشف خودرو افزایش داشته است یعنی به تناسب وقوع سرقت، کشف و دستگیری را هم افزایش دادیم.
***
شناسایی نوعی ویروس آنفلوآنزا در چین
 محققان در چین نوعی ویروس آنفلوآنزا را شناسایی کردند که از پتانسیل همه‌گیری برخوردار است. محققان در چین گونه جدیدی از ویروس آنفلوآنزا را کشف کردند که از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به یک همه‌گیری برخوردار است. این ویروس بتازگی در میان خوک‌ها مشاهده شده اما امکان سرایت آن به انسان‌ نیز وجود دارد. محققان چینی اظهار کردند: این نگرانی وجود دارد که ویروس دچار جهش ژنتیکی شده و در نتیجه شرایطی فراهم شود تا بتواند به آسانی از فردی به فرد دیگر منتقل شود و زمینه همه‌گیری جهانی را فراهم کند. این ویروس در حال حاضر تهدید بزرگی به حساب نمی‌آید اما به گفته محققان، از تمام ‌ویژگی‌های لازم برای ایجاد آلودگی در میان انسان‌ها برخوردار و لازم است بدرستی تحت کنترل قرار گیرد همچنین از آنجایی‌که این ویروس جدید است ممکن است افراد در برابر آن مصونیت نداشته باشند.