|
۱۴ تبعه افغانستان با واژگونی خودروی نیسان در بوانات فارس مصدوم شدند
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس اعلام کرد: در حادثه واژگونی خودروی نیسان باری در شهرستان بوانات ۱۴ تبعه افغانستان مصدوم شدند. محمدجواد مرادیان گفت: این حادثه عصر دوشنبه در محل پیچ موسوم به «بژدانه» در شهرستان بوانات رخ داد و نیسان حامل ۶۷ تبعه افغانستان واژگون شد.
وی اضافه کرد: مصدومان این حادثه با اعزام خودروهای آمبولانس به بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) بوانات منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند.
ارسال به دوستان
عضو کمیته اپیدمیولوژی «کووید ـ 19» اعلام کرد
پایان پیک اول کرونا
گروه اجتماعی: هر روز که میگذرد واقعیتهای جدیدی درباره کرونا کشف میشود و به بسیاری از باورهای قبلی شبهه وارد میکند؛ بتازگی اعلام شده ویروس «کووید-19» توسط ناقلان بدون علامت منتقل نمیشود، در حالی که قبلا تصور میشد این گروه از ناقلان عامل اصلی شیوع کرونا هستند.
به گزارش «وطن امروز»، احسان مصطفوی، عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا دیروز درباره انتقال «کووید-19» از طریق ناقلان بدون علامت گفت: قبلا گفته میشد هر فرد آلوده میتواند 5/2 نفر را مبتلا کند اما اکنون میزان کشندگی کرونا کمتر از 2 درصد است و بر اساس مطالعات در آمریکا میزان کشندگی کمتر از 3/0 درصد است. همچنین گفته میشود که بیش از یکسوم افراد بدون علامت هستند. دیروز سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد که افراد بدون علامت نمیتوانند انتقالدهنده کرونا باشند.
وی افزود: یکی از عوامل پایین بودن میزان کشندگی این بیماری در ایران جوان بودن جمعیت است؛ به طوری که نیمی از جمعیت کشورمان کمتر از 30 سال دارند اما در برخی کشورها مانند اسپانیا این میانگین 45 سال است.
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا افزود: مجاهدتهای همکاران حوزه درمان و نبود چالش جدی در این حوزه از دیگر علل پایین بودن میزان مرگومیر کرونا در کشور است. در هفتههای اخیر روند تند افزایش تعداد مبتلایان گزارش شده و یکی از عوامل آن این است که میزان تست موارد مشکوک را افزایش داده و از حدود 10 هزار تست روزانه به 20 هزار تست رساندهایم.
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا در پاسخ به فارس درباره میزان ابتلا به کرونا در کشور، گفت: مطالعات مختلفی انجام شده است. در تهران از کارمندان مختلف ادارات در یک ماه گذشته تست کرونا گرفته شد که نتیجه تست 20 درصد افراد مثبت بود و در افرادی که به دلیل بیماری دیگری به آزمایشگاه رفته بودند نیز تست کرونای 12 درصد آنها مثبت بود.
وی اضافه کرد: براساس مطالعات سازمان انتقال خون - که یک ماه پیش انجام شد - میزان بروز تجمعی در استانهای با آمار مبتلایان بالا 34 درصد، در استانهای با آمار متوسط 12 درصد و در استانهای با آمار کم 4 درصد بوده است.
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا یادآور شد: بر اساس مطالعاتی در تهران از جمعیت عمومی تهران 8 درصد از موارد مثبت کرونا بودند و اگر این تحقیقات و مطالعات را بپذیریم باید بگوییم میزان آلودگی به کرونا بیش از 10درصد است؛ البته شدت ابتلا در استانهای مختلف متفاوت است. مصطفوی متذکر شد: بر اساس این یافتهها شاید 15 میلیون نفر در کشور تجربه آلودگی به ویروس کرونا را داشته و در طول این مدت مبتلا شده باشند اما تستهای سرولوژی خطاهایی نیز دارد.
* پیک اول کرونا را گذراندیم؟
یکی از سوالاتی که در جامعه وجود دارد این است که آیا موج شیوع کرونا را رد کردهایم؟ در این باره کارشناسان نظرات متنوعی دارند اما عضو کمیته اپیدمیولوژی کشوری کرونا اعتقاد دارد پیک اول را گذراندهایم. وی در این باره گفت: این موضوع نیز موید این است که ما از پیک اول عبور کردهایم و شاید پیکهای بعدی را داشته باشیم و این مربوط به روند کرونا در کشور است اما شاید تحلیل استانی دقیقتر از تحلیل وضعیت کل کشور باشد.
مصطفوی افزود: شاید برخی استانها پیک دوم و سوم را داشته باشند. تحلیل کمیته اپیدمیولوژی کرونا در هفته گذشته یعنی در هفته منتهی به 16 خرداد انجام شد که در این گزارش اعلام شد بیماری کرونا تغییر مختصر صعودی در کشور داشته است اما درباره استانهای آذربایجان شرقی، هرمزگان، کردستان، قم، مرکزی، یزد، فارس، خراسان جنوبی، گلستان، همدان، کرمان و کهگیلویهوبویراحمد در هفته منتهی به 16 خرداد روند صعودی وجود داشته و پیک اپیدمی شروع شده است.
وی ابراز کرد: دور از ذهن نیست پیکهای بعدی را داشته باشیم اما انتظار نداریم این میزان به شدت اواخر فروردین باشد. تحلیل دوم در این باره این است که بر اساس دادههای بیماران مشاهده میکنیم پیک اولیه در اواسط فروردین بوده و تقریبا در 2 ماه اخیر نوسان ملایمی در میزان مرگومیر داشتهایم و فوت روزانه 50 تا 80 بیمار را داشتیم.
وی تصریح کرد: درکل به نظر میرسد با بیماریای مواجه هستیم که سرایتپذیری بالایی دارد اما افرادی که سرانجام بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند افراد مسن و دارای بیماری زمینهای هستند. تقسیمبندی شهرها با وضعیت سفید و... براساس میزان بیماران بستری است.
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا درباره ناتوانی در انجام تست بیشتر در کشور، خاطرنشان کرد: هم تست سرولوژی و هم تست پیسیآر داریم و آنچه نیاز داریم درباره تست مولکولی است که در برخی آزمایشگاهها انجام میشود. میتوانیم روزانه 20 هزار تست را انجام دهیم و این میزان را به 5/2 برابر برسانیم.
مصطفوی ابراز داشت: این افزایش انجام تست بر اساس سیاستهای تعریفی است. 30 بهمن سال گذشته ما تنها 4 آزمایشگاه انجام تست داشتیم و روزانه صدها تست انجام میشد. با تربیت نیروی انسانی و تامین تجهیزات لازم اکنون 150 آزمایشگاه تست کرونا را انجام میدهند و یکسوم آزمایشگاههای خصوصی نیز تست را انجام میدهند.
وی تصریح کرد: با توجه به این موارد در روزهای ابتدایی بیشتر تستها اولا روی بیماران بدحال انجام میشد اما با افزایش آزمایشگاهها انجام تست بیشتر شد و اکنون سیاست وزارتخانه این است که تمرکز بر افراد با ریسک بالا و در خطر مرگ باشد تا این افراد شناسایی شوند.
عضو کمیته اپیدمیولوژی کرونا در پایان متذکر شد اگر سیاست این باشد که افزایش تست داشته باشیم ما مشکل خاصی درباره انجام تست نداریم.
ارسال به دوستان
سخنگوی قوه قضائیه آخرین وضعیت پرونده فرزندکشی در تالش را تشریح کرد
مجازات سنگین در انتظار پدر رومینا
گروه اجتماعی: مجازات سنگینی در انتظار پدر رومینا که فرزندش را به طرز فجیعی به قتل رساند خواهد بود.
سخنگوی قوهقضائیه در بیستوهفتمین نشست خبری درباره بازگشت زندانیان از مرخصی گفت: این زندانیان به گروههای مختلف تقسیم شدند، اولین گروه ۳۷۰۰ نفر بودند که عید فطر عفو شدند. به گروه دیگری از آنها آزادی پایان حبس تعلق گرفت و برخی از زندانیان از تعلیق اجرای مجازات برخوردار شدند. برخی از زندانیان مشمول بازنگری حسب قانون جدید شدند تا به زندان بازگردند؛ روند بازگشت زندانیانی که به لحاظ نوع جرم باید به زندان بازگردند آغاز شده است.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به قتل رومینا اشرفی در روزهای اخیر انتقاداتی نسبت به بحث مجازات پدرش مطرح شده، به نظر شما به عنوان سخنگوی قوهقضائیه، قانون مجازات در این زمینه نیاز به اصلاح دارد؟ گفت: قتل رومینا اشرفی و هر نوع قتل نفس دیگر از منظر قوانین جزایی در زمره جنایات و مستوجب مجازات سنگین است که نوع قتل فرق ندارد؛ چه خودکشی و چه برادرکشی و همسرکشی و فرزندکشی و پدرکشی و مادرکشی و هر نوع قتلی باشد را ما جنایت میدانیم و معتقدیم با کسانی که مرتکب جنایت میشوند باید قاطعانه و عبرتآموز برخورد کرد. در این پرونده اینگونه اقدام خواهد شد.
وی افزود: برخی در اینجا دایه مهربانتر از مادر نشوند. کسانی که مخالف قصاص بودند و علیه لایحه قصاص راهپیمایی میکردند و مقاله مینوشتند دایه مهربانتر از مادر نشوند. قوهقضائیه قاطع و عبرتآموز برخورد میکند.
سخنگوی قوهقضائیه افزود: اگر قانون تشدید شود مجازات مصوب شده را اجرا میکنیم کما اینکه قوه در لایحه صیانت و کرامت و حفظ حرمت بانوان در بخش جنایت (قتل عمدی بانوان) حتی اگر به هر دلیلی منتهی به قصاص نشود پیشنهاد تشدید مجازات داده است. مجازات را در لایحه پیشبینی شده است و نسبت به مجازات در قانون فعلی ما شدیدتر است.
اسماعیلی افزود: ما به پروندهها رسیدگی میکنیم و حکم میدهیم. بخشی از مجازات بر عهده اولیای دم است البته ما توصیه به عفو و گذشت داریم، کما اینکه سال گذشته با وجود صدور احکام قصاص با وساطت بخشهای مربوط بیش از ۳۸۰ حکم قصاص با رضایت اولیای دم منتفی شد و محکومان از لحاظ جنبه عمومی جرم مجازات شدند.
ارسال به دوستان
اخبار
برگزاری آزمون هماهنگ برای دانشآموزان جامانده از امتحانات نهایی
محمد محسنبیگی، مدیرکل سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: دانشآموزانی که با داشتن گواهی پزشکی نتوانستهاند در امتحانات نهایی شرکت کنند، با اعلام زمان از سوی کمیته سنجش میتوانند در آزمونی که هماهنگ برگزار میشود، شرکت کنند. مدیرکل سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش در این باره گفت: در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعداد حوزههای امتحانات نهایی را از ۳۰۰۰ پایگاه به ۶۵۰۰ پایگاه افزایش دادیم، البته این در حالی است که بعضی مکانهای برگزاری امتحانات به دلیل عدم امکان رعایت پروتکلهای بهداشتی از لیست حوزهها حذف شدند. وی از حضور یک مراقب سلامت در هر حوزه خبر داد و افزود: در همین راستا حضور افراد متفرقه در فضای برگزاری امتحانات ممنوع است و مراقبان حوزهها نیز به طور ویژه انتخاب میشوند.
***
تعیینتکلیف حج تمتع ۹۹ در جلسه شورای عالی حج
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه کمتر از یک ماه به برگزاری حج آینده باقی مانده اما همچنان موضع عربستان رسما اعلام نشده است، گفت: برای بررسی وضعیت حج پیش رو درخواست شده است که جلسه شورای عالی حج تشکیل شود. علیرضا رشیدیان در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد، اظهار کرد: در جلسه شورای عالی حج، احتمالات و سناریوهای مختلف درباره حج آینده مطرح خواهد شد. وی با اشاره به اینکه امور اجرایی حج از جمله ثبتنام و معاینات زائران و سازماندهی کاروانها طبق روال گذشته پیگیری شده است، گفت: عربستان حتی اگر در روزهای آینده اعلام کند برای پذیرش زائران مشکلی ندارد، آمادگی برای اعزام حجاج به سرزمین وحی در داخل کشور وجود دارد. در این جلسه، اکبر رضایی، سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت و دکتر سیدعلی مرعشی، سرپرست مرکز پزشکی حج و زیارت از روند اقدامات صورت گرفته در حوزههای اجرایی و پزشکی حج گزارش دادند.
***
ایرانیها سالانه چقدر شیر میخورند؟
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد: میزان مصرف سالانه هر ایرانی از شیر و مشتقات لبنیات، بین 65 تا 70 لیتر است، در حالی که این آمار در کشورهای توسعهیافته 200 لیتر است. جلالالدین میرزایرزاز با بیان اینکه سرانه مصرف شیر در ایران پایین است، گفت: این سرانه با وجود افزایش مشکلات اقتصادی، به طور طبیعی کاهش خواهد یافت و جای نگرانی دارد که میطلبد سیاستگذاران حوزه غذا و تغذیه و دولتمردان به فکر ارائه سبدهای سلامت به نهادهای ذیربط به جای پرداختهای نقدی باشند. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه اعلام کرد: میزان مصرف سالانه هر ایرانی از شیر و مشتقات لبنیات، بین 65 تا 70 لیتر است، در حالی که این آمار در کشورهای توسعهیافته حدود 200 لیتر است. وی افزود: در حوزه لبنیات بویژه شیر ثابت شده که این مواد غذایی بر سلامت افراد موثر است. بهرغم اینکه برخی در حوزه طب سنتی ورود کرده و مردم را از مصرف لبنیات همچون شیر، ماست و سایر فرآوردههای لبنی منع میکنند اما این مورد به لحاظ علمی ثابت نشده است.
***
افزایش سوءاستفاده از کارتهای سوخت
باند قاچاق سوخت متلاشی شد
سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا از کشف بزرگترین محموله سوخت قاچاق خبر داد و گفت: در رصد برخی شرکتها، به یک شرکت خانوادگی رسیدیم که فقط در 6 ماه دوم سال گذشته 100 میلیون لیتر سوخت قاچاق کرده بودند؛ 6 عضو اصلی این باند خانوادگی دستگیر شدند و در جریان پیگیری این پرونده 15 عضو دیگر نیز شناسایی و دستگیر شدند. وی با بیان اینکه اعضای این شرکت با استفاده از کارتهای سوخت اجارهای، اقدامات مجرمانه خود را دنبال میکردند، ادامه داد: برخی جایگاهداران سوختی در شکلگیری این اقدامات مجرمانه دست داشتند. این مقام ارشد انتظامی اضافه کرد: اعضای این شرکت بعضا ارتباطات غیرمتعارف با کارشناسان و کارمندان برخی سازمانها برقرار کرده و سوخت یارانهای تحت عنوان روغن سوخت، روغن تصفیه مجدد و... را از طریق تانکرهای حمل سوخت از گمرکهای اصلی به سمت گمرکات مرکزی (مقصد) منتقل میکردند. وی یادآور شد: طی این عملیات 62 دستگاه تانکر سوخت کشف شد، همچنین در شرق استان تهران 28 مخزن سوختی مورد رصد قرار گرفت. از طرفی در خراسان رضوی 83 دستگاه خودروی حامل سوخت قاچاق را کشف کردیم. در واقع باید بگویم طی این عملیات ضربتی 4 میلیون لیتر فرآورده نفتی قاچاق کشف و توقیف شد. رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا ادامه داد: پس از دستگیری اعضای اصلی باند، روند بررسی پرونده و تحقیقات تکمیلی ادامه داشت که در این میان مدیرعامل، اعضای هیأتمدیره برخی شرکتها، کارچاقکنها، برخی جایگاهداران، رانندگان و سایر افراد دخیل شناسایی شدند. سردار مقیمی یادآور شد: در ادامه تحقیقات، 20 کارگاه بزرگ و کوچک در امر تهیه فرآوردههای نفتی همکار با این شرکت متخلف شناسایی شدند که پرونده را وارد فاز جدیدی از تحقیقات کرد. این مقام ارشد انتظامی در پاسخ به سوالی درباره ریشه و منشأ اصلی این تخلفات عنوان کرد: منشأ اصلی تامین این سوختها، برخی جایگاهداران سوختی هستند؛ بعضی از آنها با استفاده از کارتهای سوخت اجارهای، اقدام به تامین نیازهای سوختی این شرکت میکردند.
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان «کووید-۱۹» در کشور به 175927 و شمار قربانیان به 8425 نفر رسید
جهش بیسابقه تعداد بستریهای کرونایی
گروه اجتماعی: جدیدترین آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد با وجود کاهش محسوس تعداد مبتلایان، تعداد افرادی که به علت کرونا بستری شدند جهش پیدا کرده است.
به گزارش «وطن امروز»، تعداد افراد بستری ناشی از کرونا در هفته گذشته بین 450 تا 550 نفر بوده است اما بستریهای 19 خرداد 713 نفر بود که دیروز به 901 نفر افزایش یافت و بعد از مدتها نظام پزشکی را به دردسر انداخت.
روز گذشته وزیر بهداشت همچنین سخنگوی جدید این وزارتخانه را منصوب کرد؛ سیما ساداتلاری، سخنگوی جدید وزارت بهداشت که همزمان معاون فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه نیز هست، از روز گذشته به جای کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت وظیفه ارائه آمارهای کرونایی را بر عهده گرفت. وی درباره آخرین آمار کرونا در کشور گفت: از ظهر دوشنبه تا ظهر سهشنبه و بر اساس گزارش آزمایشگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی 2 هزار و ۹۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند. از بین مبتلایان جدید، ۹۰۱ مورد بستری و هزار و ۱۹۴ نفر موارد سرپایی یا در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور به ۱۷۵ هزار و ۹۲۷ نفر رسید.
وی ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته 74 بیمار دیگر مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور جان باختند و از زمان شیوع این بیماری در کشور، تاکنون ۸ هزار و ۴۲۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
ساداتلاری همچنین بیان کرد: بر اساس گزارشها، تاکنون ۱۳۸ هزار و ۴۵۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند. ۲۶۳۹ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و به نوعی بحرانی تحت مراقبت در بخشهای آیسییو قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند.
وی در ادامه گفت: تاکنون یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۶۰۱ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: آمار مبتلایان کرونا در استانهای کردستان، خوزستان، هرمزگان، سیستانوبلوچستان، بوشهر و کرمانشاه رو به افزایش است. در روزهای گذشته به طور کلی آمار مبتلایان کرونا در کشور سیر صعودی داشته است. امیدواریم مردم با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از ترددهای غیرضرور به کاهش موارد و کنترل اپیدمی «کووید-۱۹» کمک کنند.
* آخرین وضعیت استانها
در استانهایی که ابتدا بیشتر درگیر شدند مانند قم، گیلان، البرز و اصفهان، بنا برشواهد موجود درصد قابل توجهی از افراد به کرونا مبتلا شدند، در نتیجه میتوان گفت میزان ابتلا در آنها رو به کاهش است. البته روند شیوع ویروس در تابستان قطعا ادامه خواهد داشت و مسؤولان انتظار دارند اگر این روند ادامه داشته باشد تعداد مبتلایان از 15 میلیون نفر نیز بالاتر برود.
7 استان شامل خوزستان، اصفهان، آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحالوبختیاری، خراسان رضوی و زنجان تغییر مختصر صعودی داشتهاند. ضمن اینکه در استانهای تهران و کرمانشاه روند ابتلا دارای ثبات است که با تغییرات مختصری همراه است و خراسان شمالی، البرز، و سیستانوبلوچستان نیز اخیرا یک پیک اپیدمی را تجربه کردند. استانهای لرستان، سمنان، قزوین، مازندران و گیلان با توجه به ناسازگاری دادهها، امکان تحلیل روند اپیدمی نداشتند اما امروز وضعیت بهتری دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|