مشمولان سهام عدالت می‌توانند کارت اعتباری دریافت کنند
کارت اعتباری به برکت سهام عدالت
جلسه هیات دولت طبق روال چهارشنبه‌ها روز گذشته به ریاست حسن روحانی برگزار شد. در این جلسه روحانی از طرح‌های جدید برای تقویت معیشت مردم در ماه مبارک رمضان خبر داد. 
در همین رابطه، رئیس دولت دوازدهم گفت: در ستاد اقتصادی تصویب کردیم و من امروز به رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور می‌دهم که در روزهای اول ماه رمضان یک نوبت اضافی از کمک معیشتی را که به صورت ماهانه به ۶۰ میلیون نفر داده می‌شود، پرداخت کند، بنابراین این قدم اولی است که برمی‌داریم، البته در ستاد کرونا هم هفته بعد در این زمینه بحث خواهیم کرد و تصویب می‌کنیم. 
روحانی همچنین اظهار داشت: کار دیگر کارت اعتباری است که در اختیار مردم قرار می‌گیرد. این کارت اعتباری که بانک‌ها در اختیار مردم قرار خواهند داد نیاز به مراجعه به بانک ندارد و تمام مراحل آن الکترونیکی است. 
رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه پشتوانه این کارت اعتباری سهام عدالت خواهد بود، گفت: البته مواردی مثل یارانه و اوراق دیگر هم می‌تواند پشتوانه باشد اما یکی از پشتوانه‌ها که بیش از ۴۰ میلیون نفر براحتی می‌توانند از آن استفاده کنند، سهام عدالت است. 
رئیس‌جمهوری افزود: کسانی که سهام عدالت آنها یک میلیونی است، می‌توانند از اعتبار ۱۴میلیونی استفاده کنند و آنهایی که سهام‌شان ۵۰۰ هزار تومانی است، از اعتبار ۷ میلیون تومانی استفاده می‌کنند. این یک اقدام رفاهی برای مردم و کمک به تولید است. ما هزینه‌های تولید را هم با این اقدام کم می‌کنیم، بنابراین این اقدام باید برای مردم توضیح داده شود و امیدواریم این کمک در همین ایام و روزهای اول ماه رمضان انجام شود. سهام عدالت ابتکار دولت نهم برای سهیم کردن مردم در اقتصاد کشور بود.
 
* سهام عدالت از کجا آمد؟
طرح اولیه واگذاری سهام شرکت‌های دولتی به عموم مردم در دولت هشتم به تصویب رسید اما در آن دولت اجرایی نشد. این طرح در ابتدای کار دولت نهم مورد توجه قرار گرفت، به‌ گونه‌ای که پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، مصوبه شماره ۷۲۶۸۳/ت ۳۴۴۸۴ به تاریخ ۱۷/۱۱/۱۳۸۴ هیات‌وزیران با عنوان «آیین‌نامه اجرایی افزایش ثروت خانوار‌های ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون بر اساس توزیع سهام عدالت» منجر به فراهم شدن بستر قانونی لازم برای اجرای طرح توزیع سهام عدالت شد. در واقع سهام عدالت، نوعی یارانه بود که طبق نظر دولت نهم، از طریق شرکت‌های تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد. به دلیل آنکه بابت واگذاری سهام شرکت‌ها به مشمولان، از آنها هیچ پولی دریافت نشده بود، تصمیم بر آن شد ظرف 10 سال سود سهام این شرکت‌ها به عنوان اقساط سهام پرداخت شود. با پرداخت سود سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸، نهم اردیبهشت‌ماه سال ۹۹، رهبر انقلاب با صدور ابلاغیه‌ای ضمن موافقت با درخواست رئیس‌جمهور برای آزادسازی سهام عدالت و با اشاره به نقش سهام عدالت در گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانواده‌های کم‌درآمد، خاطرنشان کردند: دولت هر چه زودتر اقدامات مقتضی را به عمل آورد تا مردم سریع‌تر از منافع سهام خود بهره‌مند شوند.