تعداد مبتلایان کرونا در کشور به 306752 و شمار قربانیان به 16982 نفر رسید
پایتخت در وضعیت بحران
اوج‌گیری مجدد بیماری «کووید-19» در تهران باعث شده است نه‌تنها بیش از نیمی از فوتی‌های کرونایی کل کشور پایتخت‌نشینان باشند، بلکه تخت‌های مراقبت ویژه این شهر نیز دیگر جایی برای بستری مبتلایان به کرونا نداشته باشد. 
به گزارش «وطن امروز»، ویروس کرونا در موج دوم بی‌رحمانه می‌تازد تا جایی که مقامات وزارت بهداشت وضعیت سراسر ایران بویژه پایتخت را بسیار نامناسب اعلام می‌کنند و معتقدند چنانچه مراقبت‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی رعایت نشود اوضاع بحرانی می‌شود، چرا که برخلاف ماه‌های گذشته، اکنون بخشی از تخت‌های بیمارستانی را کودکان و نوجوانان کرونایی اشغال کرده‌اند. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در این باره نسبت به وضعیت شیوع بیماری «کووید-19» در مناطق مختلف پایتخت هشدار داد. علیرضا زالی با بیان اینکه توزیع جمعیتی، فرهنگی و اقتصادی کاملا متفاوتی در مناطق بیست‌ودو‌گانه پایتخت حاکم است، گفت: حاشیه‌های شهر در قسمت‌های شرقی، جنوبی و غربی استان تهران یکی از چالش‌های استقرار یک شبکه بهداشتی عدالت‌محور هستند. وی با اشاره به منحنی سینوسی ابتلای روزانه و مرگ‌ومیر در تهران، افزود: استان و شهر تهران در روزهای اخیر در شرایط قرمز قرار گرفته است. کرج نیز همین شرایط را دارد که این کار را برای پایتخت سخت‌تر هم می‌کند. زالی درباره توزیع نسبی گروه‌های سنی افرادی که در تهران از ابتدای اسفند بستری شده‌اند، گفت: بیشترین گروه سنی بستری، افراد ۵۰ تا ۵۹ سال و گروه دوم افراد رده سنی ۳۰ تا ۳۹ سال بوده‌اند اما در ۲ هفته اخیر شاهد افزایش بستری گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال هستیم. 
 
* روحانی: کلام رهبر انقلاب فصل‌الخطاب بود
جدیت در رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مبارزه و مقابله با ویروس کرونا تا جایی است که رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه راهبرد کشور در مقابله با کرونا تغییر نکرده است، تصریح کرد: تمام مقررات ستاد ملی مقابله با کرونا تا زمانی که وزارت بهداشت به مردم اعلام کند واکسن قابل قبول در دسترس هست و شرایط تغییر کرده است، همچنان به قوت خود باقی است. حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه مقررات ستاد برای همه لازم‌الاجراست، تصریح کرد: باید تا فرا رسیدن زمانی که واکسن قابل قبول در دسترس قرار گیرد، اقدامات سختگیرانه ادامه یابد. رئیس‌جمهور گفت: آمارها و گزارش‌های ارائه‌شده از وضعیت استان‌ها امیدوارکننده بود و حکایت از این داشت که حدود 10 استان کشور که هفته‌های قبل در شرایط سخت بودند، امروز از پیک بیماری عبور کرده‌اند. رئیس‌جمهور ادامه داد: برای ماه محرم و عزاداری‌ها در این ماه نیز مقرراتی وضع شده که تا هفته آینده قطعی، تصویب و ابلاغ خواهد شد. مسؤولان هیأت‌ها و تکایا باید در این زمینه مسؤولیت بپذیرند و اگر کسی در هیأت‌های عزاداری اصول بهداشتی را رعایت نکرد، مسؤولان هیأت‌ها باید با او برخورد کنند. وی با تاکید بر اینکه راهبرد ما درباره این ویروس تغییر نکرده و همان راهبرد قبلی است، گفت: الزام در استفاده از ماسک و پرهیز از تجمعات و رعایت فاصله‌گذاری همچنان ضروری و لازم است. اجتماعات تحت هر عنوان همچنان ممنوع است تا شرایط بهبود یابد. روحانی با تاکید بر اینکه باید با فرد متخلف که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کند حتما برخورد شود، گفت: اگر فردی پروتکل‌ها و اصول بهداشتی را رعایت نکرد باید تنبیه شود. تمام افراد متخلف باید شناسایی و با آنها برخورد شود. رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود با قدردانی از سخنان حکیمانه و مجتهدانه رهبر معظم انقلاب گفت: نکته بسیار مهم سخنان ایشان این بود که مرجع و مرجعیت نهایی که متولی امر سلامت جامعه در شرایط فعلی است، منحصرا ستاد ملی کروناست. روحانی ادامه داد: آدرس را عوض نکنیم و مسیر را اشتباه نرویم. یک خانه است و یک در دارد و آن ستاد ملی کروناست و مقررات وضع‌شده از سوی ستاد ملی کرونا برای همه لازم‌الاجراست. رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به ضرورت برگزاری عزاداری سیدالشهدا در ایام محرم با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی گفت: مگر می‌شود کسی مسلمان باشد و محرم برایش مهم نباشد؟ و شیعه باشد و محرم برایش مهم نباشد؟ ملتی که با روحیه قوی در مقابل انواع فشارهای دشمنان ایستاده و مقاومت کرده است محرم را فراموش نخواهد کرد و حتما محرم ما امسال هم به گونه‌ای خواهد بود که بوی عزاداری امام حسین(ع) به مشام همه خواهد رسید.
 
* ۲۵۴۸ مبتلا و ۲۱۶ فوتی جدید در کشور
آمار فوتی‌های «کووید-19» دوباره به بالای 200 نفر در هر شبانه‌روز رسید، همچنین تعداد بیماران بدحال کرونا مرز 4هزار نفر را درنوردید. سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته از شناسایی ۲۵۴۸ بیمار جدید «‌کووید-۱۹‌» در کشور خبر داد و گفت: یکهزار و ۶۷ نفر از این موارد جدید در مراکز درمانی بستری شدند. سیما‌سادات ‌لاری گفت: مجموع بیماران «‌کووید-۱۹‌» در کشور به ۳۰۶ هزار و ۷۵۲ نفر رسید. وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۶ بیمار «‌کووید-۱۹‌» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۶ هزار و ۹۸۲ نفر رسید. لاری گفت: ۴۰۱۱ نفر از بیماران مبتلا به «‌کووید-۱۹‌» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. 
 
* لغو طرح ترافیک و ادامه دورکاری در تهران تا پایان هفته
طرح ترافیک تهران هم تا پایان هفته لغو شد. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از لغو طرح‌های ترافیک و کاهش آلودگی هوا تا پایان هفته خبر داد. سردار محمدحسین حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت: برابر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا اجرای طرح‌های ترافیک و کاهش آلودگی هوا از صبح امروز (دیروز شنبه) در پایتخت متوقف شده و این تصمیم تا پایان هفته ادامه خواهد داشت. همچنین عضو هیأت‌رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با ارائه ۳ پیشنهاد به ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: جریمه شهروندانی که از ماسک استفاده نمی‌کنند یکی از این پیشنهادات است. زهرا نژاد‌بهرام با بیان اینکه در پی شیوع کرونا ویروس در پایتخت و با اتکا به تجارب کشورهای دیگر دیروز به عنوان نماینده مردم تهران در شورای شهر نامه‌ای را با ۳ پیشنهاد مشخص به زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران نوشتم، گفت: پیشنهاد دادم که لازم است از آنجایی که تهران در وضعیت قرمز قرار دارد نسبت به جریمه افرادی که از ماسک استفاده نمی‌کنند براساس کد ملی اقدام شود. وی با بیان اینکه در این نامه پیشنهاد دادم که دورکاری کارمندان دولت به بیش از ۵۰ درصد برسد، گفت: همچنین پیشنهاد دادم با واحدهای صنفی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند به صورت سختگیرانه‌تر برخورد شود. 
همچنین استاندار تهران در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تصمیم‌های جدید ستاد ملی کرونا برای این استان اظهار داشت: طی هفته جاری طرح ترافیک در پایتخت به حالت تعلیق درآمده و بقیه محدودیت‌‍‌ها همچون هفته‌های گذشته پابرجاست.
انوشیروان محسنی بندپی تاکید کرد: دورکاری یک‌سوم کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان تهران این هفته نیز تمدید شد. 
***
[مرگ  8 هزار و 600 بیمار کرونا در تهران]
پایتخت بالاترین آمار متوفیان به کرونا را به خود اختصاص داده است. رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت نذر ماسک در ایام محرم گفت: از ابتدای شیوع کرونا ۸۶۰۰ تهرانی به دلیل ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند. ناهید خداکرمی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: تهران همچنان در وضعیت قرمز به لحاظ شیوع کرونا قرار دارد. وی افزود: در آستانه برگزاری مراسم عید غدیر خم و ماه محرم هستیم، بر همین اساس از شهروندان تهرانی درخواست داریم نذورات خود را به جای ارائه غذا به توزیع ماسک رایگان اختصاص دهند. وی با اشاره به اینکه آمار متوفیان کرونا در پایتخت در حال حاضر همچنان روزانه حدود 100 نفر و حتی بالاتر است، ‌گفت: ظرفیت تخت‌های مراقبت‌های ویژه کاملا تکمیل شده است و افزایش آمار مبتلایان به دلیل کمبود امکانات این‌چنینی فاجعه‌بار می‌شود، بنابراین باید با همت مردم و رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک به طرف کاهش شیب ابتلا پیش رویم. رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران اعلام کرد: از ابتدای شیوع کرونا تا 2 هفته پیش 7169 نفر در تهران جان خود را به دلیل این بیماری از دست داده بودند که طی 2 هفته اخیر تاکنون این رقم به 8600 مورد رسیده است.