|
آییننامه کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی پاراالمپیک تصویب شد
هیأترئیسه و اجرایی کمیته ملی پاراالمپیک آییننامه کمیسیون ورزشکاران این کمیته را تصویب کرد. یکصد و هفتادوهفتمین جلسه هیأترئیسه و اجرایی کمیته ملی پاراالمپیک دیروز دوشنبه در محل این کمیته برگزار شد. در جریان این نشست آییننامه کمیسیون ورزشکاران بررسی و به تصویب رسید. قرار است بعد از گذر از بحران کرونا نخستین جلسه این کمیسیون برگزار شود.
ارسال به دوستان
بهتاش فریبا در گفتوگو با «وطن امروز» درباره بدهیهای بیپایان استقلال گفت
وزارت ورزش ورود کند
زهره فلاحزاده: باشگاههای فوتبال ایران بویژه دولتیها همیشه برای رسیدن به موفقیت موانعی را پیش روی خود میبینند. یکی از مهمترین آنها هم بدهیهای ریز و درشتی است که هر ساله بر بدهیهای قبلی اضافه میشود که در نهایت با شکایت و شکایتکشی، فیفا بدهی طلبکاران را پس میگیرد. البته مهمترین سؤالی که پیش میآید این است: چرا این بدهیها با وجود پرداختیهای هر ساله پایان نمییابد و به صفر نمیرسد؟ چرا مدیران باشگاهها از گذشته درس نمیگیرند؟ باشگاه پرسپولیس طلب برانکو ایوانکوویچ و گابریل کالدرون، سرمربیهای سابق خود را پرداخت نمیکند تا این ۲ مربی با شکایت به فیفا خواستار پرداخت حقوقشان شوند. اینها تنها بخشی از بدهیهای پرسپولیس است که باید تا قبل از جریمه سنگینتر پرداخت شود. اگر به باشگاه استقلال هم سری بزنیم، با چنین پروندههای سنگینی روبهرو میشویم. نمونهاش شکایت بویان نایدنوف، هافبک 2 فصل گذشته استقلال که با اصرار وینفرد شفر، سرمربی آلمانی و اسبق استقلالیها با پای مصدوم به ایران آمد. بویان تنها ۵ دیدار (نه به طور کامل) برای استقلال به میدان رفت. جالب اینکه طلب نایدنوف ابتدا ۸۰ هزار دلار بود اما مدیران استقلال مثل هر سال از پرداخت و تسویهحساب با بازیکن خود خودداری کردند تا او هم مثل خارجیهای دیگر و پس از بدقولیهای مدیران وقت، شکایتش را به فیفا ببرد. همین پرداخت نشدن مطالبات بازیکنان و اهمیت ندادن به این شکایتها، باعث شد استقلال با مبلغ بیشتری جریمه شود تا جایی که این طلب ها به ۳۱۰ هزار دلار رسیده است. البته خبر رسیده با وجود آنکه فرصت پرداخت طلب بویان چند روز گذشته به پایان رسیده اما مدیران استقلال با رایزنیهایی که با مدیر برنامه این بازیکن کردهاند، طی امروز و فردا این طلب را پرداخت خواهند کرد تا این باشگاه از خطر محروم شدن از پنجره نقل و انتقالات خلاصی یابد. بدهی بعدی و ضربالاجلی استقلال که باید پرداخت شود، بدهی به وینفرد شفر، سرمربی برکنار شده فصل گذشته آبیهاست. شفر درست ۳ هفته مانده به پایان لیگ هجدهم از استقلال اخراج شد و فرهاد مجیدی به عنوان جانشین او معرفی شد. مدیران وقت استقلال بدون آنکه بر سر میز مذاکره با این مربی بنشینند و توافقی از هم جدا شوند، حتی او را از راه دادن به زمین تمرین منع کردند تا مربی آلمانی با عصبانیت از ایران برود و به فکر شکایت باشد. شفر به دلیل اخراج میتوانست کل مبلغ فصل بعدی که با استقلال قرار داشت را هم بگیرد اما حالا به دلیل قرارداد با تیم بنی یاس امارات، مابهالتفاوت قراردادش با ۲ باشگاه را که مبلغ ۵۵۰ هزار دلار است از استقلال میخواهد. او هم به دلیل بدقولی و نحوه رفتار مدیران سابق استقلال، به فیفا شکایت کرده است. بدهی سوم و مهم استقلال اما مربوط به شکایت آندرآ استراماچونی، سرمربی نیمفصل اول استقلال است که او هم با وجود فسخ یکطرفه میتواند کل مبلغ خود را از باشگاه آبیها بگیرد. گفته میشود وکلای استراماچونی شکایتنامه 8/1 میلیون یورویی خود را در دست دارند و هر آن ممکن است به دست فیفا برسانند. البته باید دید استراماچونی با تیم جدیدی قرارداد میبندد تا مبلغ بدهی آبیها کمتر شود یا مربی ایتالیایی تا زمان گرفتن حق و حقوقش از استقلال بدون تیم میماند. این ۳ بدهی با توجه به نرخ ارز جزو بدهیهای سنگین استقلال است که میتواند به قیمت کسر امتیاز، بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی یا سقوط به دسته پایینتر تمام شود. البته طبق روال همیشگی اگر این بدهیها هم به سختی پرداخت شود، شکایتهای دیگر از راه میرسد و گویی قرار نیست مدیر جدید آبیها نفس راحتی بکشد.
«وطن امروز» در این باره با بهتاش فریبا، پیشکسوت استقلال گفتوگو کرد.
***
* استقلال مثل هر فصل و هر ماه باید درگیر شکایتهای بازیکنان و مربیان خارجی باشد. به طوری که در صورت پرداخت نشدن بدهیهای ضربالاجلی مثل طلب بویان و شفر، ممکن است این تیم با خطرات جدیتری مثل محرومیت و سقوط به دسته پایینتر روبهرو شود. به نظر شما مقصر اصلی این اتفاقات چه کسی است؟
متأسفانه این بدهیها از مدیران گذشته همین طور دست به دست شده تا به آقای سعادتمند رسیده. کسی نمیتواند بگوید تقصیر یک نفر است. یک زمانی میشد این مشکلات را حلوفصل کرد. مثلا میتوانستیم قرارداد اکثر بازیکنان خارجی را با مبلغ کمتری فسخ کنیم اما پرداخت نکردیم و آنها هم با شکایت و جریمه شدن تیم به دلیل پرداخت نکردن طلبشان، مبلغ بیشتری دریافت کردند. سالهاست بدهیهای استقلال و پرسپولیس هیچ موقع صفر نشده است و حالا حالاها هم صفر نخواهد شد. مگر آنکه وزارت ورزش ورود کند و بیشتر این بدهیها را که مربوط به مالیات هم هست، پرداخت کند.
* بحثی مطرح است که اگر زمان اخراج شفر، مدیران استقلال پای میز مذاکره مینشستند و توافق میکردند، حالا این دردسر جدید برایشان پیش نمیآمد.
مشکل استقلال فقط بدهی شفر نیست. هر روز باشگاه باید بدهی یک بازیکن یا مربی را پرداخت کند. قطعاً اگر مدیران قبلی پول کافی داشتند، طلب شفر را هم میدادند. این اتفاق باز هم رخ خواهد داد. تازه اینها خارجی هستند؛ بازیکنان داخلی که دستشان به پولی نمیرسد.
* استقلال حالا باید به بازیکنی مثل بویان نایدنوف به دلیل پرداخت نشدن طلبش، چندبرابر مبلغ اصلی را پرداخت کند؛ بویانی که مصدوم به ایران آمد و هرگز نتوانست در حد یک بازیکن متوسط هم ظاهر شود.
ما خودمان ۵۰ بازیکن لیگ یکی در حد بازیکنانی مثل بویان، گرو و نویمایر که آقای شفر به ایران آورد در کشورمان داشتیم. چه لزومی داشت این بازیکنان ضعیف بیایند و پول هنگفتی هم بگیرند؟
* چرا درس عبرت نمیگیریم و باز هم از این نوع قراردادها با خارجیهای بیاثر میبندیم؟
من به بازیکنان هیچ ایرادی نمیگیرم. وقتی این بازیکنان در اروپا مبلغ قراردادشان به طور مثال ۱۰ هزار یورو است و با پیشنهاد ۱۰۰ هزار یورویی ایرانیها روبهرو میشوند، مشخص است که از خدایشان است به کشور ما بیایند. آنها حرفهای هستند و دنبال پولند. باید مدیران استقلال دست دلالان را کوتاه کنند و ببینند چه کسانی در گذشته به این نحو قرارداد میبستند که باعث شده این همه مشکل برای باشگاههای ما به وجود بیاید. وزارت ورزش هم باید به موضوع دلالیها در فوتبال ورود کند.
* سالهاست این مشکل در باشگاههای ما وجود دارد، به نظرتان مسؤولان این بار ورود خواهند کرد؟
وزارت ورزش متولی ورزش این مملکت است، بنابراین باید پیگیر باشد. دلالها مشخص هستند و میتوانند پیگیری کنند.
* با وجود این همه بدهی، به نظر شما تا ۳ ماه آینده که قول خصوصی شدن سرخابیها را دادهاند، این امر میسر میشود؟
تا زمانی که بخش مهم درآمدزایی باشگاهها یعنی حق پخش تلویزیونی حل نشود، امکان خصوصیسازی این ۲ تیم کم است. وقتی خصوصی شود، قطعاً مالکان باشگاهها از بدهیها باخبر هستند و با دانستن مشکلات اقدام به خرید سهام میکنند.
* عملکرد احمد سعادتمند، مدیرعامل استقلال را در این ۲ ماه چطور دیدید؟
تا حدودی نسبت به مشکلات و مسائل باشگاه اشراف دارم و دلم برای او میسوزد. همان روزی که آقای سعادتمند به استقلال آمد، من گفتم او دل شیر داشته که با تمام این معضلات، قبول کرده در تیم کار کند. امیدوارم مشکلات استقلال حل شود. به نظر من ایشان بد کار نکرده است.
* شاید این سؤال برای شما تکراری باشد؛ به نظر شما با شیوع گسترده کرونا در ایران، مسؤولان سازمان لیگ باید همچنان به فکر برگزاری مسابقات باشند؟
از روز اول هم گفتم که جان آدمها خیلی مهمتر است و نباید لیگ شروع شود. این همه قهرمان و نایبقهرمان و... شدیم چه گلی به سر فوتبالمان زدیم؟ غیر از اینها، این تعطیلات طولانیمدت باعث شده با شروع مجدد تمرینات، بازیکنان آسیب ببینند. همین ۲ روز پیش رضا آذری، هافبک جوان استقلال رباطصلیبی پاره کرد. بازیها شروع شود این مصدومیتها بیشتر هم میشود.
ارسال به دوستان
وضعیت برگزاری رقابتهای جهانی و سهمیههای کشتی المپیک
همه چیز در ابهام
علیرضا هنرمنش: برگزاری رقابتهای جهانی کشتی در سال ۲۰۲۰ در حالی با اما و اگر همراه شده که این مسابقات در صورت برگزاری میتواند معادلات سهمیههای المپیک توکیو را نیز بر هم زند.
با آغاز موج گسترده شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، تمام رویدادهای رسمی ورزشی همچون بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو با تعویق روبهرو شد. فراگیری این ویروس تا جایی پیش رفت که تمام فعالیتهای اقتصادی جهان را هم تحت تاثیر قرار داد و درآمد حاصل از لیگهای بزرگ و معتبر رشتههای مختلف ورزشی را هم با رکود تاریخی مواجه کرد.
در این بین اتحادیه جهانی کشتی هم به عنوان زیرمجموعهای از نهادهای مدیریتی و رسمی ورزشی دنیا، تمام فعالیتهای این رشته را تا روز ۱۰ تیرماه به تعویق انداخت که البته گفته میشود احتمال تمدید زمان این تعویق نیز وجود دارد.
با وجود تعطیلی ورزش دنیا و تعویق بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو، برخی کشورهای صاحبنام کشتی از احتمال برگزاری رقابتهای جهانی در سال ۲۰۲۰ خبر دادند که البته این موضوع مخالفت کشورهای مدعی همچون ایران و آمریکا را هم در پی داشت.
یکی از ابهامات برگزاری رقابتهای جهانی ۲۰۲۰، بحث سهمیههای المپیک بود که سال گذشته بخشی از آن در رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان بین کشتیگیران برتر جهان تقسیم شد. طبیعتا با توجه به برگزاری رقابتهای جهانی در سال ۲۰۲۰، بحث سهمیههای المپیک هم مطرح است و اصلا مشخص نیست این مسابقات در صورت برگزاری، ملاک تقسیم مجدد سهمیههای المپیک خواهد بود یا خیر؟
هر چند برخی موافقان برگزاری رقابتهای جهانی معتقدند میتوان این مسابقات را در اوزان غیرالمپیکی برگزار کرد تا کشتیگیران محروم از حضور در المپیک بتوانند با حضور در رقابتهای جهانی، همچنان در کورس رقابت باقی بمانند و به دلیل تعویق المپیک از میادین بینالمللی محروم نشوند.
البته این اما و اگرها در حالی درباره برگزاری رقابتهای جهانی ۲۰۲۰ مطرح است که تقریبا همه کشورهای دنیا با موج دوم و سوم ویروس کرونا دست به گریبان هستند و اصلا معلوم نیست این بلاتکلیفی، چه زمانی پایان مییابد.
متولیان کشتی ایران نیز همچنان امیدی به برگزاری رقابتهای جهانی در سال ۲۰۲۰ ندارند و معتقدند برپایی چنین رویدادی با توجه به تعطیلی چندماهه اردوهای تیم ملی و دوری کشتیگیران از تمرینات مطلوب، هیچ توجیه و دستاورد مثبتی نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
بازتاب جهانی حضور موسوی در سایپا
سایت world of volley درباره انتقال موسوی از لهستان به لیگ ایران نوشت: «موسوی اقدامی غافلگیرکننده انجام داد».
سیدمحمد موسوی، مدافع تیم ملی والیبال ایران تصمیم گرفت برای فصل آینده در لیگ ایران و تیم سایپا حضور داشته باشد. او تمام پیشنهادهای خارجی خود را رد کرد تا بتواند در تیم سایپا و زیر نظر مصطفی کارخانه بازی کند.
این تصمیم موسوی در رسانههای والیبال جهان بازتاب داشت. سایت world of volley در این باره نوشت: «موسوی فصل گذشته در تیم اولیشتن حضور داشت و برای ماندن در این تیم باید قراردادش را کاهش میداد».
موسوی در این باره اظهار داشت: به من گفته شد اولیشتن میتواند 40 درصد پایینتر از فصل گذشته با من قرارداد امضا کند. من میتوانستم از این پیشنهاد استقبال کنم اما تصمیم گرفتم این تیم را ترک کنم.
سایت world of volley در ادامه نوشت: باشگاه کوزباس، دارنده مدال برنز فصل گذشته لیگ روسیه از جمله تیمهایی بود که موسوی میتوانست در آن حضور پیدا کند اما پتار کرمانوویچ، ملیپوش صرب راهی این تیم شد. به این ترتیب موسوی اقدامی غافلگیرکننده انجام داد و به سایپا رفت.
مدافع ملیپوش والیبال ایران درباره پیشنهاد باشگاه روسی خاطرنشان کرد: این باشگاه بین من و مدافع صربستانی باید یک بازیکن را انتخابی میکرد. مشکل اصلی برای من زبان بود؛ از آنجا که همه در این باشگاه به زبان روسی صحبت میکنند کار کمی برایم سخت بود. پیشنهادهایی هم از چند تیم اروپایی و سایپا داشتم که در نهایت سایپا را انتخاب کردم.
***
اعلام فراخوان حضور در فصل جدید لیگ برتر بسکتبال
فدراسیون بسکتبال قصد دارد از هفته آینده درخواست تیمها برای حضور در فصل جدید لیگ برتر را ثبت کند. به گزارش مهر، تیمهای متقاضی حضور در لیگ برتر بسکتبال باید درخواست خود را برای حضور به فدراسیون ارائه کنند تا پس از بررسیهای لازم و در صورت دارا بودن استانداردهای موردنظر، در فهرست شرکتکنندگان در مسابقات قرار داده شوند. به گفته رئیس فدراسیون بسکتبال، زمان مقرر برای اعلام درخواست تیمها به فدراسیون جهت حضور در لیگ برتر هفته آینده اعلام میشود. رامین طباطبایی، رئیس فدراسیون بسکتبال گفت: قصد داریم شهریورماه فصل جدید لیگ برتر را آغاز کنیم. به همین دلیل هفته آینده به تیمها اعلام میکنیم در صورت داشتن برنامه برای حضور در این رقابتها، درخواست خود را به فدراسیون اعلام کنند. رئیس فدراسیون بسکتبال تاکید کرد: تنها طرح درخواست، ملاکی برای لیگ برتری شدن نیست. تیمهای متقاضی باید استانداردهای لازم را داشته باشند تا مجوز لازم برای شرکت در مسابقات را بگیرند.
فصل گذشته لیگ برتر بسکتبال به دلیل کرونا و شیوع این ویروس نیمهکاره ماند. این رقابتها تا مرحله آغاز پلیآف پیش رفت اما دیدارهای این مرحله و همچنین چند دیدار معوقه مرحله مقدماتی برگزار نشد. در پایان مرحله مقدماتی تیم شهرداری گرگان صدرنشین بود.
***
دلیل اصرار AFC بر برگزاری جام ملتهای فوتسال آسیا در سال ۲۰۲۰
دلیل اصرار کنفدراسیون فوتبال آسیا بر برگزاری جام ملتهای فوتسال آسیا در سال ۲۰۲۰ مشخص شد. سایت «بولالوب» اندونزی در گزارشی به احتمال برگزاری رقابتهای جام ملتهای فوتسال آسیا در نوامبر ۲۰۲۰ (آبانماه) پرداخت و اعلام کرد: این مسابقات با تصمیم AFC از ۴ تا ۱۵ نوامبر به میزبانی ترکمنستان برگزار میشود. این رقابتها قرار بود ابتدا فوریه ۲۰۲۰ برگزار شود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا به آگوست همین سال موکول شد. با به تعویق افتادن رقابتهای جام جهانی فوتسال، مسؤولان کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم گرفتند جام ملتهای آسیا را باز هم به تعویق اندازند. ایران، ژاپن و تایلند 3 کشوری بودند که از برگزاری جام ملتها در فوریه سال ۲۰۲۱ (بهمن و اسفند۹۹) استقبال کردند اما AFC برنامهای برای برگزاری این مسابقات در سال ۲۰۲۱ ندارد. سایت بولالوب در این ارتباط نوشت: «جام جهانی فوتسال به سپتامبر ۲۰۲۱ موکول شد و جام ملتهای آسیا هم میتوانست اوایل فوریه ۲۰۲۱ برگزار شود ولی به دلیل همکاری کنفدراسیون آسیا با اسپانسرها و حامیان مالی، این مسابقات باید همین امسال (۲۰۲۰) به پایان برسد».
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|