|
لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای دینی برای مقابله با مفاسد اجتماعی
آیتالله العظمی ناصر مکارمشیرازی در دیدار فرماندهان نیروی انتظامی استان قم، بخش قابل توجهی از مشکلات و آسیبهای اجتماعی را ناشی از ضعف اخلاقی و فرهنگی ارزیابی و تصریح کرد: نیروی انتظامی برای مقابله با این مشکلات و آسیبها باید از ظرفیتهای دینی و فرهنگی بویژه حوزههای علمیه، نهادها و مراکز دینی، مساجد، صداوسیما، سازمان تبلیغات و دیگر سازمانها کمک بگیرد.
ارسال به دوستان
سخنگوی دولت با گلایه از تیتر 7- در توصیف عملکرد 7 ساله دولت: اگر این دولت نبود وضع صدبرابر خرابتر میشد!
ممنون که هستم!
گروه سیاسی: «به مرگ گرفتن برای به تب راضی کردن» را شاید بتوان کاملترین تمثیل برای توصیف دفاعیههای دولت روحانی از عملکرد خود دانست. او که روزی در میدان انتخابات برای قانع کردن مردم به ترسدرمانی متوسل میشد و روی کار آمدن رقبایش را مساوی با افزایش نرخ دلار به 5 هزار تومان میدانست، حالا در پایان سومین سال دومین دولت خود مهمترین شاهد مثال برای دفاع از عملکرد خود را در عملکرد فرضی دولتهای تشکیلنشده توسط رقبایش میجوید و آنگونه که سخنگویش میگوید معتقد است اگر دولت دیگری روی کار بود باید شاهد وضعیتی صدبرابر خرابتر بودیم.
به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی دولت در نشست خبری روز گذشته خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی که آیا دستورات تلفنی آقای روحانی به وزرا درباره گرانیها و وضعیت معیشتی مردم، میتواند تأثیر داشته باشد، گفت: در این روزها چند تیتر از 7 سال پوچ و منفی هفت دیدم. معتقدم نقد باید منصفانه باشد و همه ابعاد موضوع را در بر بگیرد تا بتواند پیش روی مخاطب تصویر مناسبی ایجاد کند. درباره 7 سال گذشته آمار اطلاعات اقتصادی و اجتماعی و وجدان جمعی جامعه گواه است، اگر هر کدام را خطا میگویم میتوانید فردا آن را نقد کنید. سال ۹۲ که دولت یازدهم شکل گرفت، قدرت خرید مردم کاهش یافته و اقتصاد کوچک شده بود، میزان تورم مشخص بود؛ رشد منفی که داشتیم، بیش از ۶۰ درصد کسری رشد داشتیم، بیثباتی اقتصادی و کاهش قدرت خرید حاکم بود، این در حالی است که ۸۰۰ میلیارد دلار صادرات نفتی هیچ وقت در دوره ما رقم نخورد. ما با این شرایط آمدیم. علی ربیعی با اشاره به مقایسه دولت یازدهم و دوازدهم با دولت قبلی، اضافه کرد: کشور در آن دوره با تحریم ترامپی هم روبهرو نبود، تحریم ترامپی در نوع خود یک تحریم بینظیر است و منابع فروش نفت به کشور قبلاً برمیگشت. وی اظهار داشت: در این ۵۶ ماه آیا این نبود که تورم تکرقمی شد و آیا این نبود که رشد ۱۲ درصدی را در صنعت تجربه کردیم؟ آیا بازار ارز باثبات نشد؟ آیا اقتصاد ما قابل پیشبینی نبود؟ آیا ورود شرکتهای سرمایهگذاری به ایران آغاز نشد؟ متوسط اشتغال ما در طول این سالها بالای ۴۵۰ هزار بود. شما که 7 سال را میگویید این چند سالش را هم بگویید.
ربیعی با بیان اینکه ما با پدیده ترامپ، نامتعارفترین رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا مواجه بودیم، گفت: تحریم را نمیگویند و نمیگویند شما درآمد ارزیتان امسال چقدر بوده و چگونه کالای اساسی مردم را تامین کردید و زندگی مردم را نگه داشتید. من ادعا نمیکنم امروز جامعه خوشحال از زندگی خود است اما علتش را هم بگویید که اگر این دولت نبود شمایی که مدعی هستید وضع صدبرابر خرابتر میشد. وی ادامه داد: ما در همین شرایط در سال ۹۸ رشد اقتصادی بدون نفت خود را مثبت کردیم و سال ۹۹ هم رشد خواهیم کرد، البته با کرونا هم روبهرو شدیم. آیا ما در زمینه مبارزه با کرونا نمره مثبتی نگرفتیم؟ دولتی که بینظیر بوده، در فشارهای داخلی هم بینظیر بوده است. فکر میکنم قضاوت درباره 7 سال منهای شرایط تحریم، قضاوت منصفانهای نیست. ما هم بیش از همه آنهایی که ابراز نگرانی میکنند نگران معیشت و زندگی مردم هستیم. مدعی هستیم با این سیاستهایی که دنبال کردیم و با توجه به محدودیتهایی که داشتیم، معلوم نبود شخص دیگری بتواند آثار مثبتی را داشته باشد.
ربیعی با اشاره به اینکه وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف میکنید معلوم است گرانی ایجاد میشود، ادامه داد: ما با کاهش تعرفههای گمرکی توانستیم اثر آن را متعادل کنیم. ما از این چیزها که «جمعه کجاست» و «شنبه متوجه شدیم» خیلی میشنویم؛ یک جمله رئیسجمهور گفت که در بحث کرونا، روال از شنبه عادی است؛ 10 بار من توضیح دادم. من در آن جلسه بودم؛ گفتند استانها تصمیمات متفرق میگیرند، رئیسجمهور گفت از روز شنبه ستاد ملی کرونا به صورت عادی تصمیم میگیرد. این را دیگر ول نمیکنید که از «شنبه عادی است». وی درباره دستورات تلفنی رئیسجمهور به وزرا بدون حضور در بین مردم هم اظهار داشت: آقای رئیسجمهور تلفن زده و پیگیری کرده است. او مطالعه کرده و گزارشات را پیگیری کرده است. بخشی از پیگیریها تلفنی است، البته جلسه حضوری و پیگیری هم هست. ربیعی خاطرنشان کرد: ما به همکاری دولت و مجلس خوشبین هستیم، همینطور الگوی مدیریتی کرونا را که همه با هم همکاری میکنند، الگوی مثبتی میدانیم.
***
7 سال شکنجه افکارعمومی
گلایه روز گذشته سخنگوی دولت از تعبیر «منفی هفت» برای توصیف عمر طی شده دولت روحانی در شرایطی بود که وی در اظهاراتش برای دفاع از عملکرد دولت بار دیگر هدف خود را معطوف به نشانهگیری فضای روانی جامعه کرد؛ فضایی که در تمام 7 سال گذشته مانند گروگانی در دستان دولت بوده تا هر زمانی با نیت پیشبرد یکی از اهداف دولت مورد هجمه قرار گیرد. اگر روزی دولت با نیت تثبیت جایگاه خود تمایل داشت هر گونه نقص و ضعف خود را به دولت سابق نسبت دهد، از میانه راه که سکه حمله به دولت پیشین از اعتبار افتاد، هر بار با ایجاد یک دلهره اجتماعی تلاش کرده از فشار حملات به خود بکاهد. رویکرد رقیبهراسی به عنوان استراتژی انتخاباتی که گویا به کام پاستورنشینان نیز شیرین آمده، تبدیل به بخشی از رفتار سیاسی دولت دوازدهم شده است. دولتی که در سال هفتم عمر خود کماکان بقای خود را در شکنجه افکارعمومی و پمپاژ ترس از دشمنهای فرضی میجوید، تنها به کارنامه تهی خود در مواجهه با امور اقرار کرده است.
***
موهبت پایانناپذیر تحریم
سخنان روز گذشته علی ربیعی و مطرح کردن متغیر تحریم به عنوان عامل اصلی مشکلات فعلی کشور در حالی است که اساساً وجود آن دلیل بر شکست ماموریت دولت مستقر به شمار میرود. به عبارت دیگر اساسیترین وعده و گزارهای که باعث روی کار آمدن دولت حسن روحانی در سال 92 شد مقوله رفع تحریمها علیه کشورمان بود. دولتی که 7 سال پیش با چنین وعدهای انتخاب شده است خود نمیتواند از وجود چنین پدیدهای سپر دفاعی برای فرار از پاسخگویی به مطالبات عمومی جامعه درست کند. تحریم به عنوان واقعیتی موجود، مهمترین علت روی کار آمدن دولتی بود که ادعای رفع همه تحریمها را داشت، پس ارجاع دادن مشکلات به وجود تحریمهای خارجی آن هم در پایان عمر یک دولت، نشان از بازگشت به مبدا و «منفی هفت» سال دارد. در چنین فضایی فراتر از سوال پیرامون وضعیت نامطلوب موجود، میتوان این پرسش را طرح کرد آیا تحقق نیافتن وعده اصلی دولت، آن هم در سایه اختیارات و مذاکرات حداکثری این دولت که در هیچ دورهای سابقه نداشته، خود دلالت بر شکست ماموریت و کارویژه آن ندارد؟
***
آیا برای دولت انتخابات تمام شده است؟
دفاعیه سخنگوی دولت از عملکرد دولت با طرح این عبارت که «اگر این دولت نبود وضع صدبرابر خرابتر بود» آن هم در شرایطی که واقعیت محقق شده به مراتب از وضعیت هراسناکی که دولتمردان از فردای پیروزی رقبای انتخاباتی خود توصیف میکردند نامطلوبتر است، گویای اعتیاد دولت روحانی به ترسدرمانی جامعه است. دولت در شرایطی که مردم سختترین روزهای خود را از نظر معیشتی و اقتصادی تجربه میکنند در حالی کماکان مشغول پمپاژ ترس نسبت به عملکرد احتمالی منتقدان خود است که مهمترین تجویز دولت برای عبور از وضعیت موجود بازآفرینی طرحهای دولت پیشین در آخرین روزهای عمر اجرایی خود است. مانور ناکارآمدی و پیش بردن پروژه ترسآفرینی به موازات آن تنها میتواند به مثابه یک اقدام انتخاباتی مورد بحث و ارزیابی قرار گیرد؛ اقدامی که در آن دولت اگر آینده سیاسی مطلوبی برای خود نمیبیند، سعی خود را معطوف به ناامید کردن مردم از آیندهشان میکند. تلقی کردن وضعیت موجود (که مردم آن را به عنوان سختترین وضعیت تجربه شده میدانند) به بهترین وضعیت ممکن تنها میتواند یک فرمان آتش علیه امید باقیمانده برای مردم باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
آیتالله رئیسی:
وضعیت مسکن غیرقابل تحمل است
رئیس قوهقضائیه در نشست مسؤولان عالی قضایی، بازار مسکن را «ملتهب» و «غیرقابل تحمل» برای اقشار ضعیف و کمدرآمد توصیف کرد. وی همچنین از گفتوگوی خود با معاون اول رئیسجمهور به منظور ساماندهی وضعیت بازار خبر داد.
به گزارش «وطن امروز»، رئیس قوهقضائیه در جلسه روز گذشته مسؤولان عالی قضایی از «وضعیت آشفته بازار مسکن» انتقاد کرد. آیتالله رئیسی در همین باره اظهار داشت: وضعیت مسکن بویژه برای مستأجران و اقشار کمدرآمد غیرقابل تحمل است و باید با اجرای فوری سازوکارهایی همچون اخذ مالیات از خانههای خالی که بعد از 4 سال تصویب قانون هنوز اجرایی نشده، بازار مسکن سامان یابد.
رئیس قوهقضائیه حرکت لجامگسیخته نقدینگی به سوی بازار مسکن را از عوامل بروز نابسامانی در این بازار عنوان کرد و گفت اقتصاددانان پیش از این پیشبینی کرده و هشدار داده بودند که اگر نقدینگی به سمت تولید نرود، وارد بازار هر کالایی شود، موجب التهاب میشود.
آیتالله رئیسی درباره افزایش قیمتها در بازار اظهار داشت: تسعیر، قیمتگذاری و کنترل بازار وظیفه دولتهاست و مسؤولان اجرایی باید با انجام وظایف خود در این زمینه، نگرانی مردم بویژه اقشار ضعیف و کمدرآمد جامعه را برطرف کنند.
رئیس قوهقضائیه با اشاره به گزارشات دریافتی درباره افزایش قیمتها از شهرهای مختلف و گفتوگوی خود با معاون اول رئیسجمهور در این زمینه، از مقامات دولتی خواست برای ساماندهی قیمتها و کنترل بازار اقدامی فوری و جدی انجام دهند و تأکید کرد هر جا لازم باشد، دستگاه قضایی نیز آماده همکاری با مسؤولان اجرایی است.
***
جزئیات سفر سردار قاآنی به عراق
سفیر کشورمان در بغداد در رابطه با سفر سردار قاآنی به عراق و اینکه آیا این سفر با گفتوگوهای عراقی- آمریکایی ارتباط دارد؟ گفت: آقای قاآنی هرگاه به عراق آمد با دعوت رسمی و هماهنگی مسؤولان عراقی بود و همه این سفرها در راستای تقویت روابط 2 کشور است. گفتوگوهای عراقی- آمریکایی تصمیم داخلی مسؤولان عراقی است و اگر پارلمان عراق از تصمیمات دولت حمایت کند ما نیز حمایت میکنیم. ایرج مسجدی در گفتوگو با شبکه العراقیه، همچنین خاطرنشان کرد سیاست جمهوری اسلامی ایران این است که نیروهای آمریکایی نهتنها از عراق، بلکه باید از تمام منطقه خارج شوند. وی تاکید کرد: زمان سفر سردار قاآنی به عراق هیچ ارتباطی با گفتوگوی عراق و آمریکا ندارد و این سفر در راستای منافع 2 کشور و روابط دوجانبه است، حالا میخواهد مذاکرات باشد یا نباشد. سفیر کشورمان در بغداد تاکید کرد: از طرف مسؤولان رسمی عراق از سردار قاآنی استقبال شد و ایشان جایگزین سردار شهید سلیمانی هستند. ما نباید فراموش کنیم که سردار قاآنی یکی از مسؤولان عالیرتبه ایران است و مسؤولان عراقی احترام خاصی برای او قائل هستند. دیدارهای سردار قاآنی در سطح دیدارهای سردار سلیمانی است و ایشان نقش مهمی در راستای تقویت روابط 2 کشور دارد. چهبسا برخی از این دیدارها رسانهای نشود و این مسأله طبیعی است اما همه این دیدارها با اطلاع مسؤولان عراقی انجام شد.
***
اردوغان به ایران سفر میکند
نشست خبری مشترک محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در آنکارا، پایتخت این کشور برگزار شد. ظریف در این نشست خبری گفت: ما و ترکیه توانستیم از بحران کرونا عبور کنیم و تهران آماده همکاری با کادرهای پزشکی ترکیه است. از مهمترین مسائلی که در رابطه با آن رایزنی کردیم مسأله ازسرگیری تجارت میان 2 کشور است اما این مساله به امور پزشکی مرتبط است. وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: آمریکا در مسأله همکاری برای مقابله با ویروس کرونا نام خود را در صفحه سیاه تاریخ ثبت کرد. وی گفت: برخی پروازهای تجاری میان ایران و ترکیه از سرگرفته شد و مسأله انتقال گاز طبیعی ایران به ترکیه را نیز بررسی کردیم. ظریف گفت: اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به ایران سفر خواهد کرد و با این کشور توافقات تجاری امضا خواهد شد. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین اعلام کرد در ادامه روند مذاکرات آستانه، بزودی نشستی در سطح سران در تهران برگزار خواهد شد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین در رابطه با تحولات سوریه و یمن رایزنی کردیم و ترکیه به دنبال این است که در کشور یمن صلح ایجاد شود.
***
فردا، تشییع پیکر شهید اللهکرم
مراسم تشییع پیکر مطهر فرمانده شهید، جواد اللهکرم فردا چهارشنبه همزمان با روز شهادت امام جعفر صادق(ع) و اقامه عزای آن حضرت برگزار میشود. این مراسم ساعت 9 صبح جنب دانشگاه هوایی شهید ستاری واقع در مهرآباد جنوبی برپا خواهد شد. پیکر مطهر این شهید مدافع حرم بعد از تشییع برای انجام مراسم خاکسپاری به قطعه 50 گلزار شهدای بهشتزهرا(س) منتقل خواهد شد. رعایت نکات بهداشتی و به همراه داشتن ماسک در مراسم تشییع و خاکسپاری الزامی است. شهید مدافع حرم «جواد اللهکرم» متولد دوم تیرماه سال 1360 و اهل محله مهرآباد تهران بود. وی از مستشاران زبده نظامی و فرماندهان مقاومت بود که برای دفاع از حرم عمه سادات داوطلبانه به سوریه اعزام شد. او 3 بار در سالهای 93 و 94 در جریان جنگ سوریه مجروح شد. این شهید مدافع حرم در جریان حمله نیروهای تکفیری به خانطومان در جنوب غرب حلب در زمان آتشبس، 19 اردیبهشت سال 95 به شهادت رسید اما پیکر وی در منطقه ماند و در زمره شهدای جاویدالاثر قرار گرفت. پیکر مطهر شهید مدافع حرم «جواد اللهکرم» پس از 4 سال مفقودی طی عملیات تفحص پیکر شهدای مدافع حرم در منطقه خانطومان کشف و هویتش شناسایی شد. این پیکر مطهر 10 خردادماه 99 به کشور بازگشت.
ارسال به دوستان
آژانس بینالمللی انرژی اتمی چرخه اتهام ـ بازرسی را بار دیگر فعال کرده است
آژانس انتخاباتی ترامپ
گروه سیاسی: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته با اتهامزنی به ایران مدعی شد تهران اجازه بازرسی از برخی مکانها را به آژانس نمیدهد. دومینوی اتهامزنی سازمانهای بینالمللی علیه ایران در هفتههای اخیر، نشان میدهد این سازمانها تحت فشار آمریکا در حال ایفای نقش خود در راستای تحقق سناریوی ایالات متحده برای کشاندن ایران پای میز مذاکره با ترامپ هستند.
به گزارش «وطن امروز»، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته در نشست شورای حکام مدعی شد: «با نگرانی جدی میگویم بیش از 4 ماه است ایران به ما اجازه دسترسی به 2 مکان را نداده و حدود یک سال است در مباحثات محتوایی جهت شفافسازی سوالات ما مرتبط با مواد هستهای احتمالی و فعالیتهای مرتبط هستهای اعلامنشده مشارکت نکرده است».
گروسی در ادامه ادعاهای خود افزود: «این امر بر توانایی آژانس برای پاسخ به سوالات و اطمینان دادن درباره نبود مواد هستهای و فعالیتهای اعلامنشده در این مکانها در تهران، تاثیر منفی گذاشته است».
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پایان از ایران خواست به همکاری فوری و کامل با آژانس اتمی بازگردد و امکان دسترسی مناسب به این مکانها را فراهم کند.
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در واکنش به ادعای مدیرکل آژانس علیه ایران در توئیتر خود نوشت: «ایران دسترسی را رد نکرده، بلکه تاکنون این دسترسی را فراهم نکرده است. این تفاوت دارد. ایران حق آژانس بینالمللی انرژی اتمی را زیر سوال نبرده و برای ادامه رایزنیها آماده است».
سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه هم در واکنش به ادعای مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشت: آژانس بر مبنای ادعای جاسوسی رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو، موضوعی را که بسته شده است باز میکند؛ این جای تاسف دارد. متاسفیم که آژانس به جای اتکا به مدارک متقن و نگاه به همکاریهای سطح بالای ایران با این سازمان، به ادعاهای رژیمی میپردازد که خصومتش با مردم و نظام ایران و خطری که برای عرصه بینالملل دارد بر همگان مشخص است.
موسوی ادامه داد: ما به آژانس توصیه میکنیم در این زمینه قدری آیندهنگری داشته باشد و مبنای سوالات خود را مسائل دقیقتر و قانونیتر قرار دهد، نه ادعاهای یک رژیم که مدعی است از طریق جاسوسی به آنها دست پیدا کرده است.
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حالی اتهامات خود علیه ایران را مطرح کرد که «لارنس نورمن» خبرنگار نشریه «والاستریتژورنال» مستقر در بروکسل روز جمعه در صفحه توئیتر خود از تلاش آمریکا برای صدور قطعنامهای علیه ایران از طریق نشست روز دوشنبه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر داده بود.
در هفتههای اخیر مقامات آمریکایی در اظهارنظرهای گوناگون مدام به تکرار کلیدواژه «مذاکره» پرداختهاند. برایان هوک، مسؤول امور ایران در وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز سهشنبه ۱۹ ماه مه در سخنانی اظهار داشت: «اکنون بیش از 3 سال است که ما از طریق دیپلماسی و بازدارندگی با ایران مقابله کردهایم. مقامات ایران حالا تنها یک راه دارند: یا با پرزیدنت ترامپ مذاکره کنند یا فروپاشی اقتصادی را مدیریت کنند».
رونمایی جمهوریخواهان کنگره از بسته تحریمی جدید علیه ایران را هم میتوان در همین راستا تحلیل کرد. جمهوریخواهان چهارشنبه گذشته در حالی از این بسته تحریمی رونمایی کردند که آن را بیسابقهترین تحریمهای تاریخ آمریکا علیه جمهوری اسلامی خواندند، اگر چه بنا بر نظر کارشناسان، مفاد این بسته هیچ سیاست جدیدی را دربرنگرفته و همه موارد پیشنهادی آن پیش از این علیه ایران اعمال و ناکارآمدی آن مشخص شده است.
از سوی دیگر، در صورت انفعال مقامات دولتی، شیوه در پیش گرفته شده توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی منجر به دور جدید گفتوگوها میان ایران و نمایندگان آژانس میشود که در نهایت بازدید از اماکن سری ایران را به دنبال دارد. در گذشته دولت روحانی تحت فشار آژانس اجازه ورود بازرسان آژانس به مراکز سری نظامی را صادر کرد. بازرسان آژانس در نظارتهای خود به موارد مشکوکی برنخوردند و نتیجه این نظارتها در گزارش فصلی مدیرکل منتشر شد، با این حال آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحت فشار آمریکا هر ادعایی علیه ایران از سوی کشورهای دیگر و حتی رژیم صهیونیستی را در دستور کار قرار میدهد. در همین راستا، مقامات رژیم صهیونیستی بدون هیچ سند قابل قبولی مدعی شدند برخی مکانها در ایران مشکوک هستند. مدیرکل آژانس نیز بدون ارائه اسناد و دلایل معتبر، اماکن اعلام شده از سوی رژیم صهیونیستی را به عنوان اماکن مشکوک در نظر گرفته و از ایران درخواست کرد امکان بازرسی از این اماکن را برای ناظران آژانس فراهم آورد. به بیان دیگر، آژانس از فرصت نظارتها برای رفع ابهامها استفاده نمیکند، بلکه نظارتها را مقدمه نظارتهای بیشتر و دسترسی به اماکن سری قرار میدهد. در واقع آژانس از ابزار نظارت در خدمت سیاست کشوری چون آمریکا و دولتی مانند رژیم غاصب صهیونیستی به منظور سنگین کردن پرونده اتهامی ایران و دسترسی به افراد و اماکن بیشتر، استفاده میکند.
* سازمانهای آمریکایی
دور جدید تلاشهای آمریکا با هدف تحت فشار گذاشتن بیشتر ایران به بهانه تمدید تحریمهای تسلیحاتی از ماه گذشته آغاز شد. مقامات آمریکایی به دنبال آن هستند پیش از زمان رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران در اواخر مهرماه سال جاری با تصویب قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد این تحریمها را تمدید کنند.
در همین راستا، وزیر خارجه آمریکا روز گذشته در مراسم افتتاحیه اجلاس حمایت از صهیونیستها (AJC) اعلام کرد: «سیاست فشار بر ایران را ادامه میدهیم». وی همچنین افزود: ما فشار بر ایران را تا زمانی که این کشور رفتار معمول از خود نشان دهد و از تهدید همسایگان خود دست بردارد، ادامه میدهیم. این اظهار نظر مایک پمپئو یکی از دهها اظهار نظر او در چند مدت اخیر است که نشان میدهد به حداکثر رساندن فشارها علیه ایران به منظور تغییر رفتار ایران تنها راهبرد آمریکا در برابر جمهوری اسلامی است.
آمریکاییها که قصد دارند پازل افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی را با جلوگیری از لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران تکمیل کنند، سعی دارند با زد و بند پشت پرده با سازمانهای بینالمللی این رویای خود را تحقق بخشند.
ادعاهای اخیر آنتونیو گوترش علیه ایران نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است. در حالی که آمریکاییها ماههاست تلاش خود را آغاز کردهاند تا با اتهامزنی به ایران مبنی بر نقض قطعنامه 2231 مانع لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران شوند، ناگهان دبیرکل سازمان ملل در گزارشی ۱۴ صفحهای به شورای امنیت، منشأ موشکهای مورد استفاده در حمله به تاسیسات نفتی و فرودگاههای سعودی در سال گذشته را ایرانی دانسته و اعلام کرده این مسأله میتواند مغایر تحریمهای تسلیحاتی قطعنامه 2231 باشد! این ادعای گوترش در نقطه مقابل اظهارات قبلی او است. دبیرکل سازمان ملل متحد ۱۹ آذرماه 98 در گزارشی به شورای امنیت اعلام کرده بود قادر نیست «به طور مستقل تایید کند» موشکها و پهپادهای مورد استفاده در حمله به تاسیسات نفتی عربستان در شهریور «منشأ ایرانی» داشته است و تهران را از اتهامات کشورهای غربی مبرا دانسته بود. وزارت امور خارجه نیز در بیانیه خود درباره ادعاهای گوترش علیه ایران، رفتار وی را در چارچوب همکاری با آمریکا برای تحقق خواست ایالات متحده در عدم لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران تحلیل کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه تاکید شده است: «جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای دبیرخانه سازمان ملل متحد که به نظر میرسد تحت فشارهای سیاسی رژیمهای آمریکا و عربستان صورت گرفته، مراتب نگرانی عمیق خود را در قبال استفاده ابزاری از دبیرخانه سازمان ملل متحد برای اهداف سیاسی ابراز میدارد». وزارت امور خارجه در ادامه خاطرنشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران قویا به دبیرخانه سازمان ملل متحد توصیه میکند در سناریوی از پیش طراحی شده آمریکا برای جلوگیری از لغو محدودیتهای تسلیحاتی ایران حرکت نکرده و با تهیه گزارشهایی که هیچ محمل قانونی ندارند، به این روند خطرناک کمک نکند. آمریکا خود بزرگترین ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و هیچکس نمیتواند دامان آن کشور را از نقض گسترده قوانین بینالمللی مبرا سازد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|