اخبار
نحوه فعالیت صندوق‌های اختصاصی بازارگردانی اعلام شد
سرپرست اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری درباره فرآیند کاری صندوق‌های اختصاصی بازارگردانی گفت: این صندوق‌ها وظیفه بازارگردانی نمادهای تعیین‌شده را با رعایت مقررات موجود بر عهده دارند، بنابراین باید ابتدا توسط این صندوق‌ها نمادهای موضوع عملیات بازارگردانی تعیین شود. رضا نوحی در تشریح وظایف و تعهدات بازارگردانان بیان کرد: بازارگردانان ملزم هستند همواره تا زمان ایفای تعهدات حداقل معامله روزانه، سفارش‌های خرید و فروش اوراق بهادار موضوع عملیات بازارگردانی در دامنه مظنه را در سامانه معاملات حفظ کنند. بدین معنی که در صورت اجرا شدن هر طرف از سفارش‌ها، سفارش‌های سمت دیگر را تأمین کنند. وجود پارامتر دامنه مظنه، باعث اثربخشی بیشتر عملیات بازارگردانی می‌شود. دامنه مظنه محدوده‌ای است متغیر که حاصل تفاوت بین کمترین قیمت خرید در سفارش‌های خرید و بیشترین قیمت فروش در سفارش‌های فروش صندوق است. وی افزود: مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی مجاز خواهند بود بدون استعلام جداگانه از سازمان بورس نسبت به اضافه کردن نماد اوراق بهادار قابل معامله به فهرست اوراق بهادار موضوع عملیات بازارگردانی صندوق بر اساس تعهدات اعلامی بورس‌ها اقدام کنند و استعلام دیگری در این باره از سازمان بورس انجام نخواهد گرفت. 
***
رشد منفی 4/4 درصدی اقتصاد جهان
صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد چین تنها اقتصاد بزرگی است که برای سال جاری و به ‌رغم بحران شیوع کرونا، رشد مثبت خواهد داشت. آنطور که راشاتودی گزارش داده است، صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد به خاطر شیوع ویروس کرونا بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان درگیر رکود اقتصادی عمیقی شده‌اند و چین تنها اقتصاد بزرگی خواهد بود که می‌تواند خود را از بحران خارج کرده و رشد مثبت داشته باشد. این صندوق اعلام کرد به ‌رغم از سرگیری بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی و لغو محدودیت‌ها پیش‌بینی می‌شود اقتصاد جهانی برای سال جاری رشد منفی 4/4 درصدی را به ثبت برساند. به ‌رغم آنکه پیش‌بینی کنونی از منفی2/5 درصد به منفی 4/4 درصد بهبود پیدا کرده اما همچنان سال 2020 بدترین سالی است که اقتصاد جهانی از دهه 1930 و زمان رکود بزرگ اقتصادی در جهان تاکنون تجربه کرده است. در گزارش چشم‌انداز اقتصادی جهان که توسط صندوق بین‌المللی پول منتشر‌ شده، آمده است دلیل بهبود 8/0 درصدی پیش‌بینی اوضاع اقتصادی جهان عملکرد بهتر از میزان انتظار کشورها در ۳ ماه دوم سال جاری بوده است. از طرف دیگر بهبود بیشتر اوضاع در ۳ ماه سوم نیز در این مسیر بی‌تاثیر نبوده و توانسته عملکرد بد اقتصادی برخی کشورهای نوظهور و در حال توسعه را جبران کند. پیش‌بینی‌ها حاکی است که بعید به نظر می‌رسد اکثر کشورها تا پیش از سال آینده شاهد بهبود اوضاع باشند. در این مسیر البته همان‌گونه که گفته شد چین تنها کشوری است که در میان اقتصادهای بزرگ جهان نه‌ تنها می‌تواند از رشد منفی و رکود اقتصادی خارج شود، بلکه تولید ناخالص داخلی این کشور نیز رشد خواهد کرد. 
***
یارانه‌ای با ارزش کمتر از ۲ دلار دردی را از مردم دوا نمی‌کند
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی به دلیل تحریم‌های ظالمانه و بیماری کرونا، معیشت مردم دچار سختی و مشکل شده است و از سویی بی‌تدبیری دولت و رها کردن بازار مسکن، ارز، خودرو، طلا، سکه و مایحتاج روزانه، فشار مضاعفی را بر مردم وارد کرده است. سیدجواد حسینی‌کیا خطاب به رئیس‌جمهوری گفت: آقای روحانی! بی‌تدبیری دولت مردم را به خاک سیاه نشانده است؛ ارز بالای ۳۰ هزار تومان، مسکن دست‌نیافتنی، افزایش زندانیان و پرونده‌های اجرای مهریه، کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق، کوچک شدن سفره مردم و پر کشیدن گوشت و مرغ و لبنیات از سفره مردم حاصل این بی‌تدبیری‌هاست. نماینده مردم سنقر کلیایی در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: آقای روحانی! بعید می‌دانم بدانید که کارگران، کشاورزان، مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و مردم عادی چگونه زندگی می‌کنند؛ با مشقت و سختی شب را به روز و روز را به شب می‌رسانند. نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور! این همان رونق اقتصادی بود که شما وعده داده بودید؟ گفتید کاری می‌کنم که مردم یارانه نگیرند اما امروز گرفتن و نگرفتن یارانه‌ای که کمتر از 2 دلار ارزش دارد، دردی را دوا نمی‌کند؛ وعده‌تان محقق شد؟